Home > Jämför > Techaktier

Bästa teknikaktier att köpa 2021

Författare: Jim Mwangi

Covid-19-pandemin kastade en skugga över många människors liv, men mandaten att stanna inomhus och arbeta hemifrån gynnade många av de teknikföretag som levererar verktygen för att arbeta, umgås och underhålla oss virtuellt.

Digitala innovatörer kan njuta av ytterligare ett bra räkenskapsår 2021, så investerare kan överväga att hålla fast vid teknikaktierteknikaktier eller ackumulera mer i en tekniktung portfölj.

Var kan jag handla tekniska aktier?

Att köpa teknikaktier kan inte vara enklare, och nätmäklare gör det mycket enkelt för investerare att handla via börser runt om i världen. Men inte alla mäklare är desamma när det gäller courtage och minsta kontoinsättningar (och mycket annat dessutom), så du måste välja klokt. Vi har gjort en del av det tuffa arbetet för dig genom att identifiera några av de bästa mäklarna.

1
Apple (AAPL)
Användarbetyg
10
Ett börsvärde på 1.4 biljoner dollar.
$ 22 miljarder i kapitalavkastning.
Ett av världens mest uppskattade varumärken
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
2
NVIDIA (NVDA)
Användarbetyg
9.3
Nvidia tillverkar grafikprocessorer och chipsets till moderkort.
Imponerande nettoresultatsiffror för över 2.8B dollar det gågna året.
Nvidias chip används för att driva AI Adoption
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Amazon (AMZN)
Användarbetyg
8.7
Ett börsvärde på 1.44 biljoner
Utrymme för tillväxt
Över 450% tillväxt under 5 år
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
Alphabet (GOOGL)
Användarbetyg
8.5
Alphabet är ett holdingbolag vars största verksamhet återfinns via söktjänsten Google.
Moderbolag för andra företag och produkter som Waymo och Verily
Rekordintäkter under 2020, 182.35B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Microsoft (MSFT)
Användarbetyg
7.9
Ett av de starkaste företagen i Tech branschen.
Ledande inom molntjänster, programvara, AI och forskning.
Grundades 1975 av Paul Allen och Bill Gates.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är teknikaktier?

Enkelt uttryckt är teknikaktier andelar i teknikföretag. 

Under de senaste åren har teknikföretag visat på hypertillväxt, vilket är förståeligt eftersom tekniken driver nästan alla aspekter av våra liv. Tillväxten har lett till goda aktieutvecklingar, vilket gör teknikaktier till vinnarna på de flesta finansmarknader i början av detta decennium.

Några av de mest populära teknikaktierna är företag med en lång historia och solida grunder. Vissa är nystartade företag som vill förnya sina branscher.

Hur handlar och investerar man i teknikaktier?

1

Öppna ett konto gratis

Inte längre är de dagar då du var tvungen att fysiskt besöka en börsmäklare eller till och med ringa en för att köpa och sälja aktier. Du kan nu öppna ett konto hos en nätmäklare på några minuter, med förbehåll för vissa kontroller av din identitet.

2

Gör en insättning

Därefter måste du bestämma hur mycket pengar du ska sätta in på ditt handelskonto. Kom ihåg att det kan vara riskabelt att investera, så investera bara pengar som du verkligen har råd att förlora.

3

Börja handla

Nu kan du hitta aktier i mäklarens kategoriserade listor och köpa dem med ett par klick. Bli dock inte köpgalen, eftersom du måste minska din risk genom att köpa rätt aktier vid rätt tidpunkt och genom att diversifiera över flera aktieinnehav.

Topp 10 teknikaktier att investera i

Konventionella värderingsmetoder för att analysera ett företags tillväxttakt, vinst per aktie, tillgångsprisformler och pris-till-vinst-förhållande är användbara när man överväger vilka aktier som ska handlas. Men det är också viktigt att komma ihåg att ett teknikföretag inte behöver vara lönsamt från sin första dag för att vara en attraktiv investering. Teknikföretag måste vanligtvis kanalisera sina intäkter till forskning och utveckling för att förbli relevanta och ligga steget före konkurrenterna.

Enkelt uttryckt är det ibland vettigt att investera pengar i ett nystartat företag som inte är lönsamt nu men som kan ha en lovande framtid.

Här är vår lista över de tio bästa teknikföretagen att tänka på i år.

 1. Uber Technologies Inc.
 2. Tyler Technologies Inc.
 3. Baidu Inc.
 4. Match Group Inc.
 5. Workday Inc.
 6. Alphabet
 7. T-Mobile
 8. Amazon.com, Inc.
 9. Oracle Corporation
 10. Pinterest Inc.


Nu går vi igenom var och en.

Uber Technologies Inc. (NYSE: UBER)

Att ta sig runt i staden har blivit enkelt, effektivt och bekvämt tack vare taxiföretag som Uber. Covid-19-nedstängningarna ledde dock till svindlande förluster på 6,8 miljarder dollar. 

Uber kan fortfarande vara en bra investering efter pandemin. Uber Eats är redo för ökad tillväxt när världsekonomierna öppnar upp, och företaget kommer också att dra stor nytta av sin ledande position i branschen tillsammans med sitt växande nätverk av användare.

Tyler Technologies Inc. (NYSE: TYL)

De flesta end-to-end kommunikationer i den amerikanska offentliga sektorn drivs av lösningar från TylerTech. Företaget har över 27 000 installationer i lokala, statliga och federala myndigheter i alla 50 delstater.

Med tanke på att regeringen har tagit mycket av sin verksamhet online, och fortsätter att göra det 2021, förväntas TylerTech ha mycket att göra. Detta bör innebära lönsamma affärer och efterföljande goda aktieresultat.

Baidu Inc. (NASDAQ: BIDU)

Detta kinesiska företag har publicerat imponerande resultat som är långt över förväntan under sina senaste kvartal. Man tror att framgången bara kommer att öka med tanke på den ökade efterfrågan på artificiell intelligens (A.I.) och molntjänster plus en återhämtning efter Covid.

Baidu gör också framsteg in i bilutrymmet, särskilt i produktionen av elektriska och autonoma fordon.

Match Group Inc. (NASDAQ: MTCH)

Många kanske letar efter kärlek eftersom de får träffas igen. Match Groups flaggskepp är Tinder, men det äger också en omfattande portfölj av andra online-dejtingtjänster.

Resultatet för det senaste kvartalet gjorde att de flesta investerare i stort sett var obesvarade. Men fler och fler människor har träffats virtuellt. Och med Match groups senaste förvärv kan detta visa sig vara en attraktiv aktie att investera i detta år.

Workday Inc. (NASDAQ: WDAY)

Detta företag med ett börsvärde på 54,5 miljarder dollar arbetar med förvaltning av finanser och humankapital (HCM). Dess HCM-erbjudanden har vunnit mark när fler och fler företag flyttar sina grundläggande personalhanteringsfunktioner till molnet. 

Sedan bolaget blev börsnoterat 2012 har det haft tillväxt år för år och har nyligen haft ännu ett bra kvartal. 2021 ser inte annorlunda ut; bolaget förväntar sig god avkastning och därmed är aktien en attraktiv investering just nu.

Experttips om att investera i teknikaktier

Teknikaktier tenderar att vara volatila, och deras aktiekurser kan falla kraftigt. Visst skydd är tillgängligt i form av "stop-loss orders" (som avslutar din investering när priset faller till en förutbestämd nivå) och diversifiering (vilket säkerställer att inget enda aktiefall kan utradera din portfölj). Att hantera dina pengar och risker med dessa tekniker är utan tvekan den viktigaste aspekten av trading och investeringar.
- Jim Mwangi

Varför investera i teknikaktier?

Vissa erfarna investerare som Peter Lynch anser att du bör investera i företag vars produkter du känner, använder och gillar. Coronapandemin har gjort oss alla mer medvetna om teknikföretagen. Vi känner dem, vi använder dem, och vissa av oss gillar dem till och med.

Det är aldrig för tidigt att börja din investeringsresa. Att investera tidigt i de bästa teknikaktierna innebär att du kommer att vara på marknaden längre och din avkastning kommer att vara högre.

Vanliga frågor och svar

 1. När man köper aktier bör man överväga företagets intäktsstatus, dess nuvarande plats i branschen och vad framtiden kan innebära. Baserat på dessa tre faktorer, leta inte efter en enda bra aktie utan en mängd utmärkta aktier för din tradingportfölj.

 2. Med rätt påläsning och smarta investeringar är det möjligt att rida på vågen för både upp- och nedgångar i teknikaktier i år. Du vill dock inte hamna på fel sida av prisrörelsen, så klargör strategier innan du handlar.

 3. Förmögenheter kommer bara till investerare som är disciplinerade när de köper och säljer aktier. Därför, i stället för att fokusera för mycket på finansiell styrka, är det klokare att hålla ett öga på marknadsmöjligheterna och fånga dem när de uppstår.

 4. Nästan alla vuxna kan registrera sig för ett onlinehandels- eller mäklarkonto, ofta på några minuter. För att handla tekniska aktier framgångsrikt måste du stå för riskerna och ha ett sätt att hantera dem.

 5. Den volatila karaktären hos teknikaktier innebär att en nybörjare kan ha mycket tur eller otur på kort tid. Oavsett om de investerar i teknikaktier eller andra aktier bör nybörjare först tänka på hur de kan begränsa sina förluster genom att använda diversifiering, stopp-loss och andra riskhanteringsstrategier.

 6. Teknik finns överallt, och det var teknik som gjorde det möjligt att kommunicera med vänner, kollegor och kunder under covid-19-pandemins nedstängningar. Tv-spel är populära, molntjänster enorma, och vi skulle vara vilsna utan våra multifunktionella mobiltelefoner.

 7. Teknikaktier kan handlas under marknadstimmar på vardagar, men på grund av tidsskillnader finns det alltid vissa aktier du kan handla. Till exempel kan du handla brittiska aktier i en halv dag innan de amerikanska marknaderna öppnar och sedan fortsätta handla amerikanska aktier när de brittiska marknaderna har stängt för dagen.