Home > Jämför > Techaktier

Bästa techaktierna att köpa 2021

Författare: Jim Mwangi

Efter det ansträngande året hade vi alla, tack vare coronavirus utbrottet, allas ber och hoppas på bättre tider framöver. Pandemin kastar en djup, bred skugga i många aspekter av våra liv. Men framåt har vi skäl att vara optimistiska. Och när ekonomin återhämtar sig är investering i de bästa techaktierna ett stort steg mot en rik (och hälsosam) 2021.

Allt som beaktas, digitala, störande företag är redo att ha ännu ett stort räkenskapsår. Så en teknisk tung portfölj med rätt aktietilldelning kan vara precis vad du behöver för att skörda enorma vinster från marknaderna i år.

Investerare bör dock förstå att det inte finns något recept för vinnande aktier. Vad vi erbjuder här är bara tips för att styra din övergripande investeringsplan. Så var en smart handlare och öppna positioner baserat på företagets grundläggande och rådande marknadsförhållanden.

Vad är techaktier?

Tech-aktier är aktier i ett teknikföretag. 

Under de senaste åren har techföretagen registrerat en stor tillväxt, förståeligt så eftersom tekniken driver nästan varje tum i våra liv, från detaljhandel, verktyg och sjukvård till bil, energi, industri och mer. Tillväxten har översatts till bra aktieprestanda, vilket gör tekniska aktier till topphundar på de flesta finansmarknader.

Några av de mest populära techaktierna kommer från företag med lång historik och starka fundament. Unga, spirande företag kanske inte passar denna proposition, men de kan också vara en lukrativ investering.

Som ett försiktighetsord är det dock värt att nämna att tekniksektorn ibland kan vara extremt volatil. Därför måste du tänka och kritiskt analysera marknaden innan du parkerar en betydande del av din investering i techaktier.

Det är också klokt att diversifiera din portfölj med aktier från andra sektorer med goda resultat som bland annat energi, bioteknik, läkemedel och hälsa.

Hur man handlar och investerar i techaktier?

1

Öppna ett gratis konto

Det första steget till aktiehandel råkar också vara det enklaste. Du behöver inte leta efter en bra mäklare i ditt lokala finansdistrikt - allt du gör är att omfamna de enkla, minimalt dyra online-mäklartjänsterna.

2

Gör en insättning

Den verkliga utmaningen börjar med att du bestämmer hur mycket pengar du vill sätta in på ditt handelskonto. Kom ihåg att tech aktiehandel har unika risker. Du måste därför bara investera pengar som du är bekväm att förlora.

3

Börja handla

Aktiehandel kan vara tuff, speciellt när du är ny i spelet. Som Warren Buffet berömt uttryckte det, bör målet inte vara att bara handla några vinnande aktier, utan snarare att äga en diversifierad portfölj med aktier som sammanlagt kommer att ge vinster.

Var kan jag köpa techaktier?

Att köpa techaktier kunde inte vara enklare. Online-mäklare gör det mycket enkelt för investerare att tjäna pengar på olika börser runt om i världen. Registrering kräver bara att du anger några personliga och ekonomiska detaljer.

Handelsavgifterna varierar beroende på vilken mäklare du väljer och du kan också bli ombedd att sätta in ett angivet minimikonto.

Vi har listat de bästa techaktierna att köpa under 2021. Du kan börja handla dem med våra rekommenderade nätmäklare listade i tabellen nedanför.

1
Apple (AAPL)
Vår poäng
10
Ett börsvärde på 1.4 biljoner dollar.
$ 22 miljarder i kapitalavkastning.
Ett av världens mest uppskattade varumärken
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
2
NVIDIA (NVDA)
Vår poäng
9.3
Nvidia tillverkar grafikprocessorer och chipsets till moderkort.
Imponerande nettoresultatsiffror för över 2.8B dollar det gågna året.
Nvidias chip används för att driva AI Adoption
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
3
Amazon (AMZN)
Vår poäng
8.7
Ett börsvärde på 1.44 biljoner
Utrymme för tillväxt
Över 450% tillväxt under 5 år
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
4
Alphabet (GOOGL)
Vår poäng
8.5
Alphabet är ett holdingbolag vars största verksamhet återfinns via söktjänsten Google.
Moderbolag för andra företag och produkter som Waymo och Verily
Rekordintäkter under 2020, 182.35B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:
5
Microsoft (MSFT)
Vår poäng
7.9
Ett av de starkaste företagen i Tech branschen.
Ledande inom molntjänster, programvara, AI och forskning.
Grundades 1975 av Paul Allen och Bill Gates.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Kreditkort, Kontokort
Fullständig regellista:

Topp 10 techaktier att handla

Konventionella värderingsmetoder för att analysera ett företags tillväxttakt, vinst per aktie, formler för tillgångsprissättning och pris / vinstkvot är användbara när man överväger vilka aktier som ska handlas. 

Ändå är det också viktigt att komma ihåg att ett techföretag inte behöver vara lönsamt från början för att vara en attraktiv investering. Techföretagen måste vanligtvis kanalisera sina inkomster till forskning och utveckling för att förbli relevanta och före konkurrensen. De måste fortsätta spendera pengar i hopp om att skapa fantastiska produkter som ger betydande avkastning.

Ibland är det vettigt att investera pengar i ett nystartat företag som kanske inte är lönsamt just nu men med en lovande framtid med fantastiska saker att komma.

Här är de tio bästa företagen med de bästa techaktierna att köpa i år.

 1. Uber Technologies Inc.
 2. Tyler Technologies Inc.
 3. Baidu Inc.
 4. Match Group Inc.
 5. Workday Inc.
 6. Alfabet
 7. T-Mobile
 8. Amazon.com, Inc.
 9. Oracle Corporation
 10. Pinterest Inc.

Uber Technologies Inc. (NYSE: UBER)

Att ta sig runt i stan har blivit lätt, effektivt och bekvämt tack vare företag som Uber. Tyvärr stannade hemma och Covid-19 hårt på deras verksamhet och kostade det förbluffande 6,8 miljarder dollar i förluster.

Uber kan dock fortfarande göra en bra investering efter pandemin. För det första är Uber eats positionerat för större tillväxt när världsekonomierna öppnas. Företaget kommer också att dra mycket nytta av sin ledande position i branschen tillsammans med sitt växande nätverk av användare.

Tyler Technologies Inc. (NYSE: TYL)

De flesta end-to-end-kommunikationer i den amerikanska offentliga sektorn drivs av lösningar från TylerTech. Företaget har över 27 000 installationer i lokala, statliga och federala myndigheter i alla 50 stater i USA

Med tanke på att regeringen har tagit mycket av sin verksamhet online det senaste året och fortsätter att göra det 2021, förväntas det att TylerTech kommer att vara upptagen. Detta innebär lönsamma affärer och efterföljande bra aktieprestanda.

Baidu Inc. (NASDAQ: BIDU)

Detta kinesiska företag har lagt upp imponerande resultat som ligger långt över spekulation i de senaste kvartalen. Man tror att framgången bara kommer att växa med tanke på den ökade efterfrågan på artificiell intelligens (AI) och molntjänster samt en återhämtning inom reklam efter Covid-19.

Utöver att vara bland världens största internet- och AI-företag på planeten, gör Baidu också framsteg i fordonsutrymmet, särskilt när det gäller produktion av elbilar (elektriska fordon) och AV-enheter (autonoma fordon)

Match Group Inc. (NASDAQ: MTCH)

När människor börjar gå förbi den globala Covid-19-pandemin, kommer de sannolikt att leta efter romantik. Match Groups flaggskepp är Tinder, men det äger också en omfattande portfölj av andra online datingtjänster.

Resultatet för det senaste kvartalet lämnade de flesta investerare till stor del ointresserade. Emellertid har fler och fler människor möts virtuellt. Och med Match-gruppens senaste förvärv kan detta visa sig vara ett attraktivt lager att handla i år.

Workday Inc. (NASDAQ: WDAY)

Detta marknadsvärderingsföretag på 54,5 miljarder dollar hanterar hantering av ekonomiskt kapital och humankapital (HCM). HCM-erbjudandenen har vuxit fram eftersom fler och fler företag flyttar sina kärnfunktioner för personalhantering till molnet.

Sedan företaget börsnoterades 2012 har det upplevt tillväxt år över år och kommer nyligen från ännu ett stort kvartal. 2021 ser inte annorlunda ut, företaget förväntar sig god avkastning och därmed är dess aktie ett attraktivt instrument att handla just nu.

Alfabetet (NASDAQ: GOOGL)

Resultaten från fjärde kvartalet som publicerades av Googles moderalfabet visade att företagets resultat ökade ännu högre under den perioden. Den starkare utvecklingen än väntat var ett tecken på företagets förmåga att hålla investerare nöjda. Alfabetet är alltså ett solidt handelsinstrument i år.

T-Mobile (NASDAQ: TMUS)

T-Mobile, en av de största trådlösa operatörerna i USA, är för närvarande i en aggressiv kampanj för att dra sig bort från sina stora konkurrenter. En nyligen genomförd fusion med Sprint drev den före AT&T, och dess aktiekurs har stigit sedan dess. Företaget tillkännagav nyligen planer på att driva 5G-innovationer på många plattformar, inklusive fordonsindustrin, robotik, drönare och många andra.

Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN)

Analytiker är hausse på Amazons penetrations- och expansionspotential i större delen av sin verksamhet, inklusive online-detaljhandeln och molnbaserade lösningar. Även med Jeff Bezos, företagets revolutionerande VD, lämnar e-handelsjätten fortfarande en bra plats för framtida framgång och tillväxt

Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL)

Oracle är en stor pionjär och banbrytare inom databasteknik och är en högtalare i techbranschen. Företaget är djupt rotat i teknik och har många förvärv inom företagsinriktade nischer. Att ha Oracle i din handelsportfölj kan visa sig vara av betydande värde.

Pinterest Inc. (NYSE: PINS)

Med över 450 miljoner aktiva användare varje månad är Pinterest en tech-älskling du kanske älskar att handla i år. Pinterest är snöboll. De börjar också utforska flera ambitioner inom e-handel genom partnerskap med Shopify (NYSE: SHOP).

Experttips om investering i techaktier

En näringsidkares risktolerans avser den mängd pengar de är bekväma att förlora. När du handlar med aktier eller andra finansiella instrument för den delen bör din risktolerans vara ungefär lika med din investering. Förstå att techaktier av naturen kan vara volatila - deras priser kan falla eller stiga kraftigt. Varje position du öppnar är på ett sätt en satsning på att priserna kommer att gynna dina affärer. Om aktiekursen rör sig i motsatt riktning till dina affärer, kan du tappa en del eller hela din handelsinvestering. Ett sätt att minska din handelsrisk är att ha en diversifierad portfölj. Om du handlar med ett brett utbud av aktier i olika marknadssektorer kan du säkra positioner när vissa andra sektorer drabbas av betydande bakslag.

Varför investera i techktier?

Idag är en absolut bra dag för dig att investera i aktier - ingen annan tid är perfekt. 

Att investera i de bästa aktierna tidigt innebär att du kommer att vara längre på marknaden och därefter blir din avkastning högre.

För en nybörjare är att köpa aktier från stora techföretagen som du förmodligen redan känner till ett bra sätt att komma igång med aktiehandel. Det beror på att du förmodligen har en uppfattning om hur företaget presterar såväl som vad företaget har i framtiden. Följaktligen kan du övervaka dina aktier bättre och fatta lämpliga handelsbeslut.

Vanliga frågor och svar

 1. När du köper aktier ska du överväga företagets intäktsstatus, dess nuvarande plats i branschen och vad framtiden har för det. Baserat på dessa tre faktorer, leta inte efter ett enda bästa aktie utan en mängd utmärkta aktier för din handelsportfölj.

 2. Med rätt forskning och smart investering är det möjligt att rida vågen för både hausseartade och baisseartade techaktier i år. Du vill dock inte fångas på fel sida av prisrörelser, så strategiser innan du handlar.

 3. Fortunes kommer bara till handlare med disciplinerade triggerfingrar när de köper och säljer aktier. I stället för att fokusera för mycket på ekonomisk styrka är det därför klokare att hålla ett öga på marknadens möjligheter och fånga dem så snart de uppstår.

 4. Den som är redo att fatta ett aktivt beslut om att knyta sin ekonomi till aktiemarknaden kan handla techktier så länge de förstår riskerna och har sätt att hantera dem.

 5. Nya investerare som är intresserade av techbranschen kan lägga till techaktier i sina portföljer och göra vinst om deras handel är exakt och smart.

 6. Teknik omfattar företag inom olika områden som sociala medier, videospel, online-handel, telefoner, datorer, molntjänster etc. Följaktligen är det svårt att helt undvika techaktier när du handlar.