Home > Jämför > Tillväxt aktier

Bästa tillväxtaktier att köpa 2021

Författare: Jim Mwangi

Det fina med att handla tillväxtaktier är att du investerar i företag som erbjuder aktiva lösningar på de olika utmaningarna som är en del av dagligt liv. 

Vår värld ändras ständigt. Varje dag hör vi om transformativa innovationer och teknologier som lovar att förbättra våra liv, lösa problem och skriva om vår framtid på fler sätt än vi vågar drömma om. Aktier från företagen bakom sådana innovationer kan vara de rätta marknadsaktörerna för många handlare i år.

I år är flera företag redo att uppleva en långvarig tillväxt och snabba resultat- och vinstökningar. Att investera i sådana företag ger stabila utdelningsströmmar för inkomstinvesterare och kapitalökning för tillväxtinvesterare.

Den här artikeln tar dig med på en utforskande resa när vi gräver ner oss i några av de bästa tillväxtaktierna att ta del av på den nuvarande marknaden.

Vad är tillväxtaktier?

Tillväxtinvestering fokuserar på att tjäna pengar på företag tidigt i sin konjunkturcykel. Låt oss jämföra tillväxt mot värdeinvestering för att få lite perspektiv.

Vi ser på två investerare - Investerare X och Investerare Y.

Investerare X väljer att köpa aktier från en bank som har varit verksam de senaste 50 åren. Denna bank brukade vara ganska lönsam, men den har kämpat för att tjäna pengar de senaste tio åren. Följaktligen är marknaden pessimistisk om företagets utsikter, så det ger en låg värdering.

Å andra sidan beslutar Investerare Y att investera i ett teknikföretag som erbjuder revolutionerande molnlösningar till företag. Företaget är ungt och har funnits i bara tre år. Eftersom många företag använder molnlösningar för att driva sin verksamhet är marknaden optimistisk i sina utsikter. Så detta teknikföretag har en hög värdering. Detta är vad vi kallar en tillväxtinvestering.

Investerare X är en klassisk investerare. Du kanske tänker på sådana investerare som tittar mycket backspegeln och som letar efter möjligheter baserat på ett företags tidigare framgångar.

Vissa människor hänvisar till värdeinvesterare som gamla investerare eftersom de köper billiga aktier i "gamla världens" företag i hopp om att marknaden en dag kommer att se deras värde. Enligt värdeinvesteraren är företagets aktier undervärderade, så aktiekursen återspeglar inte helt dess vinstpotential.

Investerare Y är en tillväxtinvesterare. Denna typ av investerare köper eller säljer aktier baserat på den enkla filosofin att satsa på ett företags framtid med minimal hänsyn till dess tidigare historia.

Tillväxtinvestering handlar om att göra förnuftiga förutsägelser om marknaderna och världen i allmänhet och senare investera i företag som är bäst lämpade att utmärka sig. 

Hur handlar och investerar man i tillväxtaktier?

1

Öppna ett gratis konto

Ingen behöver vara en expertinvesterare för att öppna ett aktiehandelskonto. Hitta helt enkelt en ansedd mäklare online och registrera ett handelskonto. När rätt mäklare har hittats måste du ange ditt fullständiga namn, postadress och e-postadress för att öppna ett konto. Ansedda plattformar kommer också att insistera på KYC-förfaranden och du måste tillhandahålla bevis på identitet och bevis på bosättning för att uppfylla dessa krav.

2

Välj marknad

Antalet och typerna av aktier du kan köpa beror på hur mycket pengar du har på ditt konto. Nästa steg bör därför vara att sätta in tillräckligt med pengar för att finansiera dina affärer. Baserat på dina efterforskningar och andra inspirationer kan du sedan välja aktier att köpa eller sälja. Kom ihåg att övervaka dina affärer regelbundet och inrätta lämplig riskhantering. Det är också viktigt att göra grundläggande och teknisk analys innan handel.

3

Placera din handel

Du kan nu ta olika positioner, långa och korta, på aktiemarknaden. Kom ihåg att ställa in stop-loss eller take-profit ordrar för att hantera risker. Övervaka aktien regelbundet och justera positionen därefter. Följ nyheter relaterade till aktien så att du kan avsluta eller lägga till fler aktier beroende på nyheterna.

Var kan jag handla tillväxtaktier?

Tillväxtinvesteringar innebär betydande risker. Dina investeringar och din inkomst kan öka. Men många gångar kan det också gå utför snabbt, vilket får dig att förlora även de pengar du ursprungligen investerade.

En sak som smarta investerare gör är att välja den bästa mäklaren för att underlätta sina affärer. Att registrera sig för ett handelskonto är enkelt, men du bör göra lite förarbete för att hitta den bästa mäklaren för dina aktiehandelsbehov.

När du väljer en mäklare, ta lite hänsyn till deras handelsavgifter, miniminivåer, handelsplattformar, inbyggda verktyg och analyser samt utbildning verktyg erbjuds.

Här är en lista över några mäklarföretag som du kan arbeta med.

1
Coinbase (COIN)
Användarbetyg
10
En av de mest framgångsrika börsintroduktionerna 2021, vilket satte Coinbase till en värdering på över 80B dollar.
New York Times kallade noteringen en ”historisk milstolpe” för Bitcoin och kryptovalutaindustrin.
COIN grundades 2012 och visar en imponerande utveckling med 1B dollar i intäkter under första kvartalet 2021.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Bitcoin, Credit Card, Debit Card
Fullständig regellista:
2
Apple (AAPL)
Användarbetyg
9.3
Ett börsvärde på 1.4 biljoner dollar.
$ 22 miljarder i kapitalavkastning.
Ett av världens mest uppskattade varumärken
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
3
Biogen (BIIB)
Användarbetyg
8.7
Den USA-baserade biotekniska bolaget är en av pionjärerna inom neurovetenskap.
Forskare vid Biogen kan vara nära ett genombrott med sjukdomar som Alzheimer.
Aktien är volatil men vissa experter anser det som en bra investering långsiktig.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
4
NVIDIA (NVDA)
Användarbetyg
8.5
Nvidia tillverkar grafikprocessorer och chipsets till moderkort.
Imponerande nettoresultatsiffror för över 2.8B dollar det gågna året.
Nvidias chip används för att driva AI Adoption
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:
5
Amazon (AMZN)
Användarbetyg
7.9
Ett börsvärde på 1.44 biljoner
Utrymme för tillväxt
Över 450% tillväxt under 5 år
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Topp 10 tillväxtaktier att handla

Tillväxtinvesterare går till industrier med goda framtidsutsikter som kan lyfta alla inblandade i den sektorn. Många gånger kommer dock aktier från snabbt växande företag att övervärderas.

Således borde tillväxtinvesteraren vara bekväm att betala för en stark, lovande verksamhet även om du inte får ett exceptionellt inköpspris.

Här är några toppföretag som har en betydande tillväxt där du kan investera:

 1. Trade Desk
 2. Roku
 3. Twilio
 4. Wix.Com
 5. Viomi Technology 
 6. Lizhi 
 7. Cadence Design Systems
 8. Vuzix 
 9. Apple
 10. Knowles

1. Trade Desk (NASDAQ: TTD)

Investerare i Trade Desk har sett stora resultat i och med stark tillväxt inom Connected TV. Intäkterna var 48% högre för det senaste kvartalet, och eftersom varumärken kommer att fortsätta förlita sig på automatiserade annonser är företaget väl placerat för betydande vinster i år.

2. Roku (NASDAQ: ROKU)

Roku släppte nyligen sin kvartalsrapport och dess aktier har sedan dess varit på uppåtgående. De imponerande intäkterna och tillväxttakten från Roku drivs främst av pandemiinducerade lockdowns och ökad online-videostreaming under det senaste året. När fler och fler människor byter från vanlig tv till streamingtjänster online, verkar Ruko ha alla förutsättningar för att ha ett fantastiskt 2021.

3. Twilio (NYSE: TWLO)

Twilio-aktier har varit varit glödande heta de senaste månaderna. Under de senaste tolv månaderna växte företagets aktier mer än tredubbelt, vilket tryckte upp börsvärdet till nästan 70 miljarder dollar. Marknaden är optimistisk med avseende på Twilio, och om det nyligen släppta resultatet för fjärde kvartalet är något att gå på så kommer företaget enligt uppgifter gå mot ännu mer tillväxt de närmaste åren.

4. Wix.Com (NASDAQ: WIX)

De molnbaserade webbutvecklingslösningarna som erbjuds av Wix.com tillåter individer och företag att enkelt skapa webbplatser. Det nyligen publicerade resultatet för fjärde kvartalet och helåret indikerar att Wix har haft ett fantastiskt år. Den accelererade digitala övergången som utlöstes av Covid-19 kommer att fortsätta att öka tillväxten för företaget även fram till 2021 enligt expertinvesterare.

5. Viomi Technology (NASDAQ: VIOT)

VIOT-aktien har vuxit till att bli ett av de kraftigt omsatta aktierna på senaste tid. Företagsaktien har stigit till ett dagligt handelsmedelvärde på cirka 407 000 aktier till över 26 miljoner aktier som handlas. Enligt expertinvesterare, bör investerare därför hålla ett öga på VIOT-aktien i år.

Experttips för investering i tillväxtaktier

På frågan vad han skulle göra om han skulle starta om sin karriär igen, sa Warren Buffet en gång att han skulle titta på alla företag på aktiemarknaden och läsa deras finansiella rapporter innan han plockade ut de mest lovande. Warrens intervju fick protester för att det helt enkelt finns för många företag noterade på aktiemarknaderna för att han skulle kunna läsa alla deras finansiella rapporter. Till detta sa Buffet att han skulle "börja på A!" Warren Buffets kommentar kan vara lite svår att tillämpa eftersom vi bara har en begränsad tid varje dag som vi också måste dela med oss ​​av våra jobb, vänner och familj. Ändå är känslan bakom hans ord denna: närma dig aktiemarknaden med ett öppet sinne och mycket skarpa ögon. Fokusera inte bara på några få aktier. Diversifiering är en bra riskhanteringsstrategi och bör tillämpas av nya traders och investerare. Försök istället att bygga en så bred portfölj som möjligt. När du gör det bör du också noggrant undersöka varje investeringsmöjlighet som aktiemarknaden har att erbjuda.
- Jim Mwangi

Varför investera i tillväxtaktier?

En tillväxtinvesterare är alltid ute efter företag som sannolikt kommer att växa. Vinsten kommer när företagets underliggande verksamhet förbättras och aktiekurserna stiger.

De nuvarande makroekonomiska trenderna favoriserar tillväxtinvesteringar. De historiskt låga räntorna i de flesta delar av världen ger företag snabb tillgång till kapital - något som är oumbärligt för snabbt växande företag.

Även om tillväxtaktier är en bra investering just nu, bör man inte följa en uteslutande strategi för tillväxtinvestering. Blanda det med några värdeaktier för att diversifiera din aktieportfölj.

Vanliga frågor och svar

 1. Ja. De flesta ansedda mäklare kommer att insistera på KYC-procedurer eftersom det hjälper till att skapa en trygg och säker miljö för sina användare. Identitetsverifiering hjälper till att hålla de dåliga aktörerna ute.

 2. En användare bör alltid välja en reglerad plattform för handel och kan också använda ytterligare säkerhetsåtgärder som 2FA för att säkra handelskontot.

 3. Många nyheter finns tillgängliga på sociala medier. Många experthandlare ger råd om sådana medier. En användare kan också lägga till andelen i en portfölj- och nyhetsspårningsapp som tillhandahåller uppdateringar relaterade till aktien.

 4. Tillväxtinvesteringar liknar alla andra investeringsstrategier. Målet är att säkerställa bästa möjliga avkastning på de pengar du investerar. Som sådan kan nybörjare också använda sig av tillväxtaktier.

 5. Ja. Vissa mäklare kan tillhandahålla ytterligare tjänster som bothandel för sina användare. En användare kan också använda stop-loss och take-profit för att automatisera köp/försäljning. Kolla med mäklaren i förväg om sådana automatiska tjänster finns tillgängliga.

 6. En bra online-mäklare låter dig handla tillväxtaktier 24 timmar om dygnet från måndag till fredag.