Home > Jämför > Bästa tillväxt-ETF:er

Bästa tillväxtmarknader-ETF:er att köpa 2021

Författare: Emmanuel Ekwomadu

Börshandlade fonder ger investerare två saker: exponering mot en specifik marknadssektor och en mer diversifierad portfölj.

Vissa ETF:er låter dig investera i ett gäng aktier med inneboende snabb tillväxtpotential. Men med så många fonder att välja mellan kan det vara överväldigande att hitta de som passar dina investeringsmål. Så i den här guiden lyfter vi fram de 10 bästa tillväxt-ETF:erna som vi tror kan vara lönsamma 2021.

Var kan jag handla tillväxt-ETF:er?

Det mest praktiska och billiga sättet att handla är genom att öppna ett konto hos en onlinemäklare. Alternativet att använda en fullservicemäklare skulle ge en dedikerad börsmäklare för att vägleda dig men kan kosta dig upp till $400 i provision.

De flesta onlinemäklare ser till att deras tjänster är konkurrenskraftiga, så verktygen, forskningen och stödet de tillhandahåller är jämförbara med att ha en personlig investeringsrådgivare ändå (minus den höga kostnaden per handel). I vilket fall som helst handlar allt om handelsexekvering, vilket är vad mäklare gör. 

1
Min. Insättning
$50
Exklusiv marknadsföring
Användarbetyg
10
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Börja handla
För:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$1
Exklusiv marknadsföring
Användarbetyg
9.3
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en tillväxt ETF?

En tillväxt-ETF består av en mängd aktier med utsikter att generera avkastning över genomsnittet. Med andra ord är de aktier som utgör fonden mer välkomnande av volatilitet samtidigt som de driver tillväxt, snarare än företag som vanligtvis bidrar till en stabil portfölj.

En tillväxt-ETF medför större risker, men eftersom de ingående aktierna inte kommer från en industri är diversifieras risken i viss mån bort. Tillväxt-ETF:er handlas vanligtvis under antagandet att de snabbväxande aktierna i fonden kommer att fortsätta växa i framtiden.

Investera i tillväxt-ETF:er i 3 steg

1

Öppna ett konto

Genom att öppna ett handelskonto hos en mäklare kan du handla inte bara tillväxt-ETF: er utan också ett stort antal andra finansiella instrument. Ditt konto kan öppnas inom några minuter; ange bara ditt namn, adress, e-postadress och eventuell begärd dokumentation om bevis på ID. Finansiera sedan ditt konto via banköverföring, betalkort eller (i vissa fall) PayPal.

2

Välj din ETF

Granska vår lista med förslag och gör din egen forskning för att avgöra vilka tillväxt-ETF:er du ska köpa baserat på olika kriterier som utgiftskvot, förvaltade tillgångar, toppallokeringar och annan statistik. Även om ETF:er i sig är diversifierade eftersom de innehåller flera aktier, kan du diversifiera ytterligare genom att köpa fler än en av dem.

3

Placera din order

Du kan köpa en ETF på samma sätt som du skulle köpa en aktie, genom att göra en marknadsorder under handelsdagen eller genom att placera en gränsorder som ska utföras så snart marknaden öppnar. Liksom aktier kan du också tillämpa en skyddande stopporder för din nyöppnade ETF-position om priset går ner.

Bästa tillväxt ETF:er att köpa nu

Vi har identifierat de bästa tillväxt-ETF:erna att köpa i år.

 1. JPMorgan US Momentum Factor ETF
 2. Vanguard Russell 1000 Growth ETF
 3. iShares Russell 3000 Growth
 4. iShares Morningstar Large-Cap Growth ETF
 5. Invesco S&P 500® Pure Growth ETF 
 6. Schwab US Large-Cap Growth ETF
 7. SPDR® Portfolio S&P 500 Growth
 8. Fidelity® Momentum Factor ETF
 9. Global X Thematic Growth ET
 10. Cabot Growth ETF


1. JPMorgan US Momentum Factor ETF

JPMorgan US Momentum Factor ETF (JMOM) tar sig högst upp på denna lista. Fonden är väl investerad i flera industrier, där teknik utgör en stor del av exponeringen. De tre största innehaven är Tesla, Amazon och Microsoft. Fonden har cirka 139,94 miljoner dollar i förvaltade tillgångar i skrivande stund. Denna tillväxt ETF toppade under 2020 med en nästan 85% ökning från nedgången i mars 2020 som orsakades av Corona pandemin.

2. Vanguard Russell 1000 Growth ETF

Vanguard Russell 1000 Growth ETF (VONG) ökade cirka 36% under 2020 och fortsatte att stiga till maj 2021. Denna fond har ett stort innehav av Apple-aktier, som står för cirka 11,64% av dess förvaltade tillgångar i skrivande stund. De tre främsta sektorerna som denna ETF är exponerad för är teknik, diskretionär konsument och hälso- och sjukvård.

3. iShares Russell 3000 Growth ETF

iShares Russell 3000 Growth liknar Vanguard Growth (IWF). Till exempel är Apple-aktier också dess största innehav, och resten av exponeringen är inte alltför långt ifrån konkurrenten. En viktig skillnad mellan de två är att iShares Russell 3000 ETF ger en bättre diversifiering med sina 450 innehav. Priset på denna ETF fördubblades mellan mars 2020 och maj 2021.

4. iShares Morningstar Large-Cap Growth ETF

iShares Morningstar Large-Cap Growth ETF (JKE) är en fond som följer Morningstar® Large Growth IndexSM, som mäter utvecklingen för aktier med tillväxt över genomsnittet som baseras på Morningstars indexmetodik. Denna ETF har en relativt låg kostnadskvot på 0,25%. Under de fem åren från maj 2016 till maj 2021 har den överträffat Gbl ETF Equity - USA-sektorn avsevärt.

5. Invesco S&P 500® Pure Growth ETF 

Invesco S&P 500® Pure Growth ETF (RPG) investerar 90% av sina tillgångar i de aktier som utgör S&P 500 Pure Growth Index. De sektorer där fonden exponeras mot är teknik, konsumtionsvaror, finans, industri, hälso- och sjukvård och flera andra. I linje med aktiemarknaden (och sedan korrigeringen i mars 2020) har denna ETF ökat i värde, men den lider av en måttligt hög kostnadskvot på 0,35%.

Experttips om investeringar i tillväxt ETF:er

När du investerar i tillväxt-ETF:er är det viktigt att ha riskkomponenten i åtanke. Det kan vara frestande att satsa stort på tillväxt-ETF:er på grund av den höga avkastning de kan producera, men detta skulle inte överensstämma med en av investeringars gyllene regler: diversifiering. En strategi du kan använda är att ha ETF:er med låg volatilitet i din portfölj. Att ha sådana ETF:er dämpar den potentiella smärtan från nedgångar och stärker din portfölj med stadig avkastning om saker går fel.
- Emmanuel Ekwomadu

Varför investera i tillväxt ETF:er?

Investerares förkärlek för tillväxtaktier drivs främst av den uppsida som bolagen antas ha.

De flesta av dessa företag har lojala följare. Ibland har de också en konkurrensfördel mot sina konkurrenter. Båda dessa faktorer bidrar till huvuddelen av deras intäkter. Så att hålla tillväxt ETF: er motsvarar att äga ett flertal av dessa aktier som verkar växa exponentiellt. Det sätter dig i en position att äga dessa företag som investerare ständigt investerar pengar i.

Den största risken i tillväxtaktier är dock överbetalning för en uppåtgående potential som inte förverkligas eller redan har förverkligats.

Vanliga frågor och svar

 1. Nummer ett ETF just nu är JPMorgan U.S. Momentum Factor ETF. Detta beror på en kombination av faktorer, inklusive dess substansvärde (NAV), diversifieringsnivå, senaste resultat och kostnad.

 2. De flesta tillväxt-ETF:er har utvecklats väl sedan börserna återupptog sina långsiktiga tjurrusningar efter en betydande tillbakagång i mars 2020.

 3. Det finns många olika typer av ETF-investerare, inklusive förmögenhetsförvaltare, mäklare, privata banker. Ibland har ETF-fonder, som Global X Thematic Growth ET, också betydande ETF-innehav.

 4. ETF:er och aktier har samma egenskap eftersom de handlas på marknaden. Aktier är dock enskilda värdepapper medan ETF:er är fonder som består av flera aktier.

 5. Ja, eftersom investeringar i ETF:er inte kräver den kunskapsnivå och erfarenhet som annars är nödvändig för att välja enskilda aktier.

 6. Vissa tillväxtfonder har miljarder dollar i förvaltade tillgångar, särskilt om deras investeringsmetodik handlar om att förvärva storbolagsfonder. Enbart den amerikanska ETF-industrin passerade 5 biljoner dollar förra året.