Home > Jämför > Tradingappar
Börja handla med eToro

Bästa tradingappar 2022

Författare: Shams Ul Zoha

En handelsapp är till fördel för upptagna personer som vill handla var som helst. Denna programvara finns tillgänglig på din mobiltelefon, surfplatta och andra bärbara enheter. Den har samma funktionalitet som en webbläsarstödd mäklarplattform samtidigt som den ger dig bekvämligheten att använda din handhållna enhet. Eftersom det finns så många handelsappar tillgängliga har vi beslutat att samla ihop de bästa handelsapparna just nu och presenterar en snabbguide om hur du köper aktier via dessa program.

Våra tips på de bästa handelsapparna

När du väljer din handelsapp bör du helst leta efter flera funktioner och fördelar, till exempel tillgång till alla tillgångar som kan handlas, kompatibilitet med mobiltelefonens operativsystem, korrekta affärer och ett pålitligt och felfritt gränssnitt. För att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut har vi sammanställt de bästa tradingapparna som ger mycket värde till sina användare. 

1
Min. Insättning
$10
Kampanj
Användarbetyg
10
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$0
Kampanj
Användarbetyg
9.3
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Börja handla
För:
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en handelsapp?

Finansmarknaden är numera så tillgänglig att du kan köpa och sälja aktier direkt från din mobiltelefon. Precis som alla andra mobilappar kan handelsprogrammet laddas ner till din enhet från appbutiken. Därefter kan du registrera dig och börja investera dina surt förvärvade pengar, hantera din portfölj och generera avkastning i farten, bland annat.

3 steg för att använda de bästa handelsapparna

1

Öppna ett konto

Du måste välja den bästa handelsappen som är kompatibel med din enhet. Oavsett om du väljer en av våra rekommenderade, lättanvända appar eller om du väljer en egen app bör du noggrant läsa villkoren. Öppna ett konto genom att klicka på knappen för registrering och ange de personliga uppgifter som krävs. I de flesta fall måste du ladda upp ditt ID för att följa KYC-reglerna (Känn din kund).

2

Välj tillgångar

Det kan ta flera dagar att validera kontot, men du kan ändå se vilka instrument som kan handlas i appen. Om mäklaren tillhandahåller ett demokonto kan du starta en virtuell portfölj för att lära dig att använda appen och bekanta dig med dess verktyg och funktioner. Du kan använda dessa för att välja de bästa tillgångarna utifrån deras historiska prestanda, prognoser och andra indikatorer som passar din handelsstrategi.

3

Börja handla

När ditt konto har verifierats är du redo att börja handla. Sätt in dina pengar genom att använda en av mäklarens stödda metoder som kan inkludera e-betalningar, banköverföringar och andra. När insättningen är bekräftad och ditt saldo är positivt, välj den valda tillgången, lägg till det belopp du vill investera och placera din handel.

Hur fungerar handelsappar?

Handelsappar fungerar som en mellanhand mellan handlarna och den allmänna marknaden. I huvudsak är det en mobilapp där du kan köpa och sälja aktier, i likhet med webbläsarbaserade webbplatser eller plattformar för investeringar. Handelsappen tillhandahåller en lista över alla tillgängliga investeringsinstrument. Du måste välja de aktier du föredrar baserat på grundliga tekniska och/eller grundläggande analyser. 

Handelsappar ger omedelbar tillgång till marknaden och dina affärer behandlas automatiskt så länge du skickar in din transaktion under handelstid. Dessa beror på vilken börs dina valda aktier är noterade eller de relevanta handelstiderna när det gäller andra tillgångar, t.ex. värdepappersfonder. 

3 sätt att dra nytta av den bästa handelsappen

För en tid sedan var handlare tvungna att gå till en certifierad mäklare för att göra investeringar. Men med framstegen inom kommunikation och teknik kan du nu investera självständigt på några sekunder via din mobiltelefon, vilket ger maximal tillgänglighet och bekvämlighet.  

Dessutom kan du med hjälp av handelsappar kontrollera aktiekurser och hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna var du än befinner dig. Du kan till exempel åka på en resa eller campa utan att förlora tillgången till din investeringsportfölj. Detta är fördelaktigt eftersom investeringar blir så bekymmersfria som möjligt. 

Slutligen får du tillgång till fraktionsandelar och många utbildningsverktyg. Dessa är idealiska för nybörjare eller för småhandlare som vill utöka sina finansiella kunskaper. 

Vilka är fördelarna med att använda en handelsapp?

 1. Du kan använda din handelsapp för att hantera din portfölj utan att ha tillgång till en dator. Öppna nya affärer, avsluta positioner, ta ut eller sätta in pengar med maximal bekvämlighet. 
 2. Enkel tillgång till ditt handelskonto innebär att du bara behöver öppna appen på din telefon och du kan omedelbart se din portföljs prestanda, livekurser och mycket mer. 
 3. Med en tradingapp kan du handla när det passar dig, oavsett var du befinner dig. 
 4. Du har tillgång till många tillgångar, analysverktyg och information som håller dig ständigt uppdaterad om din investering. 
 5. Vissa tradingappar är nybörjarvänliga, så de kan vara utmärkta även om du inte har någon erfarenhet. Några nybörjarvänliga funktioner inkluderar demokonton, möjligheten att kopiera andra handlares portföljer med mera. 
 6. Handelsappar är säkra eftersom mäklarna ser till att säkerheten för din investering och din integritet aldrig äventyras.  
 7. Du kan använda tradingappar oavsett din investeringsstrategi och dina mål. De är lämpliga för både passiva och aktiva investerare.

Vilka är nackdelarna med att använda en handelsapp?

 1. Vissa användare känner sig kanske inte tillräckligt bekväma för att göra investeringsanalyser på en handhållen enhet. Som tur är finns vissa handelsappar även tillgängliga för datorer, surfplattor med mera. 
 2. Handelsapparnas bekvämlighet och tillgänglighet kan driva dig att göra okloka val. Tänk alltid på att du måste fatta datadrivna investeringsbeslut. 
 3. Handelsappar kan endast nås om du har en aktiv internetuppkoppling. Att använda dem i avlägsna områden med svaga signaler kan orsaka förseningar eller till och med förluster. 
 4. Du kan vara benägen att göra skrivfel eller öppna fel positioner. I det här fallet ska du alltid dubbelkolla alla dina transaktioner innan du skickar in dem.

Experttips för att välja de bästa handelsapparna

När du funderar på att använda handelsappar bör du kontrollera vilka typer av tillgångar du kan lägga till på ditt konto. Du bör kunna skapa en diversifierad portfölj för att minska dina risker, så du kan behöva tillgång till obligationer, aktier, ETF:er, värdepappersfonder, fonder, valutor med mera. Dessutom bör du lägga till tillgångar från olika branscher, göra grundliga analyser innan du investerar dina pengar och även testa dina strategier med hjälp av demokontot, om det finns tillgängligt.
- Shams Ul Zoha

Hur väljer man den bästa handelsappen?

Att välja den bästa handelsappen kan vara förvirrande för vissa eftersom det finns många saker att ta hänsyn till. Därför tar vi nu upp alla de viktigaste aspekterna som du bör tänka på när du fattar detta beslut.

Är appen reglerad?

En av de första sakerna du bör tänka på när du väljer den bästa handelsappen är säkerheten. Appen ska uppfylla alla gällande finansiella bestämmelser. Du kan också undersöka appen för att kontrollera hos vilka myndigheter den är registrerad. 

Vilka avgifter och kostnader gäller?

Handelsappar är i princip gratis, så du behöver inte betala något när du laddar ner dem till din enhet. Avgifter och provisioner kommer dock att tillämpas när du sätter in dina pengar, gör uttag eller skickar transaktioner, beroende på den valda mäklaren. 

Vilka enheter kan du använda?

Du bör kontrollera om den valda appen är kompatibel med din enhet. Vi har till exempel valt ut våra rekommenderade appar så att de passar alla operativsystem, inklusive Android och iOS. 

Vilka är de tillgängliga tillgångarna att handla med i appen?

Den bästa handelsappen bör ge tillgång till alla instrument som kan handlas. I det här fallet kommer du att kunna sätta ihop en diversifierad portfölj som innehåller aktier, obligationer, valutor och annat. 

Finns det ett demokonto?

Många mäklare erbjuder ett demokonto som är lämpligt för både nybörjare och erfarna investerare. Detta gör att du kan använda virtuella pengar för att skapa en portfölj, testa dina strategier, använda handelsverktyg och mycket mer. 

Vad är minimikontot?

Minsta insättning är av särskild betydelse för små investerare. De flesta handelsappar har dock inte höga gränser. Vissa kan till exempel kräva endast 200 dollar för att börja handla. 

Vilka utbildningsresurser finns tillgängliga?

De flesta handelsappar ger tillgång till hjälpsektioner, vanliga frågor och svar, support eller till och med nyhetsflöde. Detta beror på vilken app du har valt, men kan vara mycket användbart eftersom dessa resurser hjälper dig att navigera med lätthet.

Finns det hjälp och stöd tillgängligt? 

Alla de bästa handelsapparna bör ge tillgång till hjälp och support. Detta kan vara en avgörande faktor om du är nybörjare. 

Kan jag använda den här från vilken plats som helst?

Den stora fördelen med mobila handelsappar är att du kan använda dem var som helst. Du behöver dock en aktiv och stabil internetuppkoppling.

Vanliga frågor och svar

 1. Det finns många välrenommerade handelsappar. För några exempel kan du kolla in vår lista över de mest rekommenderade tradingapparna som presenterades i början av den här artikeln.
 2. Många tradingappar är numera utformade med användarvänlighet i åtanke. Våra rekommenderade appar har ett smidigt gränssnitt och sektioner som är lätta att navigera. Detta hjälper dig att spara tid och eliminera gissningar.
 3. Utbudet av handelsverktyg kan vara mer begränsat när det gäller handelsappar. Lyckligtvis har de flesta tradingappar också webbläsarbaserade versioner som gör analysen snabbare och enklare. Några av verktygen som du kan få tillgång till i appen är bland annat företags fundamenta, kursdiagram och andra.
 4. Det tar några minuter att ladda ner en tradingapp, beroende på din internethastighet.
 5. Handelsappar genererar intäkter när du gör transaktioner, sätter in eller tar ut pengar. Dessa kostnader är varierande, beroende på din valda mäklare.
 6. Ja. Alla handelsappar kontrolleras av mäklarföretag, så de är lika säkra som traditionella mäklare. Genom att kontrollera de relevanta avsnitten kan du enkelt ta reda på mer om regelefterlevnad, säkerhetsteknik och andra säkerhetsrelaterade ämnen för din valda tradingapp.