Home > Jämför > Tradingappar för nybörjare

Bäst tradingappar för nybörjare 2021

Författare: Emmanuel Ekwomadu

Aktiehandel och investering kan vara ganska svårt för en nybörjare. Från att lära sig hur marknaden fungerar till att välja rätt tradingappar är det enkelt för nya handlare och investerare att bli förvirrade och göra misstag. Den komplexa naturen av marknadsplatsen behöver en nybörjare en tradingapp som har ett enkelt användargränsnitt men som ändå innehåller alla de nödvändiga funktionerna för att säkert göra orders på marknaden. Den rätta tradingappen bör göra handelsprocessen enkel.

I denna guide diskuterar vi tradingappar och att välja rätt tradingappar för nybörjare. Du får också se våra val av de bästa tradingappen för nybörjare.

Våra val av de bästa tradingapparna för nybörjare

Den bästa tradingappen för dig beror på dina investeringsmål och den handelsupplevelse du vill ha. Det finns en uppsjö av tradingappar du kan välja mellan. Efter att ha gått igenom flera tradingappar efter flera kriterier, så som courtage, handelsbara tillgångar, handelsverktyg, snabbhet i att utföra trades, och utbildande resurser, har vi tagit fram denna lista över de bästa tradingapparna för nybörjare.

1
Min. Insättning
$50
Exklusiv marknadsföring
Användarbetyg
10
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Börja handla
För:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$1
Exklusiv marknadsföring
Användarbetyg
9.3
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en tradingapp?

En tradingapp är en version av en mäklares handelsplattform som kan installeras på en mobil enhet. Det är en en programapplikation för mobila enheter som kopplar traders till marknaden genom deras nätmäklare.

Många handlare nu för tiden föredrar tradingappar framför PC-baserade handelsplattformar eftersom dessa appar tillåter dem att enkelt analysera marknaderna, utföra trades och bevaka sina konton från sina smartphones var som helst - till och med på väg till jobbet. Vissa mäklare så som Robinhood erbjuder bara tradingappar och har inte något alternativ för en PC-plattform.

Tradingappar har gjort aktiemarknaden mer rättvis eftersom de har gjort det möjligt för vem som helst att delta på aktiemarknaden utan att behöva oroa sig för de höga avgifterna för en handelsplattform. Det skedde en stor ökning i medlemskap och registreringar på tradingappar under 2020. Enligt data från Apptopia mellan januari och juni 2020 ökade den genomsnittliga mängden trades per dag med 88 procent via investeringsappar. Robinhood har idag över 13 miljoner användare.

3 sätt du kan dra nytta av en tradingapp

1

Snabb tillgång till de finansiella marknaderna

 1. Tradingappar gör det enkelt för dig att ha tillgång till de finansiella marknaderna eftersom de ofta inte tar ut någon avgift. Dessutom gör det enkla gränsnittet handeln snabbare.

2

Möjlighet att handla var som helst ifrån

Så länge du har en internetuppkoppling, och användningen av appen är tillåtet där du befinner dig, kan du utföra trades och bevaka dina positioner var som helst ifrån i världen. Du kan till och med handla medan du är på tåget.

3

Förbättrar förståelsen för aktiemarknaderna

Vissa tradingappar kommer med en massa finansiell data, research-verktyg, och utbildande resurser som kan förbättra sin förståelse för aktiemarknaden.

Hur fungerar tradingappar?

Nybörjare kan tycka att det är svårt att förstå hur tradingappar fungerar, men processen är enkel. När du placerar en order - t.ex. En köporder - via appen går ordern till mäklaren eller mäklar-handlaren som sen drar av den korrekta summan från ditt konto och bestämmer huruvida de ska skicka ordern till börsen eller en tredje-parts market maker eller utföra den internt (matcha ditt köp med en säljorder från en annan klient). Ordern skickas sedan till ett clearinghus som genomför handeln efter två handelsdagar. Däremot, eftersom aktien har blivit betald får handlaren ägarskap över aktien.

Tradingappar tjänar pengar från ränta på marginaler (lånade handelssummor), avdrag och medlemskap (vilket ger kunder tillgång till exklusiva investeringsalternativ eller premium research).

3 steg till att använda tradingappar

Börja använda en tradingapp i 3 enkla steg:

Steg 1: Välj den tradingapp du vill ha

Det finns flera anledningar till varför du kan föredra en tradingapp eller en annan: avgifter, användargränssnitt eller hur lättanvänd den är, analysverktyg, utbildande material, eller anpassningsverktyg. Innan du väljer kan du ladda ner några tradingappar och prova att handla via ett demokonto.

Steg 2: Öppna ett handelskonto

När du valt och laddat ner appen, registrera dig för att skapa ett handelskonto om du inte redan har ett hos mäklaren. Du behöver ange ditt namn, e-postadress och hemadress, och du kan behöva uppge ID. Insättningar kan oftast göras via olika betalningsmetoder, men håll koll på minimumsaldon.

Steg 3: Börja handla

Tradingappen kommer lista de tillgängliga värdepapperna - inklusive aktier och ETFer - som du kan handla med, och du bör kunna filtrera listan för att få fram de värdepapper du är intresserade av. Välj de värdepapper du vill handla och klicka på “köp”-knappen, men var uppmärksam på att nya handlare inte bör riskera mer än 1-2% av tillgängligt handelskapital på en enskild trade.

Vad finns det för fördelar med tradingappar för nybörjare?

Fördelarna inkluderar:

 • Ökad likviditet: Tradingappar har gjort aktiemarknaden mer rättvis, vilket attraherar fler deltagare på marknaden. Ju fler som deltar på marknaden, desto större likviditet.
 • Låga transaktionsavgifter: Till skillnad från att använda tjänster hos en professionell mäklare eller betala för datorbaserade handelsplattformar är tradingappar billigare att använda och genomföra trades.
 • Större kontroll och flexibilitet i handel: Tradingappar ger dig flexibilitet eftersom du inte är begränsad till en marknad eller börs. Du kan delta i en mängd marknader över olika klasser av tillgångar, så som optioner och andra derivat.
 • Val av olika mäklare: Eftersom de är billiga och gratis att registrera sig på kan du ha flera tradingappar. Detta ökar dina val och tillåter dig att växla om en app inte lever upp till dina handelsmål.
 • Tillgång till online forskningsverktyg: Tradingappar kommer med en repertoire av utbildnings- och forskningsmaterial som handlare kan använda för att få en fördel. Verktyg för diagram, tekniska verktyg, historisk data, och marknadsanalys finns ofta tillgängliga på tradingappar.
 • Möjlighet att bevaka investeringar i realtid från avlägsna platser: En annan fördel med att använda tradingappar är möjligheten att bevaka dina investeringar var som helst ifrån och när du själv vill.


Vad finns det för nackdelar med att använda tradingappar för nybörjare?

Nackdelarna inkluderar följande:

 • Ovarsam investering: Det finns en risk för att handla för mycket eftersom det är så lätt tillgång till marknaden. Du kan till och med råka utföra en trade av misstag. Ett sätt att begränsa detta är att sätta en handelsgräns på ditt konto.
 • Ingen professionell rådgivning: Att inte ha en professionell rådgivare när du precis är i början på din investeringsresa kan negativt påverka hur din portfölj växer. Du kanske inte vet hur du gör bra efterforskningar eller vilka parametrar för riskhantering du bör använda.
 • Det kan vara beroendeframkallande: Handel kan vara beroendeframkallande. En del handlare får en adrenalinkick liknande den som spelmissbrukare eller drogberoende får, så de kan börja söka tillfredsställande från handel. Med marknaden så lättillgänglig kan det vara svårt att stå emot.
 • Långsam internetuppkoppling: Din handel beror mycket på din internetuppkoppling, och en tillfällig försening kan göra en större skillnad för dina vinster om du är en daytrader.

Experttips för att välja tradingapp för nybörjare

Nybörjare bör vara noggranna med att välja en tradingapp som passar dem. Det första steget bör vara att öppna ett demokonto och prova appen för att se de tillgängliga funktionerna. En passande tradingapp bör vara enkel att använda, inte ha en prenumerationskostnad, erbjuda handel utan courtage för aktier och ETFer, och erbjuda en handelsupplevelse med alla funktioner online.
- Emmanuel Ekwomadu

Hur väljer man den bästa tradingappen för nybörjare?

De faktorer du bör överväga när du väljer en tradingapp beror på dina unika behov, med oftast bör du ställa dig dessa frågor:

Är mäklaren/broker-dealer som erbjuder appen reglerad?

Ta reda på om företaget bakom tradingappen är reglerad i det land den arbetar från. I USA måste firman vara reglerad av Securitites Exchange Commission (SEC) eller Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) om det är en aktiemäklare/broker-dealer, eller av Commodity Trading and Futures Commission (CTFC) om de handlar med futures. Financial Conduct Authority (FCA) reglerar de finansiella marknaderna i Storbritannien.

Vilka avgifter tas ut?

Ta alltid reda på vilka avgifter och courtage du skulle dra på dig som användare. Om du tänkt daytrada kommer du utföra en stor mängd trades så avgifterna kan snabbt stiga. Hitta en app som erbjuder handel utan avgifter.

Vilka betalningsmetoder accepteras?

Välj en app som har många betalningsmetoder. Detta ger dig flexibilitet när du sätter in eller tar ut pengar från ditt konto.

Vilka tillgångar är tillgängliga att handla med?

Ta reda på vilka tillgångar som handlar med på appen. En del tradingappar tillåter inte handel med optioner, medan andra inte ger tillgång till vissa ETFer eller frimärksaktier via sina aktielistor. Detta kan begränsa dina handelsval och chanser att tjäna pengar.

Finns det ett demokonto?

Alla tradingappar bör erbjuda demohandel vilket låter dig bekanta dig med funktionerna på appen innan du ger dig in på livehandel.

Vad finns det för kontominimum?

Minsta tillåtna saldo på kontot varierar mellan tradingappar så försök att veta vad minsta insättning är. Detta är särskilt viktigt om du vill använda handelsval som kräver en minsta marginal.

Vilka utbildande resurser finns tillgängliga?

En del tradingappar erbjuder utbildande resurser som kan hjälpa användare att förstå hur de använder appen och förbättrar deras förståelse av marknaderna. Denna funktion kan vara skillnaden mellan en handelsplattform och en annan.

Finns det hjälp och support tillgängligt?

Ibland kan det ske tekniskt trassel när du använder en tradingapp: en order kanske inte utförs i tid, eller så finns det förseningar vid insättning av pengar. Så se till att appen erbjuder en pålitlig kundtjänst.

Kan jag använda den från var som helst?

En del länder har inte tillstånd att använda vissa tradingappar på grund av reglerings- eller säkerhetsskäl. Kolla upp om tradingappen är tillgänglig för användare från landet du bor i.

Vanliga frågor och svar

 1. Vilken som är den bästa tradingappen varierar för varje handlare, även nybörjare. Det beror på vad handlaren tycker är viktigast - användargränssnitt, tillgängliga verktyg, eller handelsavgifter. Däremot är den enkla TD Ameritrade Mobil-app bra för nybörjare.

 2. RobinHood började med att ha en policy för kostnadsfri handel. Däremot erbjuder andra plattformar nu också kostnadsfri handel för aktier och ETFer.

 3. Vissa tradingappar är bara enkla med minimalt med handelsverktyg. Men vissa har en massa användbara handelsverktyg som diagram, tekniska indikationer, ritverktyg, historisk data, priskvoter i realtid, marknadsanalys, och premium efterforskning.

 4. Precis som med andra appar på din mobila enhet tar det bara några minuter att ladda ner och installera en tradingapp. Efter installationen registrerar du ett handelskonto genom att ange din information.

 5. Tradingappar tjänar pengar på olika sätt, inklusive betalningar för order flow från market makers, ränta på insättnings, och courtage på avdrag. De kan också ta ut en premie för att ge tillgång till exklusiv forskning och analys.

 6. Tradingappar erbjuder dig tillgång till marknaden när marknaden är öppen. Om du befinner dig i USA är det 9:30 till 16:30 ET. Du kan också handla after-hours och pre-market.