Home > Jämför > Tradingplattformar för terminsaffärer

Bästa tradingplattformarna för terminsaffärer att köpa

Författare: Mauricio Carillo

Terminsaffärer är ett lukrativt alternativ på finansmarknaden. I denna artikel presenterar vi en lista med de bästa futures tradingplattformarna, eller tradingplattformarna för terminsaffärer att köpa under 2021 och allt man behöver veta om dem. 

En nätmäklare kan erbjuda möjligheten att göra terminsaffärer på sin futures tradingplattform. Terminer är kontrakt där man kommit överens om att köpa eller sälja vid ett specifikt datum till ett specifikt pris. Dessa överenskommelser kan göras för många olika tillgångsslag såsom varor, aktier, valutapar och index. 

Vad innebär en tradingplattform för handel med terminer?

En plattform där man kan göra terminsaffärer erbjuder åtkomst till de tillgångar eller terminskontrakt man behöver. Plattformens nätmäklare bör regleras av finansiella myndigheter för att skydda dina fonder från konkurs eller bedrägeri. 

Det är inte alla mäklare som erbjuder handel med terminskontrakt. De som gör det är medvetna om den viktiga historiska bakgrunden till terminsaffärernas uppkomst. Terminskontrakt utvecklades till en början av bönder som använde det som strategi för att reducera framtida risk genom spekulation.Genom dessa kontrakt kunde bonden och köparen veta hur mycket, när och till vilket pris bondens produkter skulle handlas innan det var dags att skörda grödorna. 

Tre fördelar med en tradingplattform för terminsaffärer

Terminsaffärer kan gynna båda parter av olika anledningar, här listar vi tre av dem.

 • För det första är det möjligt att spekulera på ett sätt som gör att man kan köpa billigt och sälja dyrt beroende på ens position. Det handlar bara om kunskap och förståelse för i vilken riktning marknaden är på väg.
 • För det andra är terminer intressanta på grund av hävstångseffekten, handlare kan med hävstång mångdubbla sina vinster. 
 • För det tredje är terminer en mycket likvid marknad. Det innebär en lägre spread och många köp- och säljmöjligheter.

Våra utvalda plattformar för terminsaffärer

Nedan listar vi de bästa plattformarna för terminsaffärer att köpa under 2021. Dessa har sett till att de historiskt levererat mycket bra resultat. Bra plattformar har också användbara funktioner som larm, nyheter, tekniska analyser med mera. 

Hur fungerar tradingplattformar för terminsaffärer?

Tradingplattformar används genom en nätmäklare som tar ut en avgift. Man kan köpa, sälja eller bara behålla sina fonder online, och sköta sin portfölj på det sättet. Programvaran erbjuder i regel priser i realtid, specialverktyg, nyheter och alarm som ser till att man är uppdaterad på marknaden. 

Tre steg för att börja handla på en futures tradingplattform

1

Öppna ett konto för handel

När du har valt ut den bästa plattformen för att köpa och sälja kan du öppna ett konto på nätmäklarens hemsida genom att registrera dig. Du kommer att behöva fylla i namn, telefonnummer, mailadress och lösenord, och sedan få en länk eller kod för verifiering som behövs för att att aktivera ditt konto.

2

Välj tradingplattform för terminsaffärer

Så fort ditt konto verifierats kan du föra över pengar. En del nätmäklare har ett minimibelopp för första insättningen. Kom ihåg att undersöka betalningsmetoderna för att hitta den som passar dig bäst. Ofta kan man föra över pengar genom internetbetalning, banköverföring, kredit- eller kontokort.

3

Påbörja din handel

När du fört över pengar till ditt konto är det dags att använda saldot till ett terminskontrakt. Handeln går genom nätmäklaren och man måste fylla i olika detaljer som kontraktets omfattning, datum, interimsbevis, valuta, måttenhet och så vidare.

Vilka är fördelarna med att använda en tradingplattform för terminsaffärer?

Här kommer en lista över fördelar med att handla på en futures tradingplattform:

 • Investerare kan spekulera kring prisrörelser för den underliggande tillgången i terminskontraktet.
 • Hävstången gör att man inte behöver betala direkt.
 • Terminer kan användas för att reducera risken för framtida prisfall.
 • Det är möjligt att mångdubbla sin vinst. 
 • Terminer är en likvid marknad med stora möjligheter.
 • Kontrakten ökar produktiviteten för den underliggande tillgången. 
 • Det är enkelt att förstå pris och datum på ett terminskontrakt.

Nackdelar med att handla med terminer

 • Att använda marginal eller hävstångseffekt kan orsaka stora förluster.
 • Spekulation kan vara riskabelt.
 • Man kan förlora sin insatta marginal om priset går åt fel håll.
 • Man kan gå miste om bra möjligheter på marknaden om priset går åt motsatt håll jämfört med ens spekulation.

Expertråd när det gäller att välja tradingplattform för handel med terminer

Terminer handlas oftast på en börs där båda sidor kommer överens om finansiella villkor som regleras legalt genom terminskontraktet. Förbindelsen måste genomföras med en plattform som erbjuds av en mäklare. För att kunna välja handelsplattform för terminsaffärer är det bäst att förstå hur marknaden fungerar. Det är också viktigt att ha tillräcklig täckning på kontot eftersom spekulationen kan gå åt fel håll och terminsaffärer använder hävstång. Med tanke på det vi beskrivit är det viktigt att ha goda baskunskaper om den underliggande tillgången, den historiska utvecklingen och hur dess framtid kan se ut. Det är också en bra idé att handla utan att låta känslorna ta över besluten. Att behålla lugnet är viktigt för att fatta smarta beslut.

Hur väljer man den bästa handelsplattformen för terminsaffärer?

Om du har kommit fram till att terminskontrakt passar dig är nästa steg att välja den bästa plattformen för handel med terminer. Nedan beskriver vi det viktigaste att tänka på innan man skapar ett konto. 

Regleras nätmäklaren?

En reglerad mäklare står under uppsikt av en finansiell myndighet för att se till att ens investeringar skyddas från konkurs, bedrägeri och pengatvätt. Det betyder att din plattform är trygg och säker. 

Vilka avgifter och kostnader tas ut?

Avgifter och kostnader varierar beroende på nätmäklare. Det är viktigt att ta reda på när och hur dessa ska betalas. Ta reda på om mäklaren tar courtage, vad de har för spreads, undersök insättnings- och uttagsmetoder med mera. 

Vilka betalningsmetoder accepteras?

Det är olika hos olika nätmäklare, men i regel kan man betala med kredit- eller kontokort, banköverföring eller internetbetalningar. 

Vilka tillgångsslag kan man handla med?

Mäklare kan erbjuda många olika tillgångsslag som obligationer, terminer, varor, aktier, valutahandel, ETF:er, index med mera. Terminskontrakt har dock följande underliggande tillgångar: aktier, varor, valutapar, räntor och obligationer. 

Kan man ha ett demokonto?

Det är alltid bra att prova med ett demokonto, oavsett om man är erfaren eller nybörjare. Det gör att man kan öva att handla med låtsaspengar genom att använda verkliga priser. Det är viktigt att ta reda på när demokontot kommer att avaktiveras och om man kan öppna det när som helst. 

Vilket minimibelopp gäller för kontot?

Det beror på mäklare, plattform och kontotyp. Det kan krävas att man sätter in ett minimibelopp. Det kan vara olika för olika kontotyper eftersom de är utformade för att tillgodose olika slags behov. 

Vad finns det för informationsresurser?

Information och kunskap behövs om man vill ha svar på sina funderingar eller lära sig någonting nytt. Ta reda på om din nätmäklare erbjuder webinarier eller videoföreläsningar. Ibland finns e-böcker att ladda ner, förklaringar på ekonomiska begrepp och sidor med svar på vanliga frågor.

Kan man få hjälp och support?

Man kan behöva ta hjälp av kundservice om det dyker upp något problem eller en fråga. Ta reda på om det finns någon livechatt, telefonnummer, mailadress eller ett fysiskt kontor. 

Finns det en app eller plattform för mobilen?

För kunder som vill kunna sköta sin handel varsomhelst är det viktigt att ta reda på om mäklaren har någon app för Android eller iOS. En del tjänster kan också laddas ner på datorskrivbordet eller användas på webbläsaren, det beror på vad man har för preferenser och hur mäklaren har utformat sin plattform. 

Vanliga frågor och svar

 1. Om en plattform för handel med terminer har avgifter beror enbart på nätmäklaren. Om avgifterna är låga är det en bra idé att se hur det står till med courtage. På så sätt kan man hitta den mäklare som har lägst kostnader.

 2. Det beror på ens behov och mål, men titta efter en plattform som erbjuder gott om informationsresurser eftersom kunskap är a och o när man spekulerar.

 3. Det kan vara tekniska analyser som hjälper en att förstå marknaden, till exempel diagram, indikatorer och oscillatorsmått.

 4. Att öppna ett konto för handel tar inte lång tid. En del mäklare tar dock en arbetsdag på sig för att verifiera din identitet.

 5. De tjänar pengar genom avgifter och courtage. Kostnaden är olika hos olika nätmäklare.