Home > Jämför > ETFer med utdelning
Börja handla med eToro

Bästa ETF:er med utdelning att köpa 2022

Författare: Mauricio Carillo news-post-updated: Jan 21, 2022

Exchange-traded funds (ETFs) har blivit ett populärt sätt för både amatörer och professionella investerare att indirekt investera i aktier och andra tillgångar. ETFer är mindre riskabla än individuella andelar, har lägre kostnadskvoter än många hanterade andelsfonder, och kan köpas och säljas via en aktiemäklare på samma sätt som du skulle köpa och sälja andelar.

En ETF är en samling av värdepapper så som aktier, obligationer, och råvaror. Till skillnad för hanterade andelsfonder följer ETFer ofta ett index, till exempel genom att helt enkelt inkludera alla aktier i FTSE 100-indexet.

Vi har förberett en lista över de bästa ETFerna du kan köpa 2021, men det är en specifik del av tillgängliga ETFer: de som inkluderar de bästa företagen som betalar utdelning.

Var kan jag handla med utdelnings-ETFer?

Nätmäklare fungerar som medlare mellan dig och finansiella börser.

Traditionella aktiemäklare tillåter dig att investera en summa pengar i en ETF, t.ex. $1000.

En del handelsplattformar erbjuder hävstångade trades i form av spread bets eller contracts-for-difference (CFDs) vilket är mer riskabelt eftersom dina förluster, och vinster, multipliceras - så var försiktig! Dessa nätmäklare ber dig ofta att satsa en summa pengar för pund eller dollar att vinna eller förlora när ETFens pris går upp eller ner.

1
Min. Insättning
$10
Kampanj
Användarbetyg
10
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$0
Kampanj
Användarbetyg
9.3
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Börja handla
För:
$ 0 Kommissionen och $ 0 optionsavtal
Uppgraderad forskning med avancerade diagram
Smart menyer för snabbare affärer
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en utdelnings-ETF?

En utdelnings-ETF inkluderar aktier av äldre, stabila företag som betalar en del av deras vinster till aktieägarna i form av utdelningar (dividends). Detta inkluderar företag som kanske sysslar med olja, basala material, sjukvård, mediciner, banker, eller finansiella segment.

Utdelnings-ETFer betalar sina investerare - alltså dig om du köper en - en regelbunden utdelnings-inkomst per kvartal eller till och med per månad.

Enligt Investopedia, så “består universumet av utdelnings-ETFer av runt 96 fonder, exklusive inverterade och hävstångs-ETFer samt fonder med mindre än $50 miljoner i tillgångar under hantering (AUM)”.

Investera i ETFer för utdelningsaktier i 3 steg

1

Öppna ett handelskonto

Ett handelskonto kan öppnas hos en nätmäklare på några minuter, men en del kan ta längre om du behöver verifiera din identitet. Finansiering av ditt konto kan oftast göras genom kontokort, banköverföring (tar längre tid), eller ibland PayPal.

2

Välj ETFer för utdelningsaktier

Din nätmäklare kommer lista de ETFer som finns tillgängliga för dig att investera i, och du borde kunna söka i listan efter namnet på de ETFer vi tipsar dig om här. Du kan ofta klicka på varje för att få mer information och prisdiagram.

3

Utför din trade

När du hittat den ETF(er) du vill investera i ska du enkelt kunna trycka på “köp”-knappen för att göra en investering med den summa pengar du vill använda. En del handelsplattformar (till skillnad från konventionella aktiemäklare) kan be dig investera på en pounds-per-point eller dollars-per-point basis som ett spread bet eller CFD-trade.

Bäst utdelnings-ETFer att köpa nu

Här är vår lista över de bästa ETFerna att handla med 2021 följt av våra anledningar till att vi inkluderat dem.

 1. SDEM - Global X MSCI SuperDividend Emerging Markets ETF
 2. VYM - Vanguard High Dividend Yield
 3. DIV - Global X SuperDividend U.S. ETF
 4. SDIV - Global X SuperDividend ETF
 5. DVYE - iShares Emerging Markets Dividend ETF
 6. SPHQ - Invesco S&P 500 Quality ETF
 7. VIG - Vanguard Dividend Appreciation ETF
 8. HDV - iShares Core High Dividend
 9. SDY - SPDR S&P Dividend
 10. SCHD - Schwab U.S. Dividend Equity ETF

1. SDEM - Global X MSCI SuperDividend Emerging Markets ETF

SDEM har funnits sedan mars 2015 med ett värde av $24,48 miljoner i hanterade tillgångar. De framväxande marknaderna i denna ETF inkluderar Hong Kong, Sydafrika, Brasilien och Indien. De 50 besittningarna kommer från de finansiella, energi, och allmännyttiga områdena.

2. VYM - Vanguard High Dividend Yield

VYM inkluderar endast amerikanska företag som betalar hög utdelning. ETFen skapades 2006 och (i skrivande stund) har de ett genomsnittligt viktat marknadstak på $140,60 miljarder. Dess tre största områden är finansiella, icke-cykliska konsumentvaror, och sjukvård.

3. DIV - Global X SuperDividend U.S. ETF

DIV skapades 2013 och följer 50 amerikanska högutdelande aktier. Dess största besittningar inkluderar B&G Foods Inc., Kraft Heinz, General Mills, och andra med låg volatilitet. Denna ETF har 42 besittningar och ett genomsnittligt marknadstak på $32,69 miljarder i skrivande stund.

4. SDIV - Global X SuperDividend ETF

Denna utdelnings-ETF har totalt 102 besittningar och dess tre största områden är finans, basmaterial och energi. SDIV startades 2011 och, enligt etf.com, “tracks an equal rated weighted index of 100 global securities with high yields”.

5. DVYE - iShares Emerging Markets Dividend ETF

En annan ETF för utdelningsaktier som innehåller framväxande marknader är DYVE. Denna öppna fond har funnits sedan 2012 och erbjuder en genomsnittlig spread på 0,12%. Med 95 besittningar ligger deras genomsnittliga marknadstak på $14,12 miljarder. Dess top 10 länder inkluderar, Hong Kong, Ryssland, Brasilien, Sydafrika, Thailand med flera.

Experttips för att investera i utdelnings-ETFer

Ett återkommande ämne inom tradinindustrin är förmågan att kunna hantera dina känslor när du handlar. Eftersom du kan handla med ETFer som med aktier under marknadstimmarna kan nyheter ändra riktningen på priset. Håll dig lugn och använd din kunskap för att maximera din vinst.
- Mauricio Carillo

Varför handla med ETFer?

ETFer har blivit populära eftersom de är mer diversifierade (och därför mindre riskabla) än att investera i individuella aktier men - till skillnad från andelsfonder - kan de köpas och säljas på samma sätt som andelar under marknadens öppettider.

Eftersom ETFer ofta säljer aktieindex snarare än att hanteras aktivt har courtage en mindre inverkan på dina investeringars avkastningar. Utdelnings-ETFer har dessutom fördelen av att betala ut en regelbunden inkomst.

Vanliga frågor och svar

 1. Den bästa utdelnings-ETFen beror på ett antal faktorer som utdelningen den betalar ut och prisförändringarna av dess andelar. Vår lista bör hjälpa dig att välja rätt.
 2. Aktier som betalar utdelning kan vara en bra långsiktig investering oavsett deras fluktuerande andelspriser, och detsamma gäller för utdelnings-ETFer som minskar risken med att äga individuella andelar.
 3. Investerare köper ETFer om de vill ha en samling aktier med lägre avgifter än aktivt skötta andelsfonder och med flexibiliteten att köpa och sälja dem till ett angett pris när som helst under handelsdagen.
 4. En andel är en del av en aktie i ett specifikt företag som ger dig en del av ägandeskapet av det företaget. En ETF är en samling aktier - så som de i FTSE 100-index - som du kan köpa och sälja som en helhet.
 5. Nybörjare tjänar på den diversifierade naturen hos ETFer, på så sätt att om en enskild aktie kraschar krossar inte det din investering. De är lika lätta att köpa och sälja som individuella andelar. Utdelnings-ETFer kan vara speciellt attraktiva för långsiktiga investerare.
 6. Det finns runt 96 fonder som i universumet för utdelnings-ETFer.