Home > Jämför > Utility aktier

Bästa aktierna inom utilities att köpa 2021

Author: Mir Kamrul

Vi ser närmare på de 10 bästa allmännyttiga företagen som är potentiella investeringsmål 2021 med pålitlig vägledning i investeringar.

Vi har elektricitet, naturgas och vatten till industrin, handeln och regeringar. Därför finns det ett stadigt behov av dess tjänster vilket ger investerare en stadig inkomst under året.

Dessutom har utility-företag pålitliga vinster som låter företagen att dela ut högre avkastning än genomsnittet.

Därför låter den stadiga tillväxten, förutsägbara vinster, och verksamheten investerare att se utility-aktier som ett alternativ med låg risk.

Vad är allmännyttiga (utilities) aktier?

Utility-aktier är aktier i företag inom den allmännyttiga sektorn. Denna sektor inkluderar gas, vatten, alternativa energitillverkare, elektricitetsföretag, solkraft, och etanolproducenter.

I utility-företag finns både implementering av tjänster och underhåll. Därför är allmännyttiga aktier väldigt lönsamma för investerare då deras tjänster är stabila och pålitliga oavsett omständigheter.

Den allmännyttiga sektorn fungerar som en väg till ekonomisk återväxt som fluktuerar med råvarupriser, som naturgas, olja, kol, etc.

Utility-företag kräver en stor infrastruktur vilket skapar en stor tröskel för nya firmor. Därför kan nya investerare se ett lagligt monopol där ett företag med gigantisk infrastruktur dominerar marknaden.

Generellt sett, jämfört med andra sektorer, är tillväxten i den allmännyttiga sektorn lätt att identifiera för investerare.

Hur tradear man och investerar i allmännyttiga aktier?

1

Öppna ett tradingkonto

Först måste du öppna ett tradingkonto hos en mäklare genom att klicka på valet för nytt konto. Efter det behöver du fylla i ett formulär som inkluderar ditt namn, email, address, yrke, erfarenhet, etc.

2

Välj marknad

Efter att du öppnat kontot kan du se en lista av handelstillgångar på tradingplattformen. Där kan du välja utility-aktier från en lista. Finansiera ditt konto och analysera priset baserat på en tillförlitlig handelsstrategi innan du genomför din trade.

3

Utför din trade

Efter att du valt en passande allmännyttig aktie är det dags att lägga in din order. I CFD-handel kan du både köpa och sälja i en tillgång. Se därför till att ha ett system för att hantera risker och öppna positionen.

Var kan jag tradea med utility-aktier?

Att köpa utility-aktier är enkelt, du behöver bara välja en källa som kopplar dig till marknaden.

Mäklare erbjuder vanligtvis en brygga mellan marknaden och traders. Därför är det bästa sättet att börja tradea att skapa ett konto hos en mäklare som tillåter trading med allmännyttiga aktier.

Vi har listat de bästa utility-aktierna att köpa under 2021. Du kan börja handla dem med våra rekommenderade nätmäklare listade i tabellen nedanför.

1
E.ON (EOAN SE)
Vår poäng
10
E.ON grundades 1923 och har sitt huvudkontor i Tyskland.
Börsvärde på 22.29B dollar.
E.ON aktieutdelning har ökat fyra gånger under de senaste 10 åren.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Centrica (CNA)
Vår poäng
9.3
Centrica grundades 1995 och har sitt huvudkontor i Storbritannien.
Noterat på Londonbörsen.
Ett börsvärde på 3B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
3
NRG Energy Inc (NRG)
Vår poäng
8.7
NRG Energy, Inc. grundades 1989 och har sitt huvudkontor i New Jersey.
Ett börsvärde på 9.35B dollar
NRG Energy, Inc har haft en god avkastning under de senaste åren.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
4
PPL Corporation (PPL)
Vår poäng
8.5
PPL Corporation grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Pensylvania.
Betalar ut en aktieutdelning till sina aktieägare.
Ett börsvärde på 21.13B dollar.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
5
Sempra Energy (SRE)
Vår poäng
7.9
Sempra Energy grundades 1998 och har sitt huvudkontor i Kalifornien.
Ett börsvärde på 35.64B dollar.
En framstående aktör inom kraftindustrin.
Beskrivning:
Betalningsmetoder
Elektronisk överföring, Banköverföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA

Top 10 allmännyttiga aktier att handla med

Låt oss ta en titt på 10 allmännyttiga aktier att handla med 2021, inklusive varför du bör köpa dessa:

 1. American Water Works [AWK]
 2. AES Corp. [AES]
 3. DTE Energy [DTE]
 4. Ideacorp [IDA]
 5. Entergy [ETR]
 6. Natural Fuel Gas [ETR]
 7. NRG Energy [NRG]
 8. NiSource [NI]
 9. Sunnova Energy [NOVA]
 10. Vistra [VST]

Låt oss ta en titt på varför du borde investera i de top 10 allmännyttiga aktierna 2021:

American Water Works [AWK]

American Water Works [AWK] är en av de aktier inom vatten och avloppsvatten i USA som det handlas mest med. Den främsta inkomstkällan för företag kommer från reglerade vatten- och avloppsvattentjänster.

American Water Works har ett marknadskapital på $29,167 miljarder med en PE-ratio på 44,08. Dessutom förväntar sig företaget att vinsten per aktie ska öka med 7% till 10% mellan 2020 och 2024. Projektionen inkluderar post-Covid verksamhet och expansionen av deras reglerade verksamhet.

Vattensektorn har den finansiella stabiliteten som krävs för att stödja utvidgning av verksamheten. Därför har AWK-aktien en högre chans att få större momentum under 2021, om man ser till företagets verksamhetsutveckling och förmodade tillväxt.

AES Corp. [AES]

AES Corp. är en annan stor utility-aktie med ett marknadsvärde på $17,57 miljarder. Företaget är beläget i Virginia, USA men är ett brett allmännyttigt företag över Sydamerika, Europa och Asien.

AESs styrka är dess stora bredd av bränslen och teknik för att generera naturgas, olja, kol, elektricitet, vind och biomassa. Därför drar detta företags breda verksamhetsportfolio till sig investerare som anser att detta är en aktie med låg risk.

DTE Energy [DTE]

DTE Energy är ett allmännyttigt företag med mer än 2 miljoner kunder inom kommers, bostäder och industrin i Michigan. Detta företag tjänar allmännytta baserat i Detroit vilket gör den till en av de med störst position på listan.

Det nuvarande marknadsvärdet för DTE Energy är $23,4 miljarder, med en avkastning på 3,6%. Dessutom var de två senaste stora vinsterna en överraskning för investerare 2020. Därför är DTE Energy en av de bästa utility-aktierna 2021 som kan ge ett stort momentum in i 2021.

Ideacorp [IDA]

Ideacorp är ett utility-företag inom elektricitet som gick med nästan 20% förlust på sin aktie under COVID-19-pandemin med en bullish potential. Det nuvarande marknadsvärdet för Ideacorp är $4,5 miljarder med en avkastning på 3,2%.

Företaget tjänar hydroelektriska dammar, kolkraftverk, och naturgas till nästan 600 tusen kunder. Oktober 2020 rapporterade företaget en 13% tillväxt i YoY-vinster vilket öppnade upp för större tillväxt under 2021.

Entergy [ETR]

Entergy håller ett robust regionalt monopol vilket för det svårt för andra företag att störa dess verksamhet. Dessutom har detta företag en bred portfölj inom naturgas, kärnkraft, kol, vattenkraft, olja och solkraft.

Entergy har ett marknadsvärde på $18,9 miljarder med en 4,0% avkastning som kan göra att investerare överväger det att vara en substantiell investeringsmöjlighet 2021.

Natural Fuel Gas [NFG]

Natural Fuel Gas är aktiva inom flera segment, inklusive utforskning av logistikkedjor, produktion av olja och gas, transportering, och allmännyttig verksamhet för elektricitet. Natural Fuel Gas har ett nuvarande marknadsvärde på $3,9 miljarder med en avkastning på 4,2%. Då det kommer till tillgångar har företaget uppvisat positiv ökning under 2019 med $2,92 per aktie, vilket ökade med 28% till $3,73 2020.

Företaget förväntas tjäna $4,15 per aktie vilket kan uppmuntra investerare att överväga detta företag i listan.

NRG Energy [NRG]

NRG Energy levererar elektricitet till nästan 4 miljoner kunder, från äldre kolkraftverk till kärnkraftverk. Företagets marknadsvärde är för närvarande $10,1 miljarder, med en avkastning på 2,9%. NRG Energy levererar energi till tätbefolkade områden med ett stabilt resultat.

Dessutom avslutade företaget 2020 med vinst trots COVID-19-pandemin. De nuvarande förväntningarna på vinst under 2021 är 17% vilket kan få investerare att se det som ett bra köptillfälle.

NiSource [NI]

NiSource är en leverantör av naturgas till sina 3,5 miljoner kunder till uppvärmning, varmvatten, och matlagning. Dessutom försörjer de ytterligare 500 000 kunder tack vare sina gas-eldade kraftverk. Det nuvarande marknadsvärdet för NiSource är $8,6 miljarder, med en avkastning på 3,7%. Dessutom fokuserar företaget på att utvidga sin verksamhet från Ohio till Virginia.

Baserat på en bullish utsikt inom naturgas har NiSources aktier en högre chans att gå upp under 2021.

Sunnova Energy [NOVA]

Sunnova Energy avslutade 2020 med en verksamhetsexpansion till solenergi för bostäder som kan fortsätta att ökas 2021.

NOVA har historiskt sett gett en god avkastning för investerare och projicerar en fyrdubbling av dess vinster till 2020. Dessutom har företaget en robust projektion att leverera mer än 25% i vinsttillväxt skatteåret 2020 och ytterligare 35% 2021. Därför är NOVA ytterligare en allmännyttig aktie du kan överväga som investeringsmöjlighet 2021.

Vistra [VST]

Vistra är en leverantör av elektricitet och naturgas till kunder i nästan 20 stater och över 5 miljoner kunder. Företaget har ett marknadsvärde på $10,6 miljarder och en 2,5% avkastning. Däremot sjönk VSTs aktiers tidigare vinst från början av 2020 med nästan 40% under pandemin.

Baserat på de senaste 18 månadernas aktivitet från mitten av 2019 har företaget en högre möjlighet att få en bullish tillväxt av deras aktier under 2021.

Experttips för investering i allmännyttiga aktier

Majoriteten av de allmännyttiga företag vi nämnt i förra avsnittet har en stark position i industrin. Därför, om du vill få stabil tillväxt i din portfolio med låga risker, är trading med allmännyttiga aktier ett bra val. Däremot, när du tradear på den ekonomiska marknaden, bör du öka dina handelschanser genom en passande strategi baserat på teknisk eller fundamental analys. Dessutom är timing avgörande för att tradea med utility-aktier. Fokusera på aktier som har en stark fundamental bakgrund och med bullish möjligheter. Vanligtvis är köp av aktier med en stark supportlevel det mest lönsamma valet att tradea med på den ekonomiska marknaden.

Varför investera i allmännyttiga aktier?

Allmännyttiga företag är monopol med lite konkurrens jämfört med andra viktiga industrier. Dessutom krävs det ett stort kapital och infrastruktur för att bygga ett utility-företag vilket ofta gör det svårt för nya företag att komma in på marknaden.

Inom den allmännyttiga sektorn finns det taxeringar satta av regeringen som försäkrar lönsamhet för investerare. I ekonomisk handel är stabil och prisvärd tillväxt den mest pålitliga avkastningen möjlig. Regleringar håller företags utgifter på en nivå som försäkrar en tillräcklig nivå av försäljning. Baserat på kunderna och deras användning sätter reglerare basproduktionen direkt till vinsten.

Utility-företag hör ihop med varje medborgares behov och tjänster. Därför går de sällan i konkurs. Dessutom betalar de ut en stor del av sin vinst till avkastning, ofta 60 till 80 procent av deras årsvinst. Generellt är allmännyttiga aktier en pålitlig källa för att vidga sin portfölj, så om du vill skapa en stabil avkastning under 2021 kan du fokusera på de top 10 allmännyttiga aktierna vi nämnt ovan.

Vanliga frågor och svar

 1. Den främsta allmännyttiga aktien är “American Water Works”.

 2. Baserat på verksamhetens tillväxt och stabilitet är allmännytta en bra investering just nu.

 3. Av 10 företag är American Water Works det ekonomiskt starkaste företaget.

 4. Investerare som fokuserar på stabila inkomster med låg risk fokuserar på allmännyttiga aktier.

 5. Ja, allmännyttiga aktier är ett bra val för investering för nybörjare.

 6. Utility-aktier erbjuder stabil tillväxt över året med låg risk.

 7. Man kan tradea med allmännyttiga aktier 24/5.