Home > Jämför > Vanguard ETFer

Bästa Vanguard-ETF:er att köpa 2021

Författare: Redaktionen

Även om de tenderar att flyga under de flesta investerares radar börjar ETF:er (börshandlade fonder) locka fler och fler. År 2020 lade investerare 762,9 miljarder dollar på börshandlade fonder vilket ledde till att tillgångsklassen översteg 8 miljard dollar. Intressant nog kontrollerar Vanguard Group 25% av ETF-marknaden, strax efter världens största kapitalförvaltare, Blackrock, som kontrollerar 39%. ETF:er erbjuder investerare en möjlighet att investera i en diversifierad portfölj med litet kapital och utan att betala enorma förvaltningsavgifter som det görs i fonder. I den här artikeln tittar vi på de tio bästa Vanguard-ETF:erna att köpa 2021.

Vad är en Vanguard-ETF?

Vanguards börshandlade fonder (ETF:er) är en typ av fonder som erbjuds av Vanguard Investment Group. En ETF är en samling med aktier eller andra tillgångar som handlas som en enda investeringsenhet, och precis som aktier handlas ETF:er fritt på börsen under marknadstimmar. ETF:er gör det möjligt att ha en investeringsportfölj utan att gå igenom besväret med att hitta enskilda företag att investera i.

Fonderna följer mestadels olika index på de olika finansmarknaderna - från obligationer till aktier och råvaror - i de stora ekonomierna. Vissa följer också specifika sektorer på aktiemarknaden, till exempel energi-, finans-, energi- och tekniksektorerna. Eftersom fonderna är spridda över sektorer och tillgångsslag möjliggör Vanguards ETF:er investerare att diversifiera och säkra sin portfölj mot volatilitet.

Mer än 50 Vanguard-ETF:er handlas, liksom aktier, på större börser, såsom New York Stock Exchange (NYSE) eller Nasdaq. Deras underliggande index täcker både enskilda sektorer, såsom material och energi, och inhemska och internationella index.

Under det senaste decenniet har 88% av Vanguards ETF:er överträffat sina medelvärden. Under 2019 gjorde nästan alla (95%) Vanguard-ETF:er som handlades via ett Vanguard Brokerage-konto bättre ifrån sig än det noterade marknadspriset.

Investera i Vanguard-ETF:er i 3 steg

1

Välj Vanguard-ETF:er att köpa

Vanguard Group erbjuder olika ETF:er som följer olika marknader och sektorer, liksom de som tjänar unika syften. Så du kan ha riktade fonder, balanserade fonder och ett brett marknadsindex som följer en viss sektor. Att välja ETF att handla beror på ditt mål, men du kan också använda fondernas historiska resultat för att begränsa listan.

2

Öppna ett handelskonto

Du kan antingen öppna ett konto hos Vanguard och köpa direkt från företaget eller öppna ett mäklarkonto hos en online-mäklare som köper ETF:er för dina räkning. Många online-mäklare erbjuder nu courtagefri ETF-handel.

3

Placera din handel

När du har öppnat och finansierat ditt handelskonto kan du börja lägga in dina handelsordrar. Kom ihåg att ha en handelsstrategi innan du utför någon handel. Ha en tydligt definierad in- och utgångsplan och håll dig till den.

Var kan jag handla med Vanguard-ETF:er?

Du kan köpa Vanguard-ETF:er direkt från företaget om du har ett konto hos Vanguard Brokerage. Att handla Vanguard-ETF:er via denna plattform är utan provision. Du kan också handla den här finansiella produkten genom mäklare, eftersom de flesta mäklare erbjuder sina kunder möjlighet att handla Vanguards ETF:er. Det senare alternativet (handel genom mäklare) är dock bättre för investerare om du har ett val eftersom du kan använda det för att låna pengar från mäklaren för att investera i andra tillgångar. Med bakgrund mot detta har vi listat våra tre bästa nätmäklare i tabellen nedan.

1
Min. Insättning
$50
Exklusiv marknadsföring
Användarbetyg
10
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Börja handla
För:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$1
Exklusiv marknadsföring
Användarbetyg
9.3
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Bästa Vanguard-ETF:er att köpa nu

Baserat på avkastning, kostnadsförhållande och tillgångsstorlek är dessa de bästa Vanguard-ETF:erna att köpa 2021. De 10 bästa Vanguard-ETF:erna inkluderar:

 1. Vanguards Total Stock Market (VTI)
 2. Vanguard S&P 500 (VOO)
 3. Vanguard FTSE Developed Markets (VEA)
 4. Vanguard 500 Index (VFIAX)
 5. Vanguard Equity-Income (VEIPX)
 6. Vanguard S&P 500 Value ETF (VOOV)
 7.  Vanguard Emerging Markets Select Stock (VMMSX)
 8. Vanguard Value ETF (VTV)
 9. Vanguard High Dividend Yield Index Fund ETF Shares (VYM)
 10. Vanguard Mega Cap Growth ETF (MGK)

1. Vanguards Total Stock Market (VTI)

VTI följer utvecklingen av CRSP US Total Market Index, som representerar alla börsnoterade aktier i USA. Genom att följa ett index har fonden en bred diversifierad samling med värdepapper som minskar volatiliteten. VTI har tillgångar till ett värde av 1,08 miljoner dollar under sin förvaltning. Fonden har ökat med 19% det senaste året.

2. Vanguard S&P 500 (VOO)

VOO följer prestandan hos S&P 500, indexet som består av aktier i de mest kapitaliserade amerikanska företagen. Fonden håller varje aktie i ungefär samma andel som dess viktning i indexet. Fondens totala AUM är 630,6 miljarder dollar och fondens aktiekurs har ökat med 15,28% det senaste året.

3. Vanguard FTSE Developed Markets (VEA)

VEA spårar resultatet av FTSE Developed All Cap ex US Index - ett marknadsvärderat viktat index bestående av cirka 3873 stamaktier av stora bolag, medelstora företag och småföretag i Kanada, Europa och Stillahavsområdet. Fonden, som har 137,8 miljarder dollar i tillgångar under sin förvaltning, håller varje aktie i ungefär samma andel som dess vikt i indexet. VEA har ökat med 17% under de senaste sex månaderna.

4. Vanguard 500 Index (VFIAX)

Vanguard 500-indexet, som var Vanguards flaggskeppsindexfond, följer S&P 500. Fondens årliga genomsnitt under en tioårsperiod var 13,7%, vilket överträffar 88% av sina konkurrenter. Fondens totala AUM är 630,67 miljarder dollar och aktiekursen har ökat med 16,7% under de senaste tre månaderna.

5. Vanguard Equity-Income(VEIPX)

Med tanke på den nuvarande omvandlingen till en värdebaserad strategi från en tillväxtbaserad modell bör VEIPX vara bland de bäst presterande i år. Vanguard Equity-Income är en högkvalitativ, lågkostnadsfond som ger exponering mot amerikanska aktier i stor- och medelvärdeutrymmet. Fondens totala AUM är 39,8 miljarder dollar. VEIPX har ökat med 41,7% det senaste året.

6. Vanguard S&P 500 Value ETF (VOOV)

VOOV följer utvecklingen av S&P 500 Value Index, som omfattar stora värdepappersföretag som Johnson & Johnson, JP Morgan och Berkshire Hathaway. VOOV har en kostnadsprocent på 0,15% och en utdelningsavkastning på 2,34%. Fonden har tillgångar på 1,7 miljarder dollar under förvaltningen. Aktiekursen har ökat med 15,3% under de senaste tre månaderna.

7. Vanguard Emerging Markets Select Stock (VMMSX)

VMMSX grundades 2011. Fonden investerar i aktier i små, medelstora och stora företag på tillväxtmarknader. Fondens totala AUM är 912,01 miljoner dollar. Fondens resultat hittills är 9,57%, medan dess 5-åriga genomsnittliga avkastning är 4,93%. Fonden har en kostnadsprocent på 0,93%.

8. Vanguard Value ETF (VTV)

VTV följer resultatet av CRSP US Large-Cap Value Index, ett brett diversifierat index bestående av aktier med stort tak. VTV har en kostnadsandel på 0,04% och en utdelningsavkastning på 2,43%. Fonden har 97,3 miljarder dollar i tillgångar under förvaltningen, medan aktiekursen har ökat med 16,5% under de senaste sex månaderna.

9. Vanguard High Dividend Yield Index Fund ETF Shares (VYM)

VYM följer resultatet av FTSE High Dividend Yield Index, som består av företag som betalar höga utdelningsavkastningar. Fonden som bildades 2006 har en kostnadsprocent på 0,06% och en utdelningsavkastning på 3,03%. Fonden har 40,01 miljarder dollar i tillgångar under förvaltningen och aktiekursen har ökat med 14% under de senaste tre månaderna.

10. Vanguard Mega Cap Growth ETF (MGK)

MGK följer resultatet av CRSP US Mega Cap Growth Index, ett floatjusterat, marknadsviktat index som följer utvecklingen av mega cap-tillväxtaktier i USA. Fonden, som bildades 2007, har en total AUM på 9,8 miljarder USD, en kostnadsprocent på 0,07% och en utdelningsavkastning på 0,65%. MGK har ökat med 32,3% under det senaste året.

Experttips för att investera i Vanguard-ETF:er

När du investerar i Vanguard-ETF:er för att minska volatiliteten och kraftiga prisändringar är det bättre att gå till fonder som har olika tillgångar och täcker en bred kategori. ETF:er som följer breda marknadsindex är att föredra.
- Redaktionen

Varför handla med Vanguard-ETF:er?

Handel med Vanguard-ETF:er är fördelaktigt av olika anledningar. För det första är de billiga investeringsmedel eftersom de tillåter investerare att köpa en samling av aktier i en enda transaktion. Som sådan tillåter det investerare att bygga upp en diversifierad portfölj med låga transaktionskostnader.

För det andra, eftersom de flesta ETF:er förvaltas passivt och realiserar färre kapitalvinster, tenderar de att vara mer skatteeffektiva än andra tillgångsslag, såsom fonder och aktier. 

För det tredje återinvesteras företagens utdelning i en öppen ETF och därmed förstärks kapitalvinsterna långsiktigt. 

Vanliga frågor och svar

 1. Vanguards Total Stock Market (VTI).

 2. Ja, Vanguard-ETF:er är en bra investering just nu, med tanke på marknadens flyktiga natur.

 3. Alla som är myndiga kan investera i Vanguard-ETF:er.

 4. En aktie är en ägarenhet i ett företags aktier, medan en ETF är en samling av aktier i olika företag som handlas under ett investeringsmedel.

 5. Ja, Vanguard-ETF:er är mycket bra för nybörjare.

 6. Från och med 2020 hade industrin för Vanguard-ETF:er mer än 6,2 biljoner USD i förvaltningstillgångar.