Home > Jämför > Vanguard-fonder

Bästa Vanguard-fonderna att köpa 2022

Författare: Redaktionen

Obligationsmarknaden är fylld med olika skuldprodukter, eftersom regeringar och företag emitterar alla former av obligationer för att skaffa kapital till sina olika projekt. Att bygga en diversifierad obligationsportfölj kan vara kapitalintensivt, men tack vare finansiella företag, som Vanguard Group, finns det många obligationsfonder med diversifierade obligationsportföljer att välja mellan. Den näst största förvaltaren i världen, Vanguard Group, har en mängd olika obligationsfonder som är utformade för att tilltala ett stort antal investerare, så i det här inlägget kommer vi att diskutera de bästa Vanguard obligationsfonderna att köpa 2021.

Var kan jag handla med Vanguard fonder?

Vanguards fonder kan handlas via ett konto hos Vanguard Brokerage. Detta gör att du kan investera i olika obligationer (företag, statliga eller kommunala) till låga provisioner. Det finns dock nätmäklare genom vilka du kan köpa valfri obligationsfond, inklusive Vanguards obligationsfonder. De listas i tabellen nedan.

1
Min. Insättning
$50
Kampanj
Användarbetyg
10
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Börja handla
För:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Betalningsmetoder
Bank Transfer, Elektronisk överföring
Fullständig regellista:
CySEC, FCA
2
Min. Insättning
$1
Kampanj
Användarbetyg
9.3
Börja handla
För:
Betalningsmetoder
Fullständig regellista:

Vad är en Vanguard fond?

En Vanguard-fond är en fond som förvaltas av Vanguard-gruppen som endast investerar i obligationer eller andra skuldebrev. Dessa skiljer sig från aktiefonder som till stor del investerar i aktier. En obligationsfond är en samling av obligationer - utgivna av olika enheter och med olika löptid - som handlas som en enda enhet.

Det finns olika obligationsfonder från Vanguard genom vilka individer kan investera på obligationsmarknaden. Fonderna ger periodiska betalningar genom ränta och investerare kan när som helst fritt handla sina andelar i fonderna.

Investera i fonder från Vanguard i tre steg

1

Bestäm de medel du vill köpa

Det finns en uppsjö av fonder utgivna av Vanguard. Nyckelfaktorerna för att bestämma de obligationsfonder som ska köpas är var obligationerna emitteras (det finns obligationsfonder för amerikanska inhemska obligationer eller internationella obligationer) och hur mycket risk du är bekväm med. Risken i vilken obligationsfond som helst är beroende av den genomsnittliga löptiden och kreditvärdigheten hos de enheter som emitterade obligationerna i portföljen.

2

Öppna ett handelskonto

Du kan köpa Vanguards obligationsfonder direkt från företaget eller via en nätmäklare. Notera courtage och förvaltningsavgifter. Om du köper direkt från företaget kommer det inte att finnas något handelscourtage, men om du köper från en mäklare inkluderar dina kostnader både courtage och förvaltningsavgifter.

3

Börja handla

När du har finansierat ditt konto kan du börja handla. Du köper de obligationsfonder du vill ha och får dina månatliga räntor, som du kan välja att återinvestera. När du behöver ditt kapital kan du sälja dina andelar i fonderna. Detta görs bäst när räntorna sjunker och obligationspriserna ökar i värde.

Bästa Vanguard-obligationsfonder att köpa nu

Dessa är de bästa Vanguard-obligationsfonderna att köpa 2021 enligt vissa parametrar, såsom avkastning, genomsnittlig löptid, diversifiering av tillgångar och kostnadsförhållande. De 10 bästa obligationsfonderna från Vanguard inkluderar:

 1. Vanguard Total Bond Market Index Fund ETF Shares (BND)
 2. Vanguard Long-Term Treasury ETF (VGLT)
 3. Vanguard Tax-Exempt Bond ETF (VTEB)
 4. Vanguard Short-Term Corporate Bond ETF (VCSH)
 5. Vanguard Long-Term Corporate Bond Index (VCLT)
 6. Vanguard Intermediate-Term Corporate Bond (VCIT)
 7. Vanguard Long-Term Bond Index Fund ETF Shares (BLV)
 8. Vanguard Short-Term Inflation-Protected Securities Index Fund ETF Shares (VTIP)
 9. Vanguard Total International Bond Index Fund ETF Shares (BNDX)
 10. Vanguard Emerging Markets Government Bond Index Fund ETF Shares (VWOB)

Vanguards Total Bond Market Index Fund ETF Shares (BND)

BND följer resultatet av Bloomberg Barclays US Aggregate Float Adjusted Index, som mäter resultatet av ett brett spektrum av statsobligationer, företagsobligationer och internationella obligationer i dollar med en löptid på mer än ett år. Investeringarna väljs genom provtagningsprocessen och minst 80% av fondens tillgångar investeras i obligationer som innehas i indexet. BND har ökat med 1,03% det senaste året.

Vanguard Long-Term Treasury ETF (VGLT)

VGLT följer resultatet av Bloomberg Barclays US Long Treasury Bond Index. Fonden investerar i amerikanska statsobligationer med en långsiktig dollarvägd genomsnittlig löptid mellan 10 och 25 år. VGLT har en tolvmånadersavkastning på 2,32% och ett betydande $6,04 miljarder i tillgångar under förvaltning (AUM). Fonden har minskat med 1,93% under det senaste året.

Vanguard Tax-Exempt Bond ETF (VTEB)

VTEB följer S&P National AMT-Free Municipal Bond Index, som mäter utvecklingen för det investeringsklassade segmentet på den amerikanska kommunala obligationsmarknaden. Fonden investerar i kommunala obligationer utfärdade av statliga eller lokala myndigheter vars intressen är undantagna från amerikanska federala inkomstskatter och den federala alternativa minimiskatten (AMT). Fonden har en utdelningsavkastning på 1,96% med 11,89 miljarder dollar i AUM. Obligationen har ökat med 0,94% det senaste året.

Vanguard Short-Term Corporate Bond ETF (VCSH)

VCSH följer resultatet av Bloomberg Barclays US 1-5 Year Corporate Bond Index. Fonden investerar i dollarviktade, skattepliktiga värdepapper med fast ränta emitterade av industriföretag, nyttoföretag och finansiella företag med löptider mellan 1 och 5 år. Fonden har en utdelningsavkastning på 2,2% med 44,06 miljarder dollar AUM. VCSH har ökat med 1,74% under det senaste året.

Vanguard Long-Term Corporate Bond Index (VCLT)

VCLT följer Bloomberg Barclays US 10+ Year Corporate Index. Fonden investerar i amerikanska långsiktiga dollarviktade företagsobligationer av investeringsgrad som emitterats av finansiella, industriella och nyttoföretag med minst tio års löptid. VCLT har en utdelningsavkastning på 3,25% med 6,1 miljarder USD i AUM. Fonden har sjunkit med 5,75% under de senaste tre månaderna.

Vanguard Intermediate-Term Corporate Bond (VCIT)

VCIT följer resultatet av Bloomberg Barclays US 5-10 Year Corporate Bond Index. Fonden investerar i dollarbaserade, med placeringsränta och fast ränta, beskattningsbara värdepapper emitterade av industri- och nyttoföretag samt finansiella företag, med löptider mellan 5 och 10 år. VCIT har en årlig avkastning på 2,7%. Hittills är fondens totala avkastning 8,8%. Fonden har en kreditvärdighet på BBB, högre än kategorins genomsnittliga kreditbetyg på BB.

Vanguard Long-Term Bond Index Fund ETF Shares (BLV)

BLV följer resultatet av Bloomberg Barclays US Long Government / Credit Float Adjusted Index. Fonden investerar i medelstora och större emissioner av amerikanska myndigheter, företagsinvesteringar och internationella placeringsobligationer i dollar som har en löptid på mer än tio år. Fonden har en utdelningsavkastning på 2,95% med 11,48 miljarder dollar i AUM. YTD-avkastningen för BLV är -3,48%.

Vanguard Short-Term Inflation-Protected Securities Fund ETF Shares (VTIP)

VTIP följer resultatet av Bloomberg Barclays US Treasury Inflation-Protected Securities (TIPS) 0-5 Year Index. Fonden investerar i inflationsskyddade offentliga obligationer utfärdade av US Treasury med en löptid på mindre än fem år. VTIP har en utdelningsavkastning på 1,19% med 41,45 USD i AUM. Fonden har haft en avkastning på 3,7% det senaste året.

Vanguard Total International Bond Index Fund ETF-aktier (BNDX)

BNDX följer resultatet av Bloomberg Barclays Global Aggregate ex-USD Float Adjusted RIC Capped Index (USD Hedged). Fonden investerar i ett bred samling på de globala, fasträntemarknaderna med placeringsgrad. BNDX har en utdelningsavkastning på 0,96%, med $168,9 miljarder i AUM. BNDX har haft en avkastning på -0,66% det senaste året.

Vanguard Emerging Markets Government Bond Index Fund ETF-aktier (VWOB)

VWOB följer resultatet av Bloomberg Barclays USD Emerging Markets Government RIC Capped Index. Fonden investerar i dollarobligationer emitterade av regeringar och statliga emittenter i tillväxtländer. VWOB har en avkastning på 4,26% med 3,05 miljarder dollar i AUM. Fonden har glidit med 0,66% det senaste året.

Experttips för investering i Vanguards fonder

När du investerar i obligationer ska du hålla ett öga på räntorna eftersom de har en omvänd relation. När räntan stiger försämras obligationspriserna och tvärtom.
- Redaktionen

Varför handla Vanguard-obligationsfonder?

Det finns många goda skäl till varför investerare bör handla med Vanguard-obligationsfonder. För det första hjälper de till att bevara kapital. Detta är särskilt användbart för investerare som vill spara pengar för ett framtida projekt som sjukvårdskostnader, högskoleavgifter för barn, pensionsfonder. För det andra är det mer sannolikt att garantera en avkastning på kapitalet, till skillnad från andra tillgångstyper som aktier där en investerare kan förlora sitt kapital. Att investera i Vanguards obligationsfonder erbjuder också ett tillförlitlig kassaflöde i form av kupongbetalningar. Investerare får räntebetalningar på sitt kapital under obligationen. Vanguards obligationsfonder hjälper dig att diversifiera din investeringsportfölj och minska systemriskerna.

Vanliga frågor och svar

 1. Vanguard Total Bond Market Index Fund ETF Shares (BND).

 2. Vanguard Bond Fund är inte en bra investering just nu eftersom du kan få högre avkastning i andra tillgångstyper, till exempel aktier.

 3. Både institutionella investerare och privatpersoner kan investera i obligationsfonder.

 4. Aktier representerar ägarandelar i ett företag, medan en obligationsfond är en samling av obligationer som handlas som en enhet. En obligation är ett skuldinstrument utfärdat av en företagsenhet eller regering.

 5. Ja, de är en bra investering för nybörjare tack vare deras låga risk.

 6. Vanguards obligationsfonder har över $1biljoner i tillgångar.