Home > Licensierade webbplatser att registrera sig på

Licensierade webbplatser att registrera sig på

Den som vill engagera sig i finansiell handel av något slag bör alltid vara extremt uppmärksam på de plattformar de använder. Det finns dåliga aktörer över hela världen inom online finansiering, och även i avsaknad av dessa är det lätt för traders att förvirras av komplexa juridiska avtal. 

Av dessa skäl rekommenderar vi att du alltid läser villkoren för alla webbplatser du bestämmer dig för att använda. Villkoren döljer ofta uttagsgränser, insättningsvillkor och andra villkorade begränsningar och hinder som kan påverka ditt kontos funktion. Många plattformar har mycket speciella användarvillkor, och att bryta mot dessa kan innebära att du förlorar rätten till ditt konto och till och med dina pengar.

Villkor

Villkor är det juridiska avtal som du måste godkänna innan du öppnar en webbplats. Sidan listas vanligtvis längst ner eller längst upp till höger på varje webbplats. Det kommer att innehålla alla finstilta och detaljer om hur webbplatsen bearbetar och hanterar användardata, sekretesspolicy och ekonomiska konsekvenser. Du bör gå igenom villkoren mycket noggrant för att undvika ekonomiska förluster eller juridiska problem senare.

Kundkännedom (KYC)

De flesta plattformar har KYC-procedurer där du måste verifiera din identitet innan du får full tillgång till webbplatsen. Processen går ut på att ladda upp ett foto av ditt nationella ID/pass. Du kan också bli ombedd att skicka in en bild på dig själv eller delta i ett videosamtal för att bekräfta det är du på dokumentet du just skickade in. Du måste också skicka in en elräkning för att bekräfta din adress. 

Insättnings-, uttagsgränser och villkorsstyrda kontogränser

De flesta plattformar kommer att begränsa de finansiella transaktionerna från en enda profil enligt licensstatens finansiella bestämmelser. Ibland införs också gränser för profiler som inte har en fullständig KYC. Detta görs för att förhindra bedrägeri och begränsa förlusten av ett konto om en personifierare får åtkomst och försöker stjäla / överföra medel. Kontrollera om det finns olika gränser innan du använder en webbplats.