Home > 2020 och det som förändrade företagsvärlden

2020 och det som förändrade företagsvärlden

Världen förändras med ljusets hastighet. Den 11:e generationens iPhone är här, våra datorer blir föråldrade snabbare än någonsin tidigare, Saudiarabien har skickat ut astronauter i rymden och så vidare. Till och med konsumentbeteendet förändrades år 2020, på grund av pandemin.

Förändringar i företagsvärlden är ofta de första som återspeglar en ny verklighet. Början på detta årtionde har varit imponerande – detta är det som har förändrats hittills och vilka företag som gjorde vad.

Matleveranstjänster ökar i popularitet

Även innan pandemin ökade matleveranstjänsterna i popularitet. När COVID-19 kom var folk tvungna att stanna hemma, vilket ökade efterfrågan på matleveranstjänsterna. Företag som Uber, Grubhub, Alibaba och Doordash såg starka ökningar.

Den stora frågan är dock ifall dessa förändringar är permanenta eller temporära. Kommer konsumenterna vänja sig vid matleveranserna och ha kvar dem även efter pandemin är över? Sannolikheten är stor att de gör det.

E-handeln når nya nivåer

När man pratar om e-handel är det många som tänker på Amazon. Medan Amazon har en stor andel har andra aktörer på marknaden fått ökad närvaro på e-handelsmarknaden, både vad gäller försäljningen av varor och tjänster. Webbinfrastrukturtjänster och molntjänster har även sett sina intäkter öka under 2020.

Zalando, en tysk e-handelsåterförsäljare nådde 3 miljoner kunder för första gången sedan 2013. En intressant sak är att de flesta av dessa kunder var förstagångskonsumenter, och många av dem var manliga.

Nike, den amerikanska sportjätten, hade en plan att nå 30% digital penetration vid 2023. De utannonserade nyligen att de kommer nå detta mål redan i år. De höjde även målet från 30% till 50%.

Shopify är ett av de företag som har tjänat mest på det strukturella skiftet till det digitala. Deras tillväxt har accelererat till rekordhöga nivåer sedan 2015 och är nu ett av de mest aktiva företagen på jobbmarknaden då de regelbundet expanderar sin verksamhet.

Paypal, Square, Visa, Microsoft och EA Sports är ett par andra företag som märker av skiftet till det digitala. IT-sektorn handlar inte bara Amazon och Google, utan om många olika företag som i och med digitaliseringsskiften tjänar stora mängder pengar på förändrade konsumentbeteenden.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto