Home > 24 miljoner fler oförsäkrade amerikaner utan Obamacare.

24 miljoner fler oförsäkrade amerikaner utan Obamacare.

Antalet amerikaner som inte skulle ha en sjukförsäkring skulle öka med 24 miljoner om Republikanernas förslag om att ändra Affordable Care Act, ”Obamacare”, blir verklighet.

Det visar en granskning som det oberoende Congressional Budget Office, CBO, har gjort rapporter Wall Street Journal.

Rapporten kan öka kritiken hos en del Republikaner i senaten som uppgett att de inte vill stötta ett förslag som lämnar många amerikaner utan täckning, och det är tveksamt om Republikanernas ambitiösa tidtabell att driva igenom förslaget i både representanthuset och senaten till tidigt i april kan bli verklighet. Samtidigt har en del republikaner i representanthuset sett förslaget som alltför försiktigt i syftet att rulla tillbaka Obamacare.

Enligt CBO skulle ytterligare 14 miljoner amerikaner vara oförsäkrade nästa år om förslaget blir verklighet, jämfört med om villkoren i Obamacare skulle vara kvar. Det antalet skulle till år 2026 ha vuxit till 24 miljoner, vilket totalt skulle innebära att 52 miljoner amerikaner då var utan sjukförsäkring.

CBO uppgav även att Republikanernas förslag skulle minska det federala budgetunderskottet med 337 miljarder dollar under det kommande decenniet, och att försäkringspremierna först skulle öka för att därefter minska.

Vita Huset tillbakavisade på måndagen rapporten. Hälsominister Tom Price sade att rapporten inte ger en fullständig bild därför att den inte tar hänsyn till regelförändringar som han avser att genomföra, liksom andra lagförslag som Republikanerna tänker gå fram med i en flerstegsstrategi för att upphäva och ersätta Obamacare.

Demokraterna är samtidigt hårda motståndare till att riva upp lagen och senator Chuck Schumer sade att CBO:s rapport visar hur tomma presidentens löften var om att alla skulle vara täckta av försäkringen samtidigt som kostnaderna skulle minska.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto