Home > 3 anledningar till att köpa brittiska aktier 2022

3 anledningar till att köpa brittiska aktier 2022

Den brittiska aktiemarknaden släpade efter den amerikanska 2021. Är det dags att köpa brittiska aktier 2022? Här är tre skäl att överväga som gör brittiska aktier till en attraktiv investering.

Strax efter att brexitförhandlingarna avslutades i december 2019 började covid-19-pandemin. Chocken flyttade uppmärksamheten från Brexit och dess inverkan på den brittiska ekonomin, eftersom många förutspådde en dyster framtid för ekonomin och aktiemarknaden.

Snabbspola två år framåt och saker och ting är precis tvärtom. Både den brittiska ekonomin och aktiemarknaden återhämtade sig efter den första pandemichocken, och brittiska aktier är attraktiva på nuvarande nivåer, trots uppgång i år.

Här är tre anledningar till att köpa brittiska aktier 2022: brittiska aktier erbjuder exponering mot den globala ekonomin, ger högre utdelningar än andra utvecklade marknader, och FTSE 100 är i en hausseartad trend.

Brittiska aktier erbjuder global exponering

Genom att investera i brittiska aktier får investerare exponering mot den globala ekonomin. Cirka 75% av FTSE All-Share Index är multinationella företag som tjänar tre fjärdedelar av sina intäkter från länder utanför Storbritannien.

Det betyder att genom att investera på den brittiska aktiemarknaden får man exponering mot världsekonomin och mindre mot den lokala. Med andra ord, en investerare får diversifieringsfördelar genom att investera på en marknad och får global exponering.

Storbritanniens utdelningar har utvecklats bättre

Historiskt sett har brittiska aktier betalat högre utdelning än sina jämförbara aktier på andra utvecklade marknader. De har presterat bättre än 10-årsmedianen, och den genomsnittliga utdelningen i Storbritannien är 3,7%.

FTSE 100 är i en hausseartad trend

Sist men inte minst är FTSE 100 på en hausseartad marknad, vilket återspeglas av serien av högre toppar och högre dalar som den gjort sedan fallet 2020. I år fortsatte den hausseartade trenden när flöden fortsatte att strömma in på aktiemarknaden. Med bara några dagar före slutet av året handlas FTSE 100 nära sina toppar och med en hausseartad ton, trots den överraskande räntehöjningen från Bank of England.

Brittiska aktier har inte stigit lika mycket i år som de amerikanska. Är det dags att minska gapet?

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto