Home > 3 anledningar varför Rolls-Royces aktier steg som en raket – varför ska man köpa?

3 anledningar varför Rolls-Royces aktier steg som en raket – varför ska man köpa?

RR kommer att öka sin balansräkning från en kortsiktig avyttring, en långsiktig motororder och planer att hjälpa till att hålla Storbritanniens lampor tända med nya kärnreaktorer.

Följande diagram visar kursutvecklingen över fem dagar och där kan man se hur Rolls-Royces aktie har stigit med nästan 40% den senaste veckan. Jag kommer berätta varför, vad företaget gör, varför du bör tänka på att köpa denna aktie och var du kan göra det.

Källa: Yahoo! Finance

Vad är Rolls-Royce Holdings plc?

Om du tror att Rolls-Royce Holdings plc är ett bilföretag bör du tänka om. Denna klassiska biltillverkare grundades år 1973 och såldes slutligen till BMW. Dagens Rolls-Royce är en av världens största designers och tillverkare av militära och civila flygmotorer och kraftgenereringssystem.

Rolls-Royce Holdings är en av beståndsdelarna i FTSE 100 och är listat på London-börsen (LSE) med ticker-symbolen RR.

Varför har RR stigit så mycket? 

Tre nyheter har bidragit till höjningen av RR:s aktiekurs:

  • I måndags meddelade företaget att de sålt sin spanska ITP Aero-enhet till ett amerikanskt riskkapitalbolag, vilket kommer att bidra till att öka RR:s balansräkning med 2 miljarder pund i år.

  • Företaget har också säkrat ett kontrakt som innebär att de kommer leverera F130-motorer för att driva det amerikanska flygvapnets B-52 Stratofortress-bombplan, som kan vara värt upp till 2 miljarder pund under 30 år och nästan 400 miljoner pund under de kommande sex åren.

  • Storbritanniens näringslivsminister, Kwasi Kwarteng, kommer att godkänna finansieringen för ett RR-lett konsortium för att bygga en ny generation minikärnreaktorer för att bekämpa klimat- och energikrisen.

Ska man köpa aktier i RR just nu?

Det långsiktiga kursdiagrammet visar hur RR-aktier nu är i en uppåtgående trend från den senaste lägstanoteringen och det finns gott om potential uppåt.

Källa: Yahoo! Finance

De senaste nyheterna tyder på både kortsiktigt och långsiktigt positivt kassaflöde, så argumentet för goda grunder för att köpa RR-aktier kan vara lika starkt som det diagrambaserade tekniska fallet.

Var kan man köpa aktier i RR?

För att köpa RR-aktier vill du välja en av de bästa nätmäklarna, så kolla in dessa två:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto