Home > 3 bästa aktierna att köpa ur ett tekniskt analysperspektiv

3 bästa aktierna att köpa ur ett tekniskt analysperspektiv

Tekniska analyser är ett utmärkt verktyg att använda för att hitta rätt post innan du köper en aktie. Här är tre aktier att köpa ur ett tekniskt analysperspektiv – Amazon, ABM Industries och Leidos.

De flesta handlare som är inblandade på aktiemarknaden använder fundamental analys för att undersöka marknaden och ta reda på de bästa aktierna att köpa vid olika tillfällen. Saker som ekonomiska indikatorer eller ett företags finansiella resultat är en del av fundamental analys och ger en inblick i ett företags bokslut och ekonomi.

Den tekniska analysen kommer att komplettera en fundamental analys. Säg att du hittat en aktie du vill köpa, men när ska du gå långsiktigt? Här är tre aktier med hausseartade tekniska mönster – Amazon, ABM Industries och Leidos Holdings.

Amazon

Amazon behöver ingen introduktion. E-handelsjätten sysselsätter nu 1,3 miljoner människor och dess varumärke är känt över hela världen.

Aktiekursen gjorde ingenting under de senaste tolv månaderna. Det konsoliderade runt $3 300 och saknade riktning. Den horisontella konsolideringen ser dock ut som ett fortsättningsmönster med en uppmätt rörelse som pekar mot ett prismål på över $4 200.

Hur man handlar den

Valutahandlare kanske vill vänta på att priset gör en daglig stängning över $3 800 innan de köper, medan ett fall under det horisontella området ogiltigförklarar det hausseartade fallet.

ABM Industries

ABM Industries är ett miljö- och anläggningsserviceföretag i USA. Enkelt uttryckt, de underhåller faciliteter genom att tillhandahålla vaktmästeri och elektriska tjänster, bland annat.

Aktiekursen korrigerades 2021, men därigenom bildade den en kontrakterande triangel. Dessutom är bd-trendlinjen bruten, vilket tyder på att mönstret tog slut.

Hur man handlar den

En daglig stängning över $50 skulle vara hausse, medan ett fall under $44 ogiltigförklarar den hausseartade triangeln. På en rörelse högre bör handlare rikta in sig på en ny högre högsta.

Leidos Holdings

Leidos Holdings är ett amerikanskt företag som tillhandahåller ett brett utbud av tjänster till företag inom branscher som underrättelsetjänst, försvar och hälsa. Man erbjuder även IT-lösningar inom bland annat cloud computing. En triangel är synlig på 4h-diagrammet, men denna gång är bd-trendlinjen inte bruten.

Hur man handlar den

Haussar kanske vill vänta tills priset bryter bd-trendlinjen innan de köper aktien. Väl där bör priset inte sjunka under $100 igen, annars blir det hausseartade mönstret ogiltigt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto