Home > 3 bästa bulkfraktaktierna att köpa under stigande kurser

3 bästa bulkfraktaktierna att köpa under stigande kurser

Den globala containerfraktindustrin har nått rekordstora nettoinkomstnivåer under covid-19-pandemin. Fraktpriserna har skjutit i höjden och det finns inga tecken i sikte på att saker och ting kommer att förändras någon gång snart.

Den globala containerfraktindustrin har gjort större vinster under de senaste tolv månaderna än till och med FANG-företagen (Facebook, Amazon, Netflix och Google). Närmare bestämt genererade branschen nettovinster högre med 50% jämfört med FANG-företagen. Den främsta anledningen till det är ökningen av fraktpriserna.

Så vilka amerikanska företag kan dra nytta av de ökade fraktkostnaderna? Här är tre namn att tänka på: Safe Bulkers, Diana Shipping och Star Bulk Carriers.

Safe Bulkers

Även om Safe Bulkers inte riktigt är ett containerfraktföretag, gynnades de av ökningen av de totala fraktpriserna. Företaget verkar med en vinstmarginal på 71,56%, högre än sektorsmedianen med 140,93%. Dessutom, om vi tolkar det nuvarande P/E-talet på 4,26 med 21,11 sektorsmedian, är aktiekursen smutsbillig.

Diana Shipping

Diana Shipping är ett annat företag som handlas till en attraktiv värdering. P/E-talet på 10,27 ligger också under sektorsmedianen, trots att aktiekursen har stigit över 170% de senaste tolv månaderna.

Företaget tillhandahåller frakttjänster över hela världen och grundades 1999. Det verkar med en bruttovinstmarginal på 53,15%, högre än sektorns median med 78,95%.

Star Bulk Carriers

Star Bulk Carriers skickar bulklaster över hela världen och grundades 2006. Detta är ett utdelningsbetalande företag med en tvåsiffrig direktavkastning och intäkter som överstiger 1,8 miljarder dollar i år.

Den handlas till ett attraktivt P/E-tal på 3,88 år 2021, mycket lägre än sektorns medianvärde, och aktiekursen är upp 147% bara i år.

Analytiker är hausse på aktiekursen, som föreslagits av de tre husen som följer företaget, och alla tre ger ett köpbetyg. Senast har HC Wainwright & Co. bibehållit sitt köpbetyg med ett prismål på $35.

Sammantaget är branschen i en bra plats just nu, eftersom priset på råvaror också har stigit. Mer vinster leder till mer för aktieägarna, så bulkfraktföretagen och deras aktieägare har gynnats under pandemin.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto