Home > 3 bästa gold miningsaktierna att köpa mitt under guldprisets återhämtning

3 bästa gold miningsaktierna att köpa mitt under guldprisets återhämtning

Gold mining är mer lönsamt än någonsin. Vilka är de bästa gold miningsaktierna att köpa baserat på teknisk analys?

Guldpriset steg $60 från novembers lägsta nivå och ligger nu bekvämt på över $1 820. Återhämtningen av guldpriset uppmärksammar en sektor som är mer lönsam än någonsin – gold mining.

Att äga gold miners är bara ett annat sätt att exponera portföljen för guld. Guld erbjuder skydd mot inflation, och en investerare kan välja mellan flera sätt att göra det på, som att äga aktier i ett gold miningsbolag. Stamaktier medför rösträtt, och aktieägaren är föremål för utdelning om bolaget betalar en sådan. När det gäller goldminingsbolag ger de flesta utdelning. Utöver det har de en lång historia av utdelningstillväxt.

Under covid-19-pandemin steg det fria kassaflödet, eller mängden pengar som finns kvar i företaget efter att ha täckt alla dess kostnader för att göra affärer, till rekordhöga nivåer. Detta är bara ytterligare en motivation till att äga gold miners, eftersom kontanterna kan användas för att betala en extra utdelning, utöka verksamheten, etc.

Här är tre gold miningföretag att överväga att köpa ur ett tekniskt analysperspektiv: Barrick Gold, Kirkland Lake Gold, Freeport McMoRan.

Barrick Gold

Barrick golds aktiekurs har utvecklats i ett fallande kilmönster under 2021, och det bröt nyligen över den övre kanten. Förutsatt att de låga nivåerna i mönstret håller, är lutningen hausse eftersom prisåtgärden efter en fallande kil ofta följer spåret av hela mönstret.

Kirkland Lake Gold

Kirkland Lake Gold är en annan gold miner som bildar ett vändningsmönster på den dagliga tidsramen. Den här gången tog mönstret nästan ett år att formas, och det är en omvänd huvud- och skuldraformation. Det uppmätta draget pekar på mycket högre nivåer, och en daglig stängning över $47 öppnar portarna för mer uppsida.

Freeport-McMoRan

Freeport-McMoRans aktiekurs bildade ett fallande kilmönster under de senaste sex månaderna, men mönstret bröt nyligen högre. Dessutom har prisåtgärden konsoliderats under de senaste dagarna i vad som verkar vara ett hausseartat flaggmönster, med den uppmätta rörelsen som pekar mot en ny årlig topp.

Skulle guldpriset fortsätta att återhämta sig, erbjuder gold miners en attraktiv möjlighet för investeraren som letar efter en aktie som ger utdelning och är ett företag med en stark position i fritt kassaflöde.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto