Home > 3 bästa skälen att köpa RPM International-aktier trots resultatmissar

3 bästa skälen att köpa RPM International-aktier trots resultatmissar

RPM International (NYSE:RPM) var ett av de första stora företagen som rapporterade kvartalsvinster 2022. De missade EPS-uppskattningarna, men de levererade rekordförsäljning för andra kvartalet, har en stark fritt kassaflödesposition och betalar en rejäl utdelning.

RPM International är ett amerikanskt företag från Medina, Ohio, verksamt inom specialkemiindustrin. De tillverkar och säljer produkter för bland annat smärtläkare, och det grundades 1947. Dess dominerande marknad är fortfarande Nordamerika, ansvariga för 75% av försäljningen, men de har en världsomspännande närvaro.

Företaget släppte sina finansiella resultat för andra kvartalet 2022 i går. De missade EPS med $-0,04, men de rapporterade högre intäkter med $84,84 miljoner. De blandade resultaten skrämde inte investerarna, eftersom aktiekursen steg med 0,34% under dagen.

Ändå är detta en aktie som underpresterat de senaste tolv månaderna – den gav bara +9,38%. Men trots det, är här några skäl att köpa RPM International-aktier: rekordförsäljning under andra kvartalet, stark fritt kassaflödesposition och rejäla utdelningar.

Rekordförsäljning under andra kvartalet

Trots att EPS-uppskattningen missades, rapporterade RPM International en rekordförsäljning under andra kvartalet på $1,64 miljarder, 10,3% högre än samma period förra året. Dessutom har 3 av 4 rörelsesegment genererat tvåsiffrig försäljningstillväxt.

Enligt ledningen kunde försäljningen ha varit ännu bättre om det inte vore för utmaningar i deras supply chain. Den begränsade tillgången till vissa råvaror slutade i en försäljningskostnad på $200 miljoner under kvartalet.

Stark fritt kassaflödesposition

En annan anledning att överväga RPM International-aktier är den solida fria kassaflödespositionen. Det beräknas att det fria kassaflödet nästan kommer att fördubblas till 2024, vilket kommer att ha en stark position under de kommande åren.

Rejäl utdelning

En av de mest attraktiva aspekterna av detta företag är utdelningspolicyn. De ger en rejäl utdelning med en utdelningsandel på 43,33% och en femårig utdelningstillväxt på 6,48%.

Vid nuvarande pris har företaget ett börsvärde på $12,60 miljarder och ett företagsvärde på $15,08 miljarder. Utöver den attraktiva utdelningspolicyn har RPM International en bruttovinstmarginal på 38,48%, högre än sektorsmedianen med 26,14%.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto