Home > 3 hausseartade skäl att köpa S&P 500

3 hausseartade skäl att köpa S&P 500

S&P 500-indexet gjorde en ny all-time-high i går när aktiemarknaden steg efter Fed Powells återutnämning som ordförande. Här är tre hausseartade skäl att överväga som kan utlösa ytterligare uppsida nästa år.

S&P 500-indexet är tillbaka på rekordhöga nivåer då aktiemarknaderna har firat återutnämningen av Jerome Powell till Fed:s ordförande för ett nytt mandat. Marknaderna gillade idén om kontinuitet och så nådde indexet nya toppar.

Innan vi argumenterar för att en topp är nära förestående på grund av att indexet stigit under hela året, är här tre hausseartade argument för högre nivåer under den kommande perioden – uppgångar efter stora årliga avkastningar, Feds policy och starka resultat från Amerikas företag.

Vinster efter stora årliga avkastningar

S&P 500 är på väg att ge uppgångar på över 20% i år. Statistiskt sett, när detta har hänt tidigare, gick börsen ännu högre nästa år i 84,2% av fallen. Till exempel, 2003, steg S&P 500-indexet med 26,4% och året som följde var avkastningen 9%. Därför, rent statistikmässigt, är chanserna bra för fler vinster 2022.

Feds policy

Gårdagens tillkännagivande om återutnämningen av Jerome Powell till Fed:s ordförande för ett nytt mandat visade hur viktig den politik som vidtogs under hans första mandat var för marknaderna. Kontinuitet betyder "mer av samma sak", och idén om en stadig hand hos Fed ses positivt av marknaderna.

Även om det är lätt att bara fokusera på QE och de lättnader som följde under covid-19-pandemin, bör vi ge beröm där beröm förtjänas – Powell höjde kurserna före CCOVID-19 och gjorde ett bra jobb under regelbundna attacker från USA:s föregående president, ett globalt handelskrig och en dödlig pandemi. Hela denna tid levererade aktiemarknaden imponerande uppgångar – varför borde det förändras?

Starkt resultat från Amerikas företag

Amerikas företag levererade ett mycket bättre än väntat resultat och trenden kommer att fortsätta. Med penning- och finanspolitiken fortsatt enkel och med nya utgiftsplaner för infrastruktur, till exempel, är Amerikas företags inkomster redo att öka. Lägger vi till det faktum att amerikanska företag drar nytta av den globala ekonomiska återhämtningen, så är starka vinster 2022 mer än sannolikt.

Sammantaget kan S&P 500-höjningen verka utdragen här, men ytterligare uppgångar under 2022 bör inte uteslutas. Tvärtom.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto