Home > 3 sätt att tjäna pengar på fallande marknader

3 sätt att tjäna pengar på fallande marknader

När marknaderna faller kan du fortfarande tjäna pengar genom att blanka aktieindex, men det är inte alltid lätt på en konventionell handelsplattform. Spreads, CFD:er och omvända ETF:er erbjuder tre sätt att tjäna pengar på fallande marknader.

Du kanske märkte att S&P 500 föll igår i sympati med andra aktiemarknader världen över, som Indiens Nifty 50. Om du vill tjäna pengar på fallande marknader är dina alternativ begränsade på en konventionell handelsplattform, men jag har tagit fram tre finansiella instrument som låter dig göra exakt detta. Jag ska berätta vad de tre sätten är, varför du kanske vill använda dem för att blanka aktieindex och var du kan göra det.

Vad är spreads?

Spreads är ett instrument som låter dig tjäna pengar på marknader utan att köpa eller sälja aktier. Du placerar helt enkelt en satsning hos en nätmäklare om priset på en enskild aktie eller ett helt aktieindex kommer att stiga eller sjunka. Mäklaren tjänar pengar på “spreads”, vilket är skillnaden mellan det pris de ber om att sälja insatsen till dig och det pris de bjuder på för att köpa tillbaka den. Vinster från spreads är potentiellt skattefria i Storbritannien och Irland och möjligen några andra länder, men de är inte tillåtna USA.

Vad är CFD:er?

CFD:er liknar spreads. Spridningen är i allmänhet lägre men du kan debiteras en engångsavgift för att öppna handel och vinsten är skattepliktig. Du kan handla CFD i många länder utom USA.

Vad är omvända ETF:er?

Omvända börshandlade fonder (ETF:er) stiger när det underliggande aktieindexet faller, ofta med en faktor på 3x beroende på ETF:en. Du kan handla dem på ett konventionellt börsmäklarkonto som inte tillåter spreads eller CFD:er, men avkastningen på 3x (till exempel) kommer inte att vara så exakt som det låter på grund av dagliga återställningar.

Ska man blanka aktieindex?

Jag har personligen blankat aktieindex inför en kommande marknadskorrigering med hjälp av två av de tekniker som beskrivs här: spreads och omvända ETF:er. Om du vill göra detsamma är det helt och hållet ditt beslut, och det kan bero på om du tror att den aktuella korrigeringen kan bli en krasch eller inte.

Var medveten om att dessa tre sätt blanka index används med hävstång, vilket innebär att alla förluster, liksom dina vinster, blir förhöjda. Räkna alltid in detta i dina beräkningar.

Var kan man blanka aktieindex?

De två mäklare vi rekommenderar nedan erbjuder sammantaget de finansiella instrumenten vi har pratat om här, nämligen spreads, CFD och omvänd ETF. Detta låter dig blanka aktieindex. Öppna ett konto idag för att börja tjäna pengar på fallande marknader.

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto