Home > 3 st köprekommendationer av Affärsvärlden

3 st köprekommendationer av Affärsvärlden

Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer tre köprekommendationer för svenska bolag. Därtill har tidningen analyserat en finsk verkstadsjätte och kommit fram till att investerare ska ta rygg på Investor och köpa.

buyVerkstadsjätten Sandvik har halkat efter både Atlas Copco och börsen som helhet i år, till stor del på grund av sänkta vinstprognoser. Affärsvärldens ser potential i att bolaget lyckats med besparingar på 2 miljarder samtidigt som en förhoppningsvis starkare konjunktur kan leda till högre försäljning. En låg värdering för en aktie gör den inte automatiskt köpvärd, men det tillsammans med ovan nämnda positiva faktorer för Sandvik kan ge en hävstångseffekt. Affärsvärlden spår att rörelseresultatet för nästa år kan stiga med över 20 procent och säger trots riskerna köp för aktien med riktkursen 105 kronor.

Betsson har fallit nära 30 procent sedan i januari, bland annat med oro för marknaderna i Turkiet och Norge. Denna har dock varit överdriven och Affärsvärlden ser att aktien är på bottennivåer, även om det är lämpligt att lägga på viss riskpremie för oroligheterna. Det som talar för bolaget är att det har uppgraderat sina spelplattformar och har en stor potential i mobiltjänsten. Dessutom är aktien lägst värderad i sektorn med överlägset högst direktavkastning. Rekommendationen blir därför köp med oförändrad riktkurs om 225 kronor.

Även Clas Ohlson har haft det tufft på börsen i år, och hemmamarknaden är alltjämt relativt svag. Bolaget meddelade dock i samband med senaste bokslutet att man ska expandera i Tyskland, vilket Affärsvärlden anser vara positivt. Genom kompetens från Ikea och H&M väntas bolaget inte bli ännu en i raden av
svenska floppar i landet. Expansionen kommer dock tynga lönsamheten på kort sikt och aktien är således inget för den kvartalsfokuserade investeraren. På lång sikt är tidningen fortfarande positiv. Vidare kan ökat fokus mot kundkort och företagskunder istället för mot expansion på den mogna hemmamarknaden bidra till ökad lönsamhet.

Affärsvärlden anser att investerare bör göra som Investor och köpa det finska verkstadsbolaget Wärtsilä. Investmentbolaget har gjort ett klipp på 40 procent i år, och än så länge anser inte tidningen att det är försent att hoppa på tåget. Det senaste allmänna börsfallet har tagit aktien till attraktiva nivåer och försiktiga vinstantaganden både från analytikerkåren och från bolaget själva ger en köpvärd aktie.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto