Home > 300% konceptet för framgång i trading

300% konceptet för framgång i trading

Dessa tre ingredienser är ett måste för att lyckas med sin trading. Det ena utesluter inte det andra, eller tredje o vice versa. Kombinationen är det som gör 300% konceptet till ett vinnande koncept.

Vi ska bena ut vart och ett utav dessa tre delar för full förståelse.

100 % Disciplin
Ordet disciplin enligt Wikipedia är synonymt med ”upprätthållande av ordning och regelföljande. I militära sammanhang avses med disciplin att en trupp eller en enskild soldat följer givna order eller instruktioner.”

Disciplin är ett måste inom trading, att följa sina uppsatta regler även när en period av förluster kommer är en del utav tradingen och något man måste genomlida. Reglerna skapades för att nyttjas av en anledning, och är de ordentligt testade så har du sannolikheten på din sida.

Att hoppa från strategi till strategi vid draw downs för att hitta en ny strategi är förödande för vilken depå som helst. Först o främst så måste man bestämma vad man vill med sin trading, vill du VERKLIGEN vara en trader? Ja då är det bäst att skaffa sig disciplin.

100 % Kontinuitet
Ordet kontinuitet enligt Wikipedia betyder ”utan avbrott, att en funktion är kontinuerlig betyder att den är sammanhängande”. Samma sak behövs när man tradar sin strategi, som förhoppningsvis är beprövad, testad och utvärderad. Att hela tiden ta trade efter trade är otroligt viktigt om man följer en strategi.

Tänk att strategin du följer ger utdelning 6 av 10 gånger, det betyder att 4 förluster i följd är möjligt enligt modellen, men vad händer då om du tar de första 4 positionerna och alla dem är förluster och sen hoppar du över de 3 efterföljande tradsen? Jo det som händer är att du hoppar över vinsterna. I detta exempel så är vinstfördelningen 60/40 vilket det inte är i alla strategier, det kan vara tvärtom 40/60 och då är det ännu viktigare att ta alla trades för det är dem som väger upp förlusterna och ger dig vinst i slutändan, om du har en bra winratio vill säga.

Tycker du att det låter enkelt? Det är det inte, så läs avsnittet om disciplin igen.

100 % Money management
Ordet money management betyder enligt Wikipedia (som i detta fall beskrivs på engelska). ”The process of managing money which includes investment, budgeting, banking and taxes. Money management is used in investment management and deals with the question of how much risk a decision maker should take in situations where uncertainty is present.”

Hur stor är den risk du tar per trade ? Hur stor del utav din depå riskerar du per trade ? Hur mycket ska du öka eller minska storleken på din position när depån ökar eller minskar ? detta är saker som du måste veta innan en trade.

Det finns oändligt många varianter att göra det på men jag håller mig till en relativt enkel modell, läs gärna mitt tidigare inlägg ”Vikten av Moneymanagement” som visar min money management-strategi, den är väldigt enkel och funkar bra för mig.

Du kan ha världens bästa tradingplan, men utan 300% konceptet så blir tradingen inte framgångsrik.

I dag blir nog en lugn dag i väntan på Feds räntebesked samt Fomc prognoser. Jag ligger lång i S&P500, Dax30, Omxs30 så det blir en spänd väntan inför morgondagen, kul att garanterad stop loss finns.

Jag har egentligen ingen tro om morgondagen mer än att jag tog dessa positioner med tro på fortsatt uppgång då det finns utrymme för vidare uppgång om man tittar på kanaltaket, men man vet aldrig riktigt hur marknaden reagerar på Fed etc.

Min entry i S&P 500 var 1688 med en break even garanterad stop loss på 1688 Så vad som än sker i morgon så är jag lugn, även de andra positionerna ligger på break even.

Ligger man inte i någon position så skulle jag råda till att ligga lågt.

S&P 500
S&P 500
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto