Home > 4 aktier att köpa nästa vecka före deras kvartalsvisa vinstsamtal

4 aktier att köpa nästa vecka före deras kvartalsvisa vinstsamtal

Förra veckan startade resultatsäsongen med företag från finansbranschen och flygbranschen. Några tunga namn är planerade att släppa sina föregående kvartalsprestationer nästa vecka – Procter & Gamble, Netflix, Morgan Stanley och UnitedHealth.

Veckan som kommer är fylld av amerikanska företag som rapporterar sina kvartalsvinster. Av alla företag är det fem som sticker ut ur mängden för deras intäkter kan antyda hela sektorers prestanda: Procter & Gamble, Netflix, Morgan Stanley, UnitedHealth och Union Pacific.

Procter & Gamble

Procter & Gamble är ett representativt företag från häftklammersektorn och rapporterar sitt tidigare kvartalsresultat den 19 januari. Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $1,65, och den årliga intäktsberäkningen för räkenskapsåret som slutar juni 2022 är $79,16 miljarder.

Aktiekursen har stigit +17,68% under de senaste tolv månaderna, och det nuvarande P/E-talet för 2022 ligger på 24,29.

Netflix

Netflix är verksamt inom sektorn för kommunikationstjänster och rapporterar sitt kvartalsresultat den 20 januari, efter marknadstid. Företagets varumärke har fått ett världsomspännande erkännande, och det var en av de föredragna investeringarna under covid-19-pandemin.

Nu när rädslan för pandemi började försvinna, vilket indikeras av att centralbanker stramar åt sin penningpolitik, presterade Netflix aktiekurs sämre. Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $0,82 under kvartalet, och senast svarade aktiekursen positivt på företagets tillkännagivande om prishöjningar i USA och Kanada.

Morgan Stanley

Morgan Stanley är ett av de största företagen inom finanssektorn och den 19 januari är det planerat att släppa resultatet för det föregående kvartalet. Efter förra veckan JPMorgan missade intäkter, kommer investerare att ägna särskild uppmärksamhet åt Morgan Stanleys resultat för att se om detta är normen för sektorn eller inte.

Marknaden förväntar sig en vinst per aktie på $1,96 för kvartalet, och den årliga intäktsuppskattningen för räkenskapsperioden som slutar december 2021 är $59,61 miljarder.

UnitedHealth

UnitedHealth är verksamt inom hälso- och sjukvårdssektorn och aktiekursen är "i brand" – den korrigerades knappt i början av covid-19-pandemin och handlas nu nära rekordnivåer. Sedan 2009 har detta varit ett lager med 10 påsar som fortsätter att leverera.

Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $4,31 under kvartalet och 47 av 56 analytiker som täcker aktiekursen har utfärdat köpbetyg.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto