Home > 4 stora aktier som kommer att släppa kvartalsresultat nästa vecka

4 stora aktier som kommer att släppa kvartalsresultat nästa vecka

Nästa vecka kommer Apple, Tesla, Microsoft och Visa att släppa sina kvartalsresultat. Kan bättre än väntat resultat vända veckans marknadsförsäljning?

Resultatsäsongen går framåt nästa vecka med fyra stora namn som är planerade att rapportera sina finansiella resultat för det senaste kvartalet: Apple, Tesla, Microsoft och Visa.

Apple

Apple behöver ingen introduktion eftersom dess varumärke har fått globalt erkännande. Företaget är planerat att rapportera sina resultat för första kvartalet 2022 den 27 januari kl. 14:00 PT.

Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $1,24 för kvartalet, och den årliga intäktsberäkningen för räkenskapsperioden som slutar i september 2022 är $381,20 miljarder. Apples aktiekurs har stigit med +18,64% under de senaste tolv månaderna men sjunkit med mer än -8% YTD.

Tesla

En dag före Apples vinstsamtal släpper Tesla också sin senaste kvartalsprestanda. Tesla är en av de mest inflytelserika aktierna eftersom den väckte stor uppmärksamhet i detaljhandeln och inte bara under covid-19-pandemin.

Aktiekursen handlades över 1 000 dollar nyligen, och medan den var över den nivån sålde Elon Musk, Teslas vd, aktier värda miljarder. Han gjorde det offentligt och hävdade att han behöver pengarna för att betala skatt i år.

Ändå köpte någon dessa aktier, och igår dök Teslas aktiekurs med mer än -5% på försäljningen av tekniksektorn. Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $2,36 under kvartalet, och framåtriktad vägledning kommer att spela en nyckelroll i Teslas aktiekurs.

Microsoft

Microsoft är ett annat stort teknikföretag som rapporterar sina kvartalsvinster denna vecka. Närmare bestämt, den 25 januari, under tiden efter marknaden, kommer Microsoft att släppa sina finansiella resultat för det andra kvartalet av räkenskapsåret 2022.

Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $2,32, och aktiekursen har stigit +31,59% under de senaste tolv månaderna men gått ner mer än -11% YTD. För fyra dagar sedan tillkännagav Microsoft förvärvet av Activision Blizzard i ett drag som syftar till att påskynda tillväxten i Microsofts spelverksamhet.

Visa

Sist men inte minst presenterar Visa sin sista kvartalsprestation den 27 januari. Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $1,70 för det första kvartalet av räkenskapsåret 2022, och företaget har slagit EPS-beräkningarna för de senaste sju kvartalen i rad.

Visa verkar med en bruttovinstmarginal på 96,97%, högre än sektorsmedianen med 95,62%. Dessutom ökade de sin årliga utdelning under de senaste 13 åren i rad.