Home > 5 indiska investeringar att följa 2022

5 indiska investeringar att följa 2022

Infosys, Tata Motors och Tech Mahindra är några av de stora aktierna inom informationsteknologisektorn som sannolikt kommer att vara stora mottagare av Indiens statliga utgifter i år.

Men vilka andra investeringar kommer sannolikt att se enorma vinster 2022?

Först, notera detta:

Regeringens satsning på att beskatta kryptovalutor var också en viktig höjdpunkt denna vecka, med många branschexperter som menade att detta kan vara början på en eventuell reglering av kryptovalutor och inte ett generellt förbud.

Med tanke på utsikterna, här är vad investerare kan titta på i år.

Gari Network (GARI)

Vi väljer Gari Network (GARI), en token som driver Indiens största sociala medieapp Chingari, före vanliga företag av den enkla anledningen att denna nya kryptotoken väcker stort intresse i Indien.

Med över 32 miljoner användare har Chingari blivit ett av de snabbast växande kryptocentrerade projekten i Indien. Denna månad kommer appen att integrera GARI-tokenen och se skapare och påverkare tjäna pengar på innehåll, inklusive genom non-fungible tokens (NFT)

GARI-priset steg med mer än 100% den senaste veckan och kan öka ytterligare när fler människor börjar använda och dra nytta av appen.

Infosys

Infosys är ett av de största IT-företagen i världen, med det indiska företagets intäkter på $786 miljoner under tredje kvartalet, vilket signalerar ett hopp med 12% mitt i ökade investeringar.

Företaget förväntar sig att intäkterna för räkenskapsåret som slutar i mars kommer att öka med 20% jämfört med analytikers uppskattningar på 17%.

Infosys-aktien föll med över 6% i januari, men förväntas stiga i takt med att infrastrukturutvecklingen inom sektorn ökar under 2022.

Tata Motors

Den Mumbai-baserade indiska biltillverkaren Tata Motors aktier har stigit nästan 54% under det senaste året och 5% den senaste handelsveckan för att rankas som en av de bästa teknikaktierna i Indien.

Övergången till elfordonsproduktion när regeringar strävar efter att främja nollutsläppsprojekt kommer sannolikt att hjälpa företagets tillväxt 2022. Även om de släpar efter stora elbiljättar som Tesla, åtnjuter Tata Motors märket av att vara ett lokalt företag på en växande elbilsmarknad i Indien.

Tech Mahindra

Tech Mahindra är en annan teknikaktie att titta på 2022. Även om förra månadens teknikförsäljning inte besparade den med en neddragning på 18%, är aktien fortfarande en av de bästa resultaten under det senaste året.

En avkastning på över 53% under det senaste året innebär att investerarna har ökat betydligt jämfört med de 22% som vunnits över Nifty50-indexet.

WazirX

WazirX är en toppindisk kryptovalutabörs som kan vara en av förmånstagarna av regeringens senaste drag för att "känna igen" kryptovalutor.

Efter flera år av osäkerhet kring verksamheten har företaget sett en ökning av antalet kunder. Indien är ett av länderna med det största antalet kryptoinnehavare och handlare, vilket betyder att de över 9 miljoner användarna är ett litet antal som snart kan öka.

Börsens token WRX har ökat med 17% den senaste veckan och mer än 780% det senaste året.