Home > 5 teknikaktier rapporterar vinster denna vecka

5 teknikaktier rapporterar vinster denna vecka

Alphabet, Facebook, Amazon, PayPal och Qualcomm – fem stora teknikföretag som rapporterar sina kvartalsvinster denna vecka.

Investerare inom tekniksektorn har en hektisk vecka framför sig, eftersom några av de största tekniknamnen rapporterar sina kvartalsvinster. Förra veckan levererade Apple mycket bättre resultat än väntat – kommer trenden att fortsätta denna vecka med namn som Alphabet, Facebook, Amazon, PayPal och Qualcomm som rapporterar sina intäkter?

Alphabet

Alphabet är Googles moderbolag och rapporterar sina resultat för fjärde kvartalet 2021 senare idag under den nordamerikanska sessionen. Marknaden förväntar sig $27,19 i vinst per aktie för kvartalet och intäkterna kommer att överstiga $114 miljarder för räkenskapsåret som slutar december 2021.

Facebook

Facebook bytte nyligen namn till Meta Platforms, men dess ticker förblev densamma – FB. Bolaget förväntas offentliggöra sitt kvartalsresultat den 1 februari och marknaden förväntar sig en vinst per aktie på $3,83 under kvartalet.

Facebook ger ingen utdelning och har en bruttovinstmarginal på 80,85%, mycket högre än sektorsmedianen på 51,66%. Bolaget värderas till lite över 839 miljarder dollar vid nuvarande marknadspris och har ett företagsvärde på nära 800 miljarder dollar.

2022 hade Facebook en tuff start på året. Dess aktiekurs är nere med mer än -10% eftersom tekniksektorn var under press i januari.

Amazon

En dag senare är det dags för Amazon att rapportera sina resultat för Q4 FY2021. Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $3,64 under kvartalet, och företaget missade sin vinstuppskattning vid den tidigare releasen.

Amazons intäktstillväxt överstiger sektorsmedianen med 50,81%, och företaget har en bruttovinstmarginal på 41,31%. Precis som Facebook har Amazons aktiekurs fallit mer än -10% YTD.

PayPal

PayPal är ett annat teknikföretag som rapporterar sina resultat för fjärde kvartalet 2021 idag. Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $1,12 för kvartalet och intäkterna för räkenskapsperioden som slutar december 2021 förväntas bli $25,35 miljarder.

Bolaget betalar ingen utdelning, och det verkar med en bruttovinstmarginal på 47,82%, lägre än sektorsmedianen med -4,33%. Dess aktiekurs underpresterade och levererade negativa 31,23% under de senaste tolv månaderna.

Qualcomm

Qualcomm har planerat sitt kvartalsvisa vinstsamtal den 1 februari 2022, då de rapporterar sin finansiella resultat för Q4 FY2022. Aktiekursen har stigit +7,24% under de senaste tolv månaderna och marknaden förväntar sig en vinst per aktie på $3 under kvartalet.