Home > 50 000 Facebook-användare kan ha spionerats på, säger Meta

50 000 Facebook-användare kan ha spionerats på, säger Meta

Sociala mediejätten Meta lyfte nyligen några sanktioner för kryptovalutaannonser på sina plattformar.

Meta, ett av de ledande sociala medieföretagen i världen, meddelade tidigare idag att ungefär 50 000 Facebook-användare hade blivit måltavlor av privata övervakningsföretag. Företaget sa att det hade meddelat de personer som drabbats av de skadliga aktiviteterna.

I ett blogginlägg tidigare idag sa Meta att den globala övervakningsindustrin riktar in sig på människor för att samla in intelligens, manipulera och äventyra deras enheter och konton. De har vidtagit åtgärder mot denna grupp illvilliga aktörer. Meta tillade att;

"Vi inaktiverade sju enheter som riktade in sig på människor över internet i över 100 länder; delade våra resultat med säkerhetsforskare, andra plattformar och beslutsfattare; utfärdade "Cease and Desist"-varningar; och även larmade personer som vi tror var måltavla för att hjälpa dem att stärka säkerheten för sina konton."

Företaget sa att även om dessa enheter ofta hävdar att deras tjänster bara riktar sig till kriminella och terrorister, visade undersökningsresultatet att de riktar sig mot en annan klass av människor för sina klienters räkning.

Meta sa att de hade vidtagit åtgärder mot Cobwebs Technologies, Cognyte, Black Cube, Blue Hawk CI, BellTroX, Cytrox och även ett okänt kinesiskt företag. Sociala mediejätten tillade att 1 500 konton kopplade till de sju företagen hade tagits bort från dess olika plattformar, inklusive Facebook och Instagram.

De börsnoterade företagen arbetade på uppdrag av sina kunder och riktade in sig på människor, inklusive journalister och människorättsaktivister i över 100 länder. Facebook döpte om sitt företagsnamn till Meta för två månader sedan i ett försök att utöka sin räckvidd till metaversområdet.

Meta mildrade också nyligen sitt förbud mot leverantörer av kryptovalutatjänster, vilket gör det möjligt för dem att marknadsföra sina produkter och tjänster på sina plattformar. Kryptovalutabörser, leverantörer av plånbokstjänster och en mängd andra enheter kan annonsera sina tjänster via Facebook och Instagram igen efter att förbudet hävdes.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto