Home > ABB aktien samlar kraft för uppgång

ABB aktien samlar kraft för uppgång

Verkstadsbolaget ABB betraktas allmänt som ett sencykliskt bolag där dessutom de långsiktiga behoven för företagets kraftöverföringsprodukter av många anses som mycket stora. Aktien har också klarat sig något bättre i börsraset än index. ABB har i år gått ner med 18%, beräknat på kursen i skrivande sund på 123 kr, jämfört med OMXS30 som gått ner 20 %.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurva, är nedåtrikad.

Den korta trenden däremot är oregelbunden till svagt uppåtlutad. Vi har positiva divergenser i våra MacD och Stochstic indikatorer som tyder på att kraften i nedgången har mattats av. Detta gör att vi bör ta eventuella köpsignaler på lite större allvar, trots att vi ligger i en långsiktigt nedåtgående trend.

Vi håller nu också på att gå över ett motstånd vid 123 kr vilket skulle kunna ge en sådan köpsignal. Potentialen uppåt på en sådan signal är upptill ca 146 kr. Men på vägen dit har vi också mindre motståndsnivåer på ca 127 kr och ca 137 kr.

Säljsignaler får vi om vi går under stödet vid 111 kr.

Slutsats: Stoppa ur eventuellt blankade positioner om vi stänger över 123 kr. Risken är då stor att vi minst ska gå upp till ca 146 kr. Nettoköper man på en sådan köpsignal rekommenderar vi att man tar relativt små positioner. Den långa trenden är ju nedåtriktad. Stop loss 116 kr.

Nya blankningar kan ske om vi istället går under stödet kring 111 kr. Stop loss 118 kr.

ABB (Dagsdiagram)
ABB (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.