Home > ABB har fått en säljsignal

ABB har fått en säljsignal

ABB som tidigare sett starkt ut har nu istället fått en säljsignal. Detta kan också vara en indikation på att hela börsen håller på att toppa ur.

ABB har fått en säljsignal när aktien gick under 142 kr. ABB bröt då ur en trianglformation eller en huvudskuldra liknande formation. Nu har ABB ett stöd vid ca 137 kr men frågan är om det kommer att hålla.

Risken finns att börsen snart kommer in i en fallande trend och då kommer även ABB ha svårt att hålla emot. I så fall riskerar börsen också att bli väldigt volatil.

För att ABB ska se stark ut igen skulle den behöva gå över motståndet vid 146 kr. ABB gjorde ett försök att etablera sig över 146 kr i början av februari men var snart under den nivån igen. I vår analys av ABB den 7 december siktade vi för övrigt just på 146 kr nivån.

Den långa trenden i ABB, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan är nedåtriktad. Vad som hänt de senaste dagarna är emelllertid att även den korta trenden, definierat som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, också vänt nedåt.

Detta är första gången sedan november som den kort trenden vänt nedåt. Är detta kanske en indikation på att även hela börsen har toppat ur?

Stochastic är nu översålt så aktien skulle kunna göra en rörelse upp till 142 kr igen vilket skulle kunna vara ett bra tillfälle att gå kort i aktien. Har dock hela aktiemarknaden börjat vända neråt är risken stor att vi inte får en sådan uppstuds. Skulle ABB även gå under stödet vid ca 137 kr så har vi nästa viktiga stödnivåer vid 130 kr och 111-115 kr.

Strategiförslaget är att blanka ABB särskilt om vi kan få upp aktien lite närmare 142 kr. Sikta på en nedgång till minst 130 kr. Stop loss 148 kr.

ABB (Dagsdiagram)
ABB (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.