Home > ABB i potentiell rangeplay

ABB i potentiell rangeplay

Verkstadsjätten ABB (ABB) har liksom många andra stora bolag haft en stark börsresa som övergått i en större range sedan slutet av 2009. Inga särskilda negativa nyheter har inträffat kring bolaget senaste veckorna varför vi betraktar den rådande kursrörelsen som en möjlig anomali och tittar på ett potentiellt köpcase.

Om vi då tittar tekniskt på ABB så har nedgången senaste två dagarna skett med tämligen ovanligt utseende på staplarna med gap och långa svansar åt båda hållen. Detta ger oss intrycket att det är osäkerhet som präglar aktien snarare en ett starkt negativt sentiment. Bolaget har dessutom handlats i en snäv ryckig range under senaste veckorna och har i och med fredagens stängning nu handlats ut utanför rangen definierad av bollinger-bandet. Detta är mycket ovanligt i de flesta bolag och något som förtjänar lite extra uppmärksamhet.

Vi tror att detta är en konsekvens av en kortsiktig obalans mellan utbud och efterfrågan i bolagets aktie och ser möjligheten att kursen återvänder in i sin range. Ett varningens ord dock, i vissa fall när bollingerbandet överträds resulterar detta i kraftiga sell-offs eller rallyn så det är mycket viktigt att antingen bevaka traden eller lägga en tight stop-loss. Vi förväntar oss att det bör vända inom en till två dagar så detta kan också fungera som en tidsstopp om priset biter sig fast och etablerar sig på denna nya lägre nivå.

Första motståndet på 149,20 är viktigt att det passeras på vägen upp och target för traden är antingen mitten av tidigare rangen alternativ taket i rangen på 156,00 beroende på handelstil. Halva positionen kan exempelvis säljas vid ett av motstånden för att låsa in vinst. På nedsidan bevakar vi SMA 200 som ett logiskt stoppområde men tightare stopp kan vara ett alternativ i detta fall givet risken för sell-off.

Angående exponering så är den implicita volatiliteten något förhöjd, köp av optioner avrådes inte direkt men titta på optioner med längre till lösen om det är av intresse att handla optionen. Detta för att inte förlora för mycket på tidsvärdet när optionerna är något dyrare än vanligt. CFD och aktieköp är som vanligt ett bra alternativ i dessa snäva case.

Stöd- och motståndsnivåer:
Stöd: 147,00, 145,50 (MA 200)
Motstånd: 149,20, 153,00, 156,00

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto