Home > ABN Amro ökar allokeringen till högsta nivån sedan 2009

ABN Amro ökar allokeringen till högsta nivån sedan 2009

Det skriver Bloomberg News.

Enheten, ABN Private Banking, har ökat sin andel i aktier till 44 procent, från 40 procent i december, enligt en investeringsrapport med utsikter för det andra kvartalet som publicerades på tisdagen. Enheten förvaltar 163 miljarder euro.

Investeringarna i obligationer har vidare justerats ned till 44 från 45 procent, och allokeringen till hedgefonder minskades med 3 procentenheter till 5 procent. Andelen av pengarna som låg i fastigheter kvarstod på 5 procent, och tillgångarna i råvaror var fortsatt 2 procent. Andelen likvida medel var noll.

”Vi har fortsatt att köpa aktier. Flödena kommer tillbaka och det finns någon form av motståndskraft mot dåliga nyheter som vi såg i Italien (det oklara valresultatet) och som vi också kan komma att få se i Cypern (som föreslagit en engångskatt på banksparande)”, sade Didier Duret, investeringschef på ABN Amro Private Banking, i en intervju med Bloomberg, och fortsatte:

”Vi har en köp på dipparna-mentalitet. Vår bedömning är att aktiemarknaden kan lyfta högre och även bryta den historiska högstanivån på S&P 500. Om makrodata fortsätter att vara stödjande är det en möjlighet.”

Förmögenhetsförvaltningsenheten har valt att ha en övervikt mot aktiemarknaderna i Asien och Brasilien. Den drog vidare ned sin inställning till europeiska aktier till neutral för tre veckor sedan, och är underviktad mot USA och Japan.

ABN Private Banking började köpa europeiska aktier när chefen för den europeiska centralbanken Mario Draghi aviserade åtagandet om obegränsade tillgångsköp den 6 september 2012, uppgav ABN i september.

Enheten ökade sin andel av aktier i portföljen till 40 procent (36) 2012, sade Didier Duret i december.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto