Home > Active Biotech – strykpojken som är dagens stora vinnare…

Active Biotech – strykpojken som är dagens stora vinnare…

Strykpojken Active Biotech drar ordentligt på gårdagens Goldman-analys. Aktien är upp dryga 20% och utgör en av dagens stora vinnare på börsen.

Active Biotech har varit en av börsens strykpojkar under de senaste månaderna. Bakgrunden är att europeiska läkemedelsverket EMA kom med en negativ rekommendation för Active Biotechs multipel skleros-projekt laquinimod. Läkemedelsverkets expertpanel slog fast att risk/nytta-profilen inte var godtagbar, främst beroende på en förhöjd risk avseende cancer. Beskedet tog marknaden på sängen och aktien rasade över 40 % på mycket kort tid innan den handelsstoppades. i efterdyningarna till det inträffade har bolaget fått mycket stark kritik avseende den informationsgivning man lämnat, uppgifter som många belackare betecknat som ytterst bristfälliga.

Men nu vädrar aktien ny morgonluft. Gårdagens påtagligt positiva analys från Goldman Sachs avseende Active Biotech har satt rejäla avtryck i aktiens kursvärdering.

Goldman Sachs skrev bland annat att den nuvarande aktiekursen inte avspeglar värdet i prostatacancerprojektet Tasq i gårdagens analys. Positiva studieresultat för detta preparat under nästa eller nästnästa halvår skulle kunna öka värdet på aktien med 130 procent till 64 kronor per aktie, bedömer banken vidare.

Active Biotech kostade 28:60 när analysen författades, och stängde under måndagen på 28:80 kronor. Under tisdagens handel är Active Biotech en av dagens stora vinnare med en uppgång på dryga 20 kronor, och en toppnotering motsvarande 35:70 kronor.

Active Biotech rusar på Goldman-analys
Active Biotech rusar på Goldman-analys
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto