Home > Activision Blizzard har sjunkit med 14,15% i år – är det dags att sälja eller köpa dippen?

Activision Blizzard har sjunkit med 14,15% i år – är det dags att sälja eller köpa dippen?

Activision Blizzard producerar datorspel, och det var en av de spelaktier som initialt gynnades av coronaviruspandemin. Ändå ligger Activision Blizzard lågt för året – är detta ett bra köptillfälle?

På den stigande marknaden i början av 2021 nådde Activision Blizzard sin högsta topp på 105 dollar. Men i slutet av juli såldes aktien och handlas till cirka 77,18 dollar i skrivande stund. Är detta ett bra tillfälle att köpa dippen?

Låt oss ta reda på om Activision Blizzards nedgång signalerar ytterligare svaghet, eller att det är dags att utnyttja denna rabatt.

Hur och var du kan köpa aktier i Activision Blizzard på nätet

Om du vill lägga till ett spelföretag i din portfölj kan Activision Blizzard vara ett bra val, men dess sjunkande aktiekurs kan indikera ytterligare svaghet. Oavsett om du vill öppna en lång eller en kort position kan du välja en av våra rekommenderade mäklare:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Activision Blizzard?

Activision Blizzard (NASDAQ: ATVI) är ett amerikanskt datorspelsföretag som grundades år 2008. Företaget är en del av S&P 500. Bland dess mest populära spel har vi Call of Duty, World of Warcraft och Candy Crush Saga.

Ska jag köpa aktier i Activision Blizzard idag?

Wall Street-analytiker förblir optimistiska vad gäller ATVI, trots dess senaste prisfall. En av anledningarna är den starka pipeline av innehåll som företaget har med en inplanerad våg av nytt innehåll på väg till konsumenterna. Det är också värt att nämna att företaget verkar inom det snabbast växande underhållningssegmentet, nämligen spelindustrin.

Dessutom har företaget en stark tillväxtstrategi. Bruttomarginalerna är robusta, vilket drivs av dess utveckling. Några av de viktigaste verktygen som används av Activision Blizzard inkluderar innehållsinvesteringar, sammanslagningar och förvärv och aktieåterköp.

En av de främsta drivkrafterna för aktiekursnedgången var den senaste stämningen angående sexuella trakasserier på företaget. Detta är en storm som företaget eventuellt kan hantera, så länge dess tillväxtplaner förverkligas och stämningen inte driver bort talang på företaget.

En prisprognos för Activision Blizzard år 2021

Flera analytiker är positiva vad gäller Activision Blizzards prisprognos. Till exempel menar Uerkwitz att företaget kan nå ett aktiepris på 120 dollar under de närmaste 12 månaderna, långt över det nuvarande priset på 77,18 dollar, och till och med en stor ökning från dess historiska topp på 105 dollar i februari.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto