Home > ADP missade förväntningarna med föregående data reviderades högre

ADP missade förväntningarna med föregående data reviderades högre

Idag släpps Non-Farm Payrolls (NFP) på grund av att den 4:e juli är en amerikansk helgdag. Detta är den viktigaste ekonomiska rapporten från USA, och den kommer en dag tidigare. Samtidigt släpps även Initial and Continuing Claims, vilket kommer hjälpa investerare att få en helhetsbild av den amerikanska arbetsmarknaden.

Om vi ska göra en kvalificerad gissning efter gårdagens ADP-rapport (privata löner) lär marknaden få en positiv överraskning. Total sysselsättning i USA steg i juni då sektorn lade till 236 900 arbetare.

En detaljerad titt på ADP-data från juni

Trots att flera miljoner jobb skapas (eller att folk helt enkelt börjar komma tillbaka till sina gamla jobb då ekonomierna i många delstater har öppnat upp igen) slog prognosen inte in. Marknaden förväntade sig ungefär en halv miljon fler jobb för ADP i juni, så detta tolkades som en besvikelse.

Datan från maj reviderades dock högre. Mer specifikt från 276 000 jobbförluster till 306 500 nya jobb. På ett sätt förklarar denna revidering den positivt överraskande NFP-rapporten förra månaden som inte korrelerade med vad ADP visade.

ADP från juni visade att småföretag har lagt till flest jobb, nästan en miljon totalt. Inom sektorn ansvarade företag med färre än 19 anställda för över en halv miljon av de nya jobben som rapporterats.

Om vi tar en titt på jobbskapande sorterat efter sektorer ansvarar tjänstesektorn för två tredjedelar av nya jobb som skapades i juni. Inom nöje, hotell, utbildning, hälsa, finans och hantverk adderades mest jobb inom tjänstekomponenten av ADP.

Även den varuproducerande sektorn såg en bra utveckling då sysselsättning inom tillverkning ökade med 88 000 medan byggsektorn lade till nästan 300 000 nya privata jobb. Å andra sidan förlorade naturresurser och gruvsektorn över 25 000 jobb i juni.

Efter dagens NFP-rapport och Initial and Continuing Claims kommer investerare fokusera på om det går att hitta kontinuitet i datan. Om NFP är en besvikelse och samma gäller för arbetslöshetsansökningar kan förväntningarna för ADP i juni behöva revideras nedåt nästa månad. Men, om båda delarna av jobbdatan idag bekräftar gårdagens ADP kan det vara så att arbetsmarknaden i USA har nått en vändpunkt.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto