Home > Advanced Micro Devices (AMD) har stigit med 78% i år: här kan du köpa aktien

Advanced Micro Devices (AMD) har stigit med 78% i år: här kan du köpa aktien

Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) har varit en av de aktier som har presterat bäst under 2021, och denna trend ser nu ut att accelerera.

Advanced Micro Devices förkortning på börsen, ticker-symbolen AMD, har stigit kraftigt i omnämnanden under de senaste 24 timmarna på det ökända Reddit-forumet WallStreetBets.

Till skillnad från vissa andra företag som har diskuterats aktivt på forumet är detta ett som har genuint fundamentalt värde.

AMD:s resultat har varit exceptionellt bra under hela 2021, och tillväxten accelererar nu igen. Denna artikel svarar på viktiga frågor om vad AMD är för något och ifall du ska köpa aktier i företaget idag eller inte. För att sätta igång kan du skrolla ner där du hittar de bästa platserna att köpa aktier i AMD i Sverige.

Hur & var du kan köpa aktier i AMD på nätet

För att investera i AMD, eller i något annat offentligt listat företag, väljer du helt enkelt en aktiemäklare, registrerar dig, sätter in pengar och köper sen aktier direkt via mäklarens app eller hemsida.

Vi känner att de två alternativ vi har listat nedan är de bästa plattformarna för att köpa, sälja och handla AMD-aktier tack vare plattformarnas låga avgifter och kvalitativa support:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är AMD?

AMD är ett amerikanskt multinationellt företag med fokus på halvledare som grundades i Kalifornien år 1969. Advanced Micro Devices är involverat i designen, utvecklingen, produktionen och försäljningen av processorer och andra komplexa teknologier som har användningsområden både på konsumtions- och företagsmarknaden.

Ska jag köpa aktier i AMD?

Om du letar efter en IT-aktie med starkt fundamentalt värde och utmärkt tillväxtpotential är AMD ett bra alternativ.

AMD har redan presterat bättre än rivaler som Intel, både vad gäller marknadsresultat och allmänna produktrecensioner i år. I och med att Apple släpper sitt nya M1-chip och den potentiella debuten för företagets flaggskepp, M2, mot slutet av året, kan konkurrensen börja trappas upp.

En prisprognos för AMD

Vi tror fortfarande på en stigande prisutveckling för AMD, men vi är medvetna om aktiens potentiella volatilitet. Vårt mål över 12 månader ligger på 170 dollar, med en median på 107 dollar och en lägstanivå på 17 dollar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto