Home > Advanced Micro Devices: var du kan köpa den senaste WallStreetBets-aktien

Advanced Micro Devices: var du kan köpa den senaste WallStreetBets-aktien

Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) ser under en dramatisk handelsvecka ut att kunna bli nästa aktie som Reddit-investerare riktar in sig på.

AMD mot Intel är en evig debatt för alla mikrochip-entusiaster. Båda har presterat väl på aktiemarknaden de senaste åren, men det är många som tror att AMD nu kan få en rejäl skjuts av Reddit-investerare.

Med detta i åtanke kommer vi i denna artikel förklara vad AMD är, var man kan köpa aktier i AMD i Sverige och på andra platser samt hur framtiden ser ut för företaget.

Var du kan köpa aktier i AMD på nätet

Den bästa platsen att köpa aktier i AMD är via en nätmäklare. Nätmäklare är reglerade plattformar som erbjuder låga avgifter och tillgång till ett flertal investeringsinstrument med allt från aktier och valutahandel till kryptovalutor och råvaror. Här är två rekommenderade platser för att handla aktier i AMD:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är AMD?

Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) grundades i Kalifornien i USA år 1969 och är amerikansk internationell aktör inom halvledare. De utformar, utvecklar och producerar processorer och andra teknologier för både företag och konsumenter.

Ska jag köpa aktier i AMD nu?

Om du anser att företaget kan komma att växa i värde, har gjort din egen efterforskning, satt ett köppris och är redo att vänta på ett tillfälle att köpa.

Om du å andra sidan hoppas på det narrativ som Reddit-investerare menar kommer ske och att AMD genom det kommer nå nya höjder enbart på sentiment, då kan det också vara läge att investera.

Se bara till att du gör din egen research och att du aldrig investerar pengar du inte har råd att förlora, framförallt i en aktie som kan komma att uppleva volatilitet på grund av oförutsägbara marknadskrafter.

En prisprognos för AMD

Vår 12 månaders prisprognos för AMD är en högstanivå på 170 dollar och en lägstanivå på 17 dollar. Detta stora intervall beror på företagets nuvarande volatilitet. Förvänta dig att denna trend kommer fortsätta ju fler Reddit-investerare som ger sig in i leken då det kan påverka hur företaget rör sig på marknaden.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto