Home > Affärsvärlden: Köp Bravida och Coloplast. Avvakta för BE Group och Lexington.

Affärsvärlden: Köp Bravida och Coloplast. Avvakta för BE Group och Lexington.

Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer läsarna rådet att köpa Bravida och Coloplast. För BE Group och Lexington blir rådet däremot avvakta.

Installationsbolaget Bravida har goda förutsättningar för fortsatt hög tillväxt genom en aktiv förvärvsstrategi. Bolaget har visat historisk styrka, och goda marginaler även i tuffare tider.

På tidningens prognoser värderas bolaget till p/e 14,5 och 13 för 2016 respektive 2017. Direktavkastningen är kring 3,5 procent. Sammantaget gör det aktien, som kan nå 60 kronor på ett års sikt, köpvärd menar Affärsvärlden.

Det andra köprådet delas ut till Coloplast. Det danska medicinteknikbolaget rörelsemarginal väntas under detta år att bli 33-34 procent, enligt vd Lars Rassmussen. Ambitionen är att redan om fem år höja marginalen till 35-38 procent, och bolaget har visat en god förmåga tidigare på att lyckas förbättra sina marginaler.

Ägandet domineras av grundarfamiljen, och stora aktieåterköpsprogram genomförs. Med ett p/e tal på cirka 25 för nästa verksamhetsår framstår aktien som köpvärd, anser Affärsvärlden. Riktkursen på ett års sikt sätts till 556 danska kronor.

Stålgrossisten BE Group stämplas däremot med avvakta. Stålmarknaden har haft en överkapacitet sedan finanskrisen 2008. När stålmarknaden vänder finns det stor uppsida i aktien, menar tidningen, men än är det för tidigt.

Det finns positiva tecken för bolaget, som genom kostnadsbesparingar visat upp ett positivt kassaflöde under de senaste 12 månaderna, för första gången sedan 2012. Men utan en stark konjunktur kommer stålmarknaden på ett års sikt inte gå särskilt starkt. Det menar tidningen, som rekommenderar att vänta på positiva konjunktursignaler.

Avslutningsvis anser Affärsvärlden att läsare även bör avvakta med Lexington. Varumärkesbolaget har gått svagt sedan börsintroduktionen på First North i februari förra året. Bolaget lider av fluktuerande lönsamhet, och det innevarande året har inletts med en rörelsemarginal som föll till minus 9 procent. Intäktsfallet uppgick till nästan 4 procent.

Med en ihållande valutamotvind, knackig efterfrågan och höga kostnader, rekommenderar Affärsvärlden att vänta med aktien tills bolaget har stabiliserats.

Affärsvärlden Veckans rekommendationer (dagsdiagram)

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto