Home > Affärsvärlden köprekar AQ och säljrekar SAS, GHP samt RNB

Affärsvärlden köprekar AQ och säljrekar SAS, GHP samt RNB

Det är Aktietorgets AQ Group som AFV anser vara köpvärd.

”Givet att vi räknar med en fallande vinst såväl i år som nästa är det inte omöjligt att aktien går att köpa billigare framöver. Redan till dagens kurs framstår aktien emellertid som en bra investering för långsiktiga placerare.”, står det i AFV:s analys.

AQ:s värdering är låg, 1,1 gånger eget kaptital, och då har bolaget växt kraftigt med verksamhet i Europa, Asien och snart i Nordamerika samt har en bred kundstruktur.

AFV har även synat SAS, men där är slutsatsen inte lika positiv. Flygbolaget har ännu inte uppvisar ett resultat som levererar och en fortsatt svag resultatutveckling och ökad risk för nyemission avskräcker. Sälj aktien, lyder AFV:s råd.

En andra säljkandidat i veckans nummer är sjukvårdsföretaget Global Health Partner (GHP) som inte är friskförklarat trots att bolaget har ny vd.

Det som talar för aktien är att störste ägaren Bo Wahlström köpt 4 procent av bolaget under sommaren.

”När aktien når nivåer runt 2:50 kronor är det läge att köpa in sig igen”, enligt AFV:s analys.

Den tredje säljrekommendationen går till klädföretaget Retail and Brands (RNB). Sedan Affärsvärlden satte sälj på aktien för cirka ett år sedan har aktien backat med runt 15 procent och läget är inte bättre nu.

”Retail and Brands fortsätter att underprestera på en svag klädmarknad. Addera en mycket svag balansräkning och vi väljer att hålla oss borta från aktien.”, står det i analysen.

AQ Group (daily chart)
AQ Group (daily chart)
Global Health Partner AB (daily chart)
Global Health Partner AB (daily chart)
SAS (daily chart)
SAS (daily chart)
Retail and Brands (daily chart)
Retail and Brands (daily chart)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.