Home > Affärsvärlden ser Skanska, Bulten, Doro och norska Hafslund som köpkandidater i det senaste numret.

Affärsvärlden ser Skanska, Bulten, Doro och norska Hafslund som köpkandidater i det senaste numret.

Tidningen Affärsvärlden stämplar köp för Skanska, Bulten, Doro och norska Hafslund i det senaste numret.

Affärsvärlden tror att den starka byggkonjunkturen i USA håller i sig och förstärks, varför tidningen sätter köp på Skanska. Bolagets framtida vinster betalas i ”modesta” p/e tal om 16,4 och 15,8 för 2016 och 2017, vilket är attraktivt enligt tidningen. Bolaget är också en av de mesta utdelarna med 4,2 procent i direktavkastning.

Nästa köpråd delas ut till Bulten som kan få fart på tillväxten i takt med att nya fullservicekontrakt drar i gång resonerar Affärsvärlden.

Vidare är fordonssektorn het på börsen och Haldex är under uppköp, Bulten har hamnat på radarn menar tidningen. Direktavkastningen på 4 procent agerar kudde. Aktien är köpvärd upp till 107 kronor på ett års sikt avslutar Affärsvärlden.

Ett annat bolag som stämplas med köp är Doro vars risk och osäkerhet minskat, efter förra veckans positiva besked i förvaltningsrätten. Tidningens uppskattade ev/ebit på 10-11 för nästa år är lågt menar Affärsvärlden som tror att Doro åter kan nå 78 kronor efter tidigare fall.

Det sista köprådet delas ut till norska Hafslund som kan fortsätta upp när tidningen räknar på normaliserade vinstnivåer. P/e talet är 12 för innevarande år vilket är lågt för en verksamhet som levererade en rörelsemarginal om 16 procent i fjol anser Affärsvärlden. Riktkursen sätts till 85 norska kronor.

Affärsvärlden (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto