Home > Africa Oil borrade torrt Shabeel North-1

Africa Oil borrade torrt Shabeel North-1

Det framgår av ett pressmeddelande.

Borrningen nådde 3.945 meter.

Det har även beslutats om att ingen ytterligare test av de zoner som upptäcktes i samband med den första borrningen, Shabeel, i Puntland kommer att genomföras.

De iblandade aktörerna kommer dock att borra vidare i både Nugaal- och Dharoor-området och borra en brunn i varje område inom en treårsperiod.

”Medan vi är besvikna att inte få olja att flyta från de två första utvärderingsborrningarna i vår borrningskampanj i Puntland, så är vi mycket uppmuntrade om att alla kritiska element för ackumulering av olja finns, nämligen ett fungerande oljesystem, god reservoarkvalitet och tjocka tätningsklippor . Vi ser fram emot att arbeta med Puntlands regering för att flytta vår prospekteringskampanj in i nästa fas”, säger Africa Oils vd Keith Hill bland annat i en skriftlig kommentar

Africa Oil äger cirka 45 procent av Horn Petroleum som är operatör i området med en 60-procentig andel. Övriga andelsägare är Red Emperor och Range Resources med vardera 20 procents andel.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.