Home > Africa Oil flödestestar Ngamia-1 kring årsskiftet

Africa Oil flödestestar Ngamia-1 kring årsskiftet

Det sade prospekteringsbolagets vd Keith Hill under en presentationsträff på torsdagskvällen.

Han framhöll dock att bolaget kommer att flödestesta den pågående borrningsbrunnen Twiga South-1 i det angränsande blocket 13T först om det visar sig att det finns olja där.

Själva borrningsresultaten kring Twiga South-1 väntas kring slutet av oktober, enligt vd.

I båda blocken har Africa Oil en intresseandel om 50 procent, med Tullow Oil som operatör.

Vidare lutar Africa Oil åt att genomföra en private placement, riktad nyemission, om runt 200 miljoner dollar senare i höst, enligt vd Keith Hill.

Han nämnde även att han kanske vill invänta den pågående borrningen Twiga South-1 i block 13T Kenya, som började borras i slutet av augusti och bedöms kunna redovisa resultat i slutet av oktober, innan den riktade nyemissionen genomförs.

Enligt källor till Nyhetsbyrån Direkt försökte nyligen investmentbanken Pareto Öhman att genomföra en riktad nyemission om åtminstone 150 miljoner dollar för Africa Oil. Något som prospekteringsbolaget enligt samma källor ska ha avböjt.

Per den siste juni hade Africa Oil 85 miljoner dollar i kassan. Bolaget väntar även på en kontantbetalning om 35 miljoner dollar för utfarmningsavtal annonserade tidigare i år.

Keith Hill medger för Nyhetsbyrån Direkt att bolaget avböjde Pareto Öhmans emissionsförslag som han beskriver som mycket överraskande och inte tillräckligt attraktivt:

”Emissionsförslagets villkor var inte tillräckligt bra så vi avböjde det. Vi var mycket överraskade över Parteo Öhmans förslag”, säger vd till Direkt.

Dock är det tänkt att Pareto Öhman kommer att vara en av de ledande aktörerna bakom den tilltänkta riktade nyemissionen senare i höst enligt Keith Hill.

”De kommer att vara en av de ledande aktörerna tillsammans med andra” kommenterar vd Pareto Öhmans framtida roll.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.