Home > Africa Oil hittar ytterligare olja i ngamia-brunn

Africa Oil hittar ytterligare olja i ngamia-brunn

Det framgår av ett pressmeddelande.

Borrningen har nu pausats för att testa flödet.

Utöver oljekolumnen på över 100 meter i Övre Lokhone som rapporterats tidigare, påträffades ytterligare en oljekolumn på 43 meter. Testutrustning håller på att mobiliseras och avsikten är att flödestesta ett antal zoner i både Övre och Nedre Lokhone Sands för att bedöma den fulla potentialen av detta fynd, skriver Africa Oil.

Olja hittades i sandsten genom ett 1.100-meterintervall, inklusive en 300 meter tjock sektion av Lokhone Shale, som anses vara det primära källintervallet i Södra Lokichar-bassängen.

Borrningen av Ngamia-1 slutfördes 360 meter grundare än vad som ursprungligen planerats, när borrningen stött på en oväntad geologisk formation som bedöms ha tagit bort cirka 100 meter av potentiella reserver. Längre bort från denna formation räknar Africa Oil med att påträffa den kompletta reservsektionen och att kvaliteten där förbättras, heter det i pressmeddelandet.

Borriggen är nu förberedd att flytta för att borra Twiga-1-brunnen, 30 kilometer nordost i Block 13T. När denna borrning är färdig, är planen att flytta tillbaka riggen till Ngamia-1 för ovannämnda flödestester.

Två ytterligare borriggar förbereds, en för Pai Pai-prospektet i kenyanska Block 10A och en för Sabisa i South Omo-blocket i Etiopien. Dessa två brunnar väntas påbörja borrning sent i tredje respektive fjärde kvartalet 2012.

I en kommentar säger Africa Oils vd Keith Hill att man nu accelererar prospekteringsaktiviteterna i östra Afrika.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.