Home > Africa Oil hoppas redovisa Sabisa i slutet på mars

Africa Oil hoppas redovisa Sabisa i slutet på mars

I den etiopiska licens där Sabisa ligger har Africa Oil en intresseandel om 30 procent, där Tullow Oil är operatör med en 50-procentig andel.

”Om vi hittar olja i Sabisa borde värdet på vårt bolag kunna fördubblas”, kommenterade vd.

I mitten av februari uppgav dock Keith Hill att Sabisa-resultat var att vänta kring slutet av februari. Att beskedet nu låter vänta på sig åtminstone en hel månad förklarar han:

”Vi borrade runt 100 meter per dag då men sen började vi få brunnkontrollproblem och då började vi förlora cirkulation så brunnen hamnade i obalans. Vi stod i
praktiken stilla i runt 16 dagar och möjligen kommer vi att borra lite saktare nu på senare delen. Men vi borde kunna komma ned till måldjupet i slutet av mars men jag skulle inte bli förvånad om det dröjer in i april”, säger Keith Hill till Nyhetsbyrån Direkt.

Vad gäller den kenyanska brunnen Paipai bedömmer han att den kommer att flödestestas någon gång under det andra halvåret i år.

”Någon gång under det andra halvåret i år lär det bli”, säger han.

Africa Oil bedömer vidare att borrningen kring den kenyanska brunnen Etuko kan påbörjas i början av maj och där resultatet möjligen kan väntas mot slutet av juni.

I samma block som Etuko ligger Africa Oils första oljefyndighet, Ngamia.

Vad gäller testflödena för just Ngamia bedöms de kunna redovisas kring början av maj, enligt vd.

Vad anbelangar det kenyanska presidentvalet, där rösträkning pågår och där vice premiärminister Uhuru Kenyatta leder än så länge mot sin huvudrival premiärminister Raila Odinga, bedömer Kieth Hill att investerare överlag föredrar Raila Odinga som segrare. Detta då Uhuru Kenyatta väntar på prövning i den internationella brottsdomstolen i Haag, ICC, i mitten av april på grund av sin påstådda roll i de oroligheter som följde på förra presidentvalet då mer än 1.000 personer fick sätta livet till.

”Jag tror att investerare skulle föredra Odinga på grund av att Kenyatta har åtalet emot sig. Bedömningen är ändå att det kommer att krävas en andra omgång innan en vinnare kan koras”, säger Keith Hill.

En andra valomgång bedöms hållas den 11 april, vilket är samma dag då åtalet mot Kenyatta tas upp av domstolen i Haag.

Av: Direkt

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto