Home > Africa Oil: Morgan Stanley och Pareto Öhman positiva om borrningar

Africa Oil: Morgan Stanley och Pareto Öhman positiva om borrningar

Morgan Stanley, som deltog i den investerarresa som anordnades av Africa Oil till Kenya i förra veckan, har stärkts i sin tro om framgångar för pågående och kommande borrningarna i Kenya och Etiopien.

Det framgår av en sektoranalys daterad den 5 oktober där Morgan Stanley har en överviktsrekommendation på Africa Oils samarbetspartner Tullow Oil.

”Efter vår fältresa och presentationer från Afren och Tullows partner Africa Oil tror vi att möjligheten som erbjuds i den förestående kenyanska och etiopiska borrningskampanjen har betydligt större uppsida än vad Tullow tidigare har sagt. Närmare bestämt tror vi att Lokichar-området ensamt med råge kan överstiga vad som upptäckts i Uganda”, skriver investmentbanken.

Ett annat analyshus som väntar sig att det finns olja vid den pågående kenyanska borrnigen Twiga South är Pareto Öhman.

Det framgår av en dagsfärsk analys från investmentbanken där riktkursen höjs till 96 kronor, från tidigare 92, med bibehållen köprekommendation.

Resultat från borrningen väntas under slutet av innevarande månad och positiva kommentarer från oljebolagets ledning i spåren av oljeupptäckten vid den tidigare brunnen Ngamia-1 har alltså övertygat Pareto Öhman att även Twiga utgör en oljefyndighet.

Aktien har efter den raska uppgångsfasen i början av 2012 har en mer blygsam utveckling av en sidledes karaktär. Samtliga trender; kort, medel och lång trend pekar således på fortsatt uppgång.

Africa Oil (Dagsdiagram)
Africa Oil (Dagsdiagram)

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto