Home > Africa Oil på den högsta nivån sedan november 2012

Africa Oil på den högsta nivån sedan november 2012

Efter att Africa Oil meddelade på fredagen att bolaget hittat olja i den kenyanska brunnen Agete, har aktien fortsatt attraherat köpare och noteras idag på den högsta nivån sedan november 2012. 

Aktien har fått en rak höjda riktkurser från bland annat SEB och UBS på måndagsmorgonen. SEB Equity Research höjde riktkursen till 90 kronor, från tidigare 81 och UBS till 75 kronor, från tidigare 70 kronor, och upprepat köp.

Uppgången fortsätter på måndagen där aktiekursen i skrivande stund byter ägare vid 65,75 kr, vilket motsvarar en uppgång på 2,73 procent för dagen. Under 2013 kan uppgången summeras till 34,4 procent.

Det kenyanska oljefyndet vid brunnen Agete, var tjockare än vad bolaget självt förväntat sig meddelande Africa Oil på måndagen apropå fredagens oljefynd om nettokollon på 100 meter. Dock är det inte samma sak som att det med säkerhet skulle höja bolagets oljeresurser.

Vad gäller reservoarkvaliteten anser vd det för tidigt att göra någon jämförelse hur bra den skulle vara eller om påståendet om att det är den bästa kvalitén bolaget stött på hittills skulle visa sig vara sant.

”Vi måste genomföra flödestester och fullständiga analyser innan vi kan göra några sådana jämförelser”, kommenterar han.

Keith Hill menar även att det är för tidigt att dra någon slutsats huruvida Agete hänger samman med den närliggande fyndigheten Twiga South och på så sätt skulle kunna utgöra ett jättefält. Utvärderingsborrningar skulle dock kunna svara på den frågan.

Africa Oils resursuppdatering per den sista december bedöms bli publicerat i februari eller mars nästa år då även ett precist intervall för Agete-fyndigheten väntas, enligt vd.

Tekniskt handlas aktien i stigande trend i det långsiktiga och medellånga perspektivet, vilket representeras av de stigande glidande medelvärdena på 200 och 50 dagar.

I slutet på oktober rekylerade aktien i ordnade former ner mot utbrottsnivån kring 53,50 kr och den efterföljande uppgången visar en positiv kursdynamik.

Kortsiktigt är aktien överköpt, men rekyl ner mot medelvärdet på 50 dagar anses köpvärd.

Africa Oil
Africa Oil

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto