Home > Africa Oil rasar efter negativa borrningsresultat

Africa Oil rasar efter negativa borrningsresultat

Africa Oils aktie tappade knappt 7 procent till 57 kronor efter en halvtimmes handel och handlas i skrivande stund 5,3 procent lägre efter att ha redovisat negativa borrningsresultat kring den etiopiska brunne Tultule och den kenyanska diton Bahasi.

Pareto Securities menar i en kommentar på måndagen att de bägge brunnarna inte utgjorde något större direkt värde totalt sett då värderingen låg på 1-2 kronor på analyshusets så kallade NAV-värdering för Africa Oil.

”Alltså relativt begränsad direkt nedsida men viktigt att poängtera så senarelägger det dock uppsidan på aktiepriset som vi förväntar oss då risken minskar i fler bassänger”, skriver Pareto i en kommentar.

Analyshuset påpekar vidare att den etiopiska brunnen El Kuran-3 stött på gas men att ytterligare tester och utökad borrning kommer att genomföras. Dock är
brunnen av mindre betydelse på grund av den politiska och kommersiella situationen i detta område, enligt kommentaren.

”Medan denna uppdatering var en besvikelse så ser vi fortsatt stor potential i Africa Oils aktie framöver då bolaget fortsätter att höja aktiviteten enligt plan med användandet av sex riggar och runt 20 brunnar som förväntas att borras under 2014”, fortsätter analyshuset.

Pareto har en köprekommendation med en riktkurs om 90 kronor för Africa Oils aktie.

Africa Oil
Africa Oil

Av: Direkt/Tradingportalen

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto