Home > Africa Oil rusar efter lyckad nyemission

Africa Oil rusar efter lyckad nyemission

Oljebolaget Africa Oil rusar på torsdagen 10 procent till 6 procent till 58,75 kronor. Oljebolaget meddelade efter onsdagens europeiska stängning en riktad nyemission på upp till 56,5 miljoner aktier till en kurs om 51:75 kronor per aktie.

Både befintliga ägare och nya institutionella investerare uppges ha gett sitt stöd till emissionen. Intäkterna från emissionen uppges komma att användas till att finansiera borrningar i östra Afrika samt till företagsutveckling och rörelsekapital.

Africa Oil valde alltså till slut en riktad emission framför andra alternativ då det kändes betydelsefullt att få finansieringen på plats och kunna lämna den bakom sig.

Så kommenterar Africa Oils vd Keith Hill till Nyhetsbyrån Direkt varför bolaget valde ett finansieringsalternativ som han tidigare beskrivit som det minst önskvärda.

”Vi tittade på andra alternativ men vi nådde inte till ett läge där våra krav på en affär gick tillmötes”, kommenterar han.

Vad gäller finansieringen om 450 miljoner dollar uppges den räcka till mitten av 2015 då Africa Oil förhoppningsvis kan ingå en större industriell affär, uppger Keith Hill som alltså bedömer att denna riktade emission kommer att bli den sista.

Vd beskriver intresset för att teckna sig i emissionen som mycket stort och uppger att den var övertecknad dubbelt upp på mindre än två dygn och att det i sin tur är ett erkännande av oljeprospekteringsbolaget.

Vad gäller nästa borrningsresultat väntas den kenyanska brunnen Agete i slutet av innevarande månad medan resultat för den etiopiska diton Tultule och kenyanska brunnen Bahasi väntas i slutet av november, enligt

Africa Oil (Daily)
Africa Oil (Daily)

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto