Home > Africa Oil väntas stiga efter oljefynd

Africa Oil väntas stiga efter oljefynd

Efter att Africa Oil meddelat oljefynd väntas aktien stiga enligt ett flertal analyshus. Bank of America Merrill Lynch spådde att Africa Oils aktie skulle stiga 5 procent under onsdagen öppningshandel.

RBC spådde i sin tur 3 procents uppgång för oljeaktien. Det framgår av morgonbrev. Pareto spådde att aktien skulle lyfta 10 kronor medan ABG Sundal Collier förutsåg en positiv kursreaktion om 8 kronor, enligt marknadsbrev.

Precis i öppningshandeln var Africa Oil-aktien upp knappt 6 procent, eller 3:25 kronor, till 60 kronor.

Det var innan onsdagens öppning som Africa Oil meddelande att de hitta olja i de två kenyanska brunnarna Amosing-1 och Ewoi-1.

I Amosing har en potentiell nettokollon om 160-200 meter påträffats, som med råge överträffar förborrningsestimatet enligt pressmeddelandet. I Ewoi har i sin tur en potentiell nettokollon om 20-80 meter påträffats.

Africa Oil är hälftenägare i block 10 BB där de bägge brunnarna ligger. Brittiska Tullow Oil är operatör.

De bägge brunnarna kommer framöver att flödestestas för att bekräfta nettokollonerna av olja. De båda riggarna kommer nu att flyttas till brunnen Emong-1 och utvärderingsbrunnen Twiga South-2 i block 13T i Kenya.

Flödestestet av den kenyanska brunnen Etuko-1 väntas vara klar senare i januari och flödestestet av den kenyanska brunnen Ekales-1 spås börja inom kort.

Beträffande den etiopiska brunnen El Kuran bedöms den nå sitt nya måldjup om 3.500 meter i slutet av det första kvartalet.

Borrningarna vid brunnarna Sala-1 i Kenya och Shimela-1 i Etiopien bedöms börja i februari respektive april.

I det kenyanska block 10A har de berörda andelsägarna valt att inte fortsätta in i nästa prospekteringsfas och de tidigare planerna på flödestest av de kenyanska brunnen Paipai har skrotats på grund av ekonomiska skäl, vilka inte anses vara försvarbara.

Africa Oil
Africa Oil

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto