Home > AFV rekar Xvivo, avvakta på Skanska, Odd Molly och Semafo

AFV rekar Xvivo, avvakta på Skanska, Odd Molly och Semafo

Det framgår av den senaste utgåvan av tidningen.

Skanskas aktie handlas med mellan 15 och 20 procents premie jämfört med sina svenska branschkollegor (JM, NCC och Peab). Även jämfört med större börsnoterade byggbolag i Europa så betalas Skanska med en viss premie, med vissa undantag.

Affärsvärlden, AFV, påpekar emellertid att dagens värdering av Skanska-aktien kring p/e 14 på årets förväntade vinst ligger nära den historiska högstanivån och ger därför rekommendationen avvakta.

Odd Molly kallas en intressant ”turnaround”. Bolaget har några tuffa år bakom sig. Nu syns vissa positiva tecken och värderingen är pressad, men än är det för tidigt att köpa aktien, menar AFV.

”Om ett trendbrott verkligen har skett får vi dock inte veta förrän i slutet av mars då nästa ordersiffra redovisas. Till dess är det svårt att se vad som ska lyfta aktien”, skriver AFV.

Medicinteknikbolaget Xvivo, som i oktober knoppades av från provrörsbefruktningsföretaget Vitrolife, är en välkommen nyhet skriver AFV som anser att aktien är köpvärd.

AFV påpekar att risken finns att FDA inte ger grönt ljus, men bedömer att det är osannolikt med tanke på de signaler som bolaget skickar ut. Sedan förra året har bolaget gjort exakt vad som förutskickats av ledningen och nu står det rimligen inför en skördetid, menar AFV som rekommenderar köp upp till 30:50 kronor.

Vidare höjer AFV rekommendationen för Semafo till vänta från tidigare sälj. Sommarens reservuppdatering och tveksamheter om Semafos långsiktiga produktionsmål skapade osäkerhet och aktien rasade. Risknivån i bolagets verksamhet är fortfarande hög men värderingen har nu kommit ner närmare traditionell gruvbolags värdering, vilket är motiverat, skriver AFV.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto